Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Kako be 8/9 ne e 90% ?
Ako ja tocno presmetuvam, 90% od 9 ispiti ti e 8.1, sto znaci deka 8 polozeni ispiti go ispolnuvaat ovoj uslov...

Сум стиснал лајк, сабајле сонлив сум бил изглеа. :D
8/9=0,88888 шо е помалку од 90 %. Знам после втора земав со 18/20 или точно 90 %

немам време да пребарувам, дали има некоја стипендија за на постдипломски?

Дали се исплатени сите рати од стипендииве тип Б или треба уште месецов? Ве молам за одговор :)

сега ќе бидам прва година, па ако знае некој да ми каже дали може од прва да се земаат стипендии ? :)

сега ќе бидам прва година, па ако знае некој да ми каже дали може од прва да се земаат стипендии ? :)

За на факултет ако прајш муабет, мислам дека не. Во прва треба да фатиш просек, па тек потоа во втора да се пријавиш и да ти одобрат.

Едно време имаше еднократна помош за магистрантите. Има уште ? Или тешко ?

Сега сум 3 година на факултет и мојот факултет е 3+2 (досега имам земено стипендија за 1 и 2 година затоа што за нив поднесов документи - во 2-ра год. поднесов документи за прва, во 3-та за 2 година), размислувам на продолжам на пост дипломски. Дали може некој некој да ми го објасни процесот за добивање на стипендија откако ќе завршат моите додипломски студии. Дали можи да се пријавам за земање стипендија со моите оценки од 3 година - во случај да продолжам на постдипломски или не (бидејќи јас досега како што наведов погоре зедов стипендија за оценки од 1-ва и од 2-ра година, а што за оценките од трета)?

Благодарам однапред,
Може и линк за повеќе детали

Дали можам да конкурирам за стипендија по В ако имам презапишано некои предмети од прва година но ми се положени заедно со тие од втора година што сум ги запишал?

Дали можи да се зема стипендија во трета година доколку прва и втора сум ги исчистил во три години или само просеко игра улога?

Продавам маркица за месец Септември 2013 год. маркицата е ученичка/студентска и е купена 1.050 ден. и не е воопшто залепена, информации по ПП

Едно прашање :
Имам стипендија, сега однесов документи за продолжување. Што понатамо? Треба да ме исконтактираат? Треба да ми стигне договор за стипендија на домашна адреса? Треба да направам уште нешто?
Ви благодарам однапред за одговорите.

За да си ја продолжам тип А стипендијата од лани треба да го задржам просекот над 8,5 и да имам 90% положени предмети, така? А во пресметувањето на просекот паднатиот предмет не се смета или се смета како 0? Благодарам.

Некој да ми даде предлог во врска со стипендиите од областа на германистиката???Читав некаде дека постои можност да се добие стипендија која ти овозможува и право на работа на пример и на студирање во Германија.Ако има некој искуство со ова нека пише слободно.Не мора да е и Германија, нека биде и Австрија, па и Швајцарија.Предлози за други стипендии од областа на германистиката се исто така добредојдени.Треба наредната недела да одам во DAAD да се распрашам повеќе, но сакам да дознаам повеќе од вашите искуства, па колеги или колешки ако имате некое вакво искуство, би сакал да го споделите. :-)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom