Star Wars

• Креатор на темата Креатор на темата џимеј
  • Време на започнување Време на започнување
Ги сакам сите Star Wars, и епизода I, II и III се интересни ама стварно имаше некои моменти кај што превртував очи.
OLSCr.jpg

Кој карактер или момент во приказната би го издвоиле од приквел (новата) трилогијата?

Мене Darth Maul ми беше интересен како villain и криво ми е што не го искористија повеќе. Најдобар дел ми беше креирањето на клон-армијата и прогласувањето на Galactic Empire во сенатот од страна на Palpatine.

Извинете за офтопик.

1LcRxaL.png

:D

So mislite vie? Ja iskreno ne sakam Rey da bide kerka na Luke. Premnogu spanska serija bese noviot.
Edna od teoriite e deka e samo trenirana od nego unazad nekade. Mozebi zaedno so Ben. Pa sea ovoj ja pozna... It is you...

Actually, mene mi bese okej objasneta Silata so toa midichlorians. :D
Ali ne samo teorijata, tuku celiot dijalog na Liam Neeson.

1LcRxaL.png

:D

So mislite vie? Ja iskreno ne sakam Rey da bide kerka na Luke. Premnogu spanska serija bese noviot.
Edna od teoriite e deka e samo trenirana od nego unazad nekade. Mozebi zaedno so Ben. Pa sea ovoj ja pozna... It is you...

Actually, mene mi bese okej objasneta Silata so toa midichlorians. :D
Ali ne samo teorijata, tuku celiot dijalog na Liam Neeson.
Еј а пази ја теоријата што кружи на интернет дека Rey ги убила сите во академијата и затоа што му е наводна керка на Luke и ја бриши меморијата и ја носи на Jakku. Чудно е баш како Millennium Falcon е "оставен" баш на нејзината планета.

Ама пак преку Han Solo дознаваме дека Kylo Ren е одметникот. Можеби има некое објаснување.

Kylo Ren би требало да биде еден од најсилните негативци, досеа немаше ниту еден од двете страни(Jedi/Sith) кој ќе може да сопре laser beam у сред битка(force push?) ..Yoda, Windu, Kenobi, Sidious, Vader, Dooku, Maul итн. никој немаше ваквo нешто напраено, плус способноста да екстрактира информации и force stun, на ниво на Sith lord

TFA-2-Kylo-Ren-Force-Push.gif

Сите нешто го ругате Џар Џар а ја знаете ли теоријата за него ?
Штета што Лукас се испичкал,ќе беше епски пресврт.

Вака, до сите шо викавте дека Кајло Рен е слаб.
Го погодија со истото оружје од чиј истрел два стормтрупери летнаа во воздух и не се помрдна воопшто, успеа да ги задржи органите во себе, и се бореше во таква состојба. Ако тоа не е доволно да докаже дека тој е многу моќен, незнам што е.

Дефинитивно поседува моќ и потенцијал. Проблемот е што му фали искуство и пракса у тепање, затоа не го биваше против Реи. Лесно е да млатиш обични, non-sensitive луѓе, ама кога некој кој ја користи Силата, а ти првпат се соочуваш у директен дуел со таков, малце потешко. Затоа е „слаб“, не е дека не поседува моќ. И ЗАТОА е избран таков глумец кој на таков начин глуми, пошто таков треба да биде ликот, а не е дека не чини глумецот или улогата!

Дефинитивно поседува моќ и потенцијал. Проблемот е што му фали искуство и пракса у тепање, затоа не го биваше против Реи. Лесно е да млатиш обични, non-sensitive луѓе, ама кога некој кој ја користи Силата, а ти првпат се соочуваш у директен дуел со таков, малце потешко. Затоа е „слаб“, не е дека не поседува моќ. И ЗАТОА е избран таков глумец кој на таков начин глуми, пошто таков треба да биде ликот, а не е дека не чини глумецот или улогата!

a taka li? drugo oskar treba da se dodeli ili neso? do kade ke odime beter od vmrovci so branat partija ste stanale :D :D

На Kylo Ren му фали искуство и пракса, на Ray не. :D И на Darth Maul му фалеше па го пребичи Qui Gon.

Рики, ај со Реј неможел пракса му фалело ама на црнецот требаше главата да му ја скине пошто е стормтрупер ама изгледа и кај него силата е јака.
:)

Малце ја утнаа со Кајло,подобро да го направат змај у наредната за да не го шљака кој стигне.

Па Kylo Ren ја притисна Rey и лесно можеше да ја докрајчи но застана пробувајки да ја придобие на негова страна. Може да се каже дека ја подцени и неочекуваше Rey да возврати користејки ја силата во таа мера Знаеше од предходната сцена дека е force user ама егото преовладува и не беше претпазлив, а сепак беше и повреден.

Finn воопшто не ни беше достоен противник, си играше со него.

Па Kylo Ren ја притисна Rey и лесно можеше да ја докрајчи но застана пробувајки да ја придобие на негова страна. Може да се каже дека ја подцени и неочекуваше Rey да возврати користејки ја силата во таа мера Знаеше од предходната сцена дека е force user ама егото преовладува и не беше претпазлив, а сепак беше и повреден.

Finn воопшто не ни беше достоен противник, си играше со него.

Ja ne znam kako go hejtat Kylo koa bese ultra jak lik I daleku od toa deka e pizda.

Edino ako moram da zameram nesto okolu nego e timelineot, prvo bi sakal da ja vidam borbata, ranet, takov uste neodlucen, pa posle cel povreden da go ubie Han I da zapadne kompletno kon dark side.

Ja ne znam kako go hejtat Kylo koa bese ultra jak lik I daleku od toa deka e pizda.

Edino ako moram da zameram nesto okolu nego e timelineot, prvo bi sakal da ja vidam borbata, ranet, takov uste neodlucen, pa posle cel povreden da go ubie Han I da zapadne kompletno kon dark side.
Очигледно двајцата се многу моќни, кој е помоќен неможам да оценам, можеби Kylo. Ќе имаме подобра представа кој за што е способен од наредниот филм се надевам.

Многу фактори делуваа во дуелот, сплет на околности влијаеа на тоа Kylo да загуби. Беше повреден, планетата се распаѓаше и беше збунет, гневен и разочаран од самиот себе по убиството на сопствениот татко и реков ја подцени Rey, го спушти гардот за момент и оваа го изненади.

Туку ако направиме паралела и императорот изгуби во моментот кога тој најмалку очекуваше, повторно на сличен начин во момент на триумф спушти гард, т.е. не очекуваше Darth Vader така да реагира. Значи тој момент на изненадување играше голема улога во двата случаи.

Поентата е дека немора помоќниот force user да победи секогаш.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom