Steam: Официјална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
ништо нема origin ... игри што ги вртиш еднаш и никад више ? valve од друга страна има кантер дота итн. т.е. игри кој ги играш сега и ќе ги играш во наредниве 5 години !!!!
Erm... Origin го има Battlefield серијалот? o_O

Многу лош аргумент ти е ова со кантер и дота. Нормално дека ќе ги има на Steam кога се игри на Valve. Мене друг ми беше муабетот. Ги споредував Steam и Origin од техничка гледна точка. Origin е подобар. Му фалат само игри од другите големи компании (Square Enix, Ubisoft, Rockstar...)

Erm... Origin го има Battlefield серијалот? o_O

Многу лош аргумент ти е ова со кантер и дота. Нормално дека ќе ги има на Steam кога се игри на Valve. Мене друг ми беше муабетот. Ги споредував Steam и Origin од техничка гледна точка. Origin е подобар. Му фалат само игри од другите големи компании (Square Enix, Ubisoft, Rockstar...)

на 2 турнира се игра battlefield а кантер и дота се играат на сите можни турнири во светот а тоа све кажува на кое ниво е Valve. Имаат разработена машинерија подобар и побрз пристап до игрите, а единствена мана им е steam програмата која го јаде pc-то. Valve = Steam > Origin. Да не правиме муабет за пристапноста на игрите на Valve по багателни цени ... настпоти оние на Origin . Дота гага, CSGO 2 евра ... наспроти солената сума на battlefield а да не збориме за компетитивноста на игриве и фактот дека не ти треба 10 јадрен процесор и најнова графичка за да ги играш истите наспроти Battlefield на која ако немаш 100 фрејма ќе те плескаат противниците !!!

на 2 турнира се игра battlefield а кантер и дота се играат на сите можни турнири во светот а тоа све кажува на кое ниво е Valve. Имаат разработена машинерија подобар и побрз пристап до игрите, а единствена мана им е steam програмата која го јаде pc-то. Valve = Steam > Origin. Да не правиме муабет за пристапноста на игрите на Valve по багателни цени ... настпоти оние на Origin . Дота гага, CSGO 2 евра ... наспроти солената сума на battlefield а да не збориме за компетитивноста на игриве и фактот дека не ти треба 10 јадрен процесор и најнова графичка за да ги играш истите наспроти Battlefield на која ако немаш 100 фрејма ќе те плескаат противниците !!!
Ти ми ги читаш ли воопшто постовите? 2 пати пишав дека не ги споредувам Valve vs EA туку Steam vs Origin од техничка гледна точка. Еве и ти самиот пиша дека steam го јаде рс-то. Origin го нема тој проблем. Башка и на Origin некогаш има луди попусти. Не многу одамна го нудеа овој bundle за 12 евра.

Ти ми ги читаш ли воопшто постовите? 2 пати пишав дека не ги споредувам Valve vs EA туку Steam vs Origin од техничка гледна точка. Еве и ти самиот пиша дека steam го јаде рс-то. Origin го нема тој проблем. Башка и на Origin некогаш има луди попусти. Не многу одамна го нудеа овој bundle за 12 евра.

техничка гледна точка ? Steam OS конзоли ова она или и тоа не се важи .. во кој поглед напредува Origin ? што имаат они направено освен што шиткаат игри од 59.99 Евра кој можеш само да ги играш на процесор со 10 јадра и 780ti графичка. Врска си нема оригин а и во блиска иднина ќе остане тоа така !!!! некад ако понудат нешто ефтино или гага како во случајот со Valve тогаш ќе станат омилени помеѓу гејмерите , до тогаш нека останат во љубов со парите кој ги печалат од продажба на скапи игри.

Нека дај некој 2000 одма му ја давам :)
Ете со додатен попуст е, 50% ќе му излезиТ.

Иначе и ФМ2014 е со 50% off

cjs-cdkeys држи цена од 2 карти ако не и помалце сега дека падна цената на стимот.

Некој да ми потврди дали од бесплатнава left4dead2 се добиваат trading cards?

Сварно се тиња овие стим. Со исклучок на 2-3 игри што ги пуштија на убав попуст, се другото е тиња.
Имам во Wishlist аднато игри како ГТА, Street FIghter, Mortal Combat, NBA, Heroes и сл. И никако да дадат поголем попуст за тие наслови. Мада Street Fighter е 75% off, ама ќе почекам за 80 :)
Али затоа другите игри од 50% ништо нема повисоко.

Шо педери се овие од steam, Don't Starve беше на 92% попуст нецели 2мин и сега ја намалија на 65%. :confused:

Дечки,ак кажете ми бидејќи сакам за прв пат да купам игра преку Стим,за баттлфиелд 3 или 4 размислувам и еуротрак 2,дали може со дебитна картичка со Маестро од Нлб банка ?! Пробав претходно да купувам патики на интернет но не ми ја прима картичката,дали би можело да ми пушти ?! Имате искуство и затоа прашувам ...

Дечки,ак кажете ми бидејќи сакам за прв пат да купам игра преку Стим,за баттлфиелд 3 или 4 размислувам и еуротрак 2,дали може со дебитна картичка со Маестро од Нлб банка ?! Пробав претходно да купувам патики на интернет но не ми ја прима картичката,дали би можело да ми пушти ?! Имате искуство и затоа прашувам ...

Батлфилд не е на Стим, туку преки Origin. А незнам за картичката, мислам не, ама можеш да провериш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom