Стоунхенџ (Stonehenge) Кој го изградил?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

Кој го изградил Стоунхенџ ?

• Околните жители

Гласови: 72 49,3%
  • Напредна цивилизација

Гласови: 44 30,1%
  • Вонземјаните

Гласови: 30 20,5%

• Вкупно гласачи
    146
Remains found near Stonehenge are almost certainly of an ancient people who built the monument, excited archaeologists have revealed.

Researchers investigating the origins of the seven 4,500 year-old skeletons found buried on Salisbury Plain last year have run chemical tests to trace their origins and age.

They have concluded they are of people from south-west Wales - the same region from where bluestones forming the world-famous iconic monument originate.

Dr Andrew Fitzpatrick, of Wessex Archaeology, said: "In medieval times, people believed that the stones could only have been brought to Stonehenge by Merlin the Wizard.

"For the first time we have found the mortal remains of one of the families who were almost certainly involved in this monumental task."

The seven skeletons were found by workmen digging trenches for a housing development at Boscombe, Wiltshire, and have been dubbed the Boscombe Bowmen because of the flint arrowheads found in the graves.

Scientists say the bones of the three children, a teenager and three men are so similar they must be related.

They have tested the enamel on their teeth which as it forms in developing years, provides a unique fingerprint of where they grew up.

Tests by scientists of the British Geological Survey on the strontium isotopes in the Bowmen's teeth show that they grew up in a place where the rocks are very radioactive. This was either in the Lake District or Wales.

Во почетокот на 20 век американскиот астроном Џералд С. Хокинс ја изнел теоријата дека Стоунхенџ е астрономска опсерваторија, додека пак контраверзниот Ерих фон Даникен тврди дека Стоунхенџ е дело на вонземјаните. Угледниот британски археолог Мајк Паркер Пирсон смета дека ридот бил гробишта во кои биле закопувани жителите од блискиот Вудхенг.

Одговор за секоја поголема градба во минатото е вонземјани или напредна цивилизација,што воопшто не држи вода.Основа на овој одговор е непостоењето на машини,а некој не мисли дека пред толку многу време машини се луѓето.Иако биле ментално доволно развиени за да обожаваат богови и да развиваат разни природни науки,не успеале во тоа време да изградат машини како денешниве,па со човечки труд(не само 600,туку и по 6000 работници) изградиле такви градби и то...

Веројатно на некој му се сонило нешто и решил да го изгради стоунхенџ :helou:
Simple isnt it ?:helou:

Веројатно на некој му се сонило нешто и решил да го изгради стоунхенџ :helou:
Simple isnt it ?:helou:
Едноставно де... како што едноставно би посакал да избришам понатамошни вакви констатации :helou:

Некоја многу напредна цивилизација,слична на Маите.

Се уште колку што знам не докажаја каква намена има овој да кажам перфектно изграден објект за тоа време пред наша ера ммм.. или некоја напредна цивилиаија која изчезнала или вонземјаните оти перфектен диаметар има совршена градба за тоа време богами обично еве племе да кажам не би можело да ја изгради

На еден документарец кажуваа дека постојат енергетски линии на секаде околу земјата. Онаму каде што линиите се сечат има некое енергетско поле. Колку повеќе линии толку посилно енергетско поле. Точно на координатите на Стоунхенџ има такво поле и као демек вонземјански бродови ја изградиле оваа градба и им претставувало како еден вид "бензинска станица"..... колку е веродостојно незнам, али интереска варијанта е

мислам дека и вонземјанците не биле толку напреднати пред 5000 години.... Ова било за лечење на луге, барем така имам прочитано повеке постови во весник...
Не ми е јасно зошто мислите БУКВАЛНО луѓе да ги местеле камењата... сепак мислам дека користеле лостови... или друзи глупости за да си помгнат

Ok, aj vaka: zemi ti poveke luge i podignite eden kamen od 20 toni nad nekoj drug so e visok 2 metri. Ama samo so jazina i drva.
Ke mozes?!

Како прво и прво не се 20 тони. А и да се 20 тони ке можат да се подигнат со лост. Архимед рекол: најдетеми доволно голем лост и ке можам и земјата да ја кренам!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom