The`bItCh
AdJuStAbLe mAdNeSs
- Член од
- 22 јануари 2005
- Мислења
- 4.605
- Поени од реакции
- 114
Чорба од печурки
Потребни состојки:[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]- 200 гр. шампињони
- 200 гр. буковка
- букова сол
- рузмарин
- путер
- сол и црн пипер
Подготовка:
На даската за сечење на четвртинки ги сечкаме шампињоните. На оган ставаме една тава и во неа ставаме путер да се растопи. Во тавата ги додаваме парчињата буковка, а потоа и парчињата шампињони. Промешуваме и ги оставаме печурките да се пржат. Потоа печурките ги посолуваме и ги зачинуваме со мелен црн пипер. Уште еднаш промешуваме. Во тавата на оган налеваме вода. Две лажици брашно ги размешуваме со студена вода и ги додаваме во тавата непрекинато мешајќи. Во тавата додаваме 1 лажица зачин Ц и 1 лажица букова сол. Уште еднаш промешуваме и оставаме уште кратко време да поврие за да се згусне чорбата. Ја тргаме чорбата од оган и со црпалка сервираме во длабока чинија.
[/FONT]
Јадете ли крем супа од печурки? ммммм..:icon_cool
Потребни состојки:[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]- 200 гр. шампињони
- 200 гр. буковка
- букова сол
- рузмарин
- путер
- сол и црн пипер
Подготовка:
На даската за сечење на четвртинки ги сечкаме шампињоните. На оган ставаме една тава и во неа ставаме путер да се растопи. Во тавата ги додаваме парчињата буковка, а потоа и парчињата шампињони. Промешуваме и ги оставаме печурките да се пржат. Потоа печурките ги посолуваме и ги зачинуваме со мелен црн пипер. Уште еднаш промешуваме. Во тавата на оган налеваме вода. Две лажици брашно ги размешуваме со студена вода и ги додаваме во тавата непрекинато мешајќи. Во тавата додаваме 1 лажица зачин Ц и 1 лажица букова сол. Уште еднаш промешуваме и оставаме уште кратко време да поврие за да се згусне чорбата. Ја тргаме чорбата од оган и со црпалка сервираме во длабока чинија.
[/FONT]
Јадете ли крем супа од печурки? ммммм..:icon_cool