Срѓан Керим за Претседател

• Креатор на темата Креатор на темата n/a
  • Време на започнување Време на започнување
Нема човекот харизма и не поседува квалитет за претседател,
може е добар дипломат ама претседател не би можел да биде според мене.

Порано купуваа шалитра,им беше поефтина.:smir:

More site srce da gi fane koga magare ke im go bapne.

Mislam deka eden povest "sluzbenik" na DBK , malku pomalku smotan od onoj prethodniot, da svrsi rabota so nekoj eftin Spark, malku pesok i nesto c-4 :)

Ги предадов вашите досиеа на ДБК.
ВНИМАВАЈТЕ!!!!!!!!*

*Ако им затреба чоек, може да ве побараат :smir:

Кој ќе ја води државата ако Керим стане Претседател?
Он или Груевски?
Вака или така,ние сме задоволни од Премиерот.Премиерот не сака курнази околу него.Керим е и те каков курназ.Излишно е да се негира мафијашкиот елемент во неговата биографија.
Од мое лично гледиште,во целиот свет вака одат работите...
Или Кралицата ќе ја маргинализираш-за да може Черчил да стане најпознатиот политичар на сите времиња...
Или Претседателот ќе си свирка,за Меркел да биде најпопуларната политичарка..
Кај нас,од секогаш,тие правила се прескокнуваат (дали оти сакаме да бидеме оригинални,или продаваме муда за бубрези).
Така,се случи двајца мангупи да ја водат државата (Црвенковски и Глигоров) па едниот,како што можеме деновиве да прочитаме од Љ.Ф,бил одговорен за атентатот на другиот...
Одма после таа епизода,си донесовме Протестант за Претседател (беше наместен за Претседател баш заради претходната ситуација-Георгиевски да ја вози Македонија,а овој да биде кондуктор...) ама се покажа дека кондукторов има поинакви гледишта од бугарофилот,па почнаа да се рушат авиони.
Сега имате нефункционалност меѓу Влада и Претседател,оти повторно мангупи се најдоа на врвот.
Знајте една работа:
Керим и Црвенковски се од иста фабрика изнесени.Лустрацијата кога тогаш мора да се реализира...Европа тоа го бара...со Керим ќе ја одолговлечиме за 4 години минимум.
Од овие причини,ако ВМРО предложи луѓе како Ставревски или Славевски ќе гласам за нив.
Керим има завидна биографија,ама тоа во овие моменти не е единствениот фактор.

A shto na primer ako Branko se kandidira pak za pretsedatel i VEMERO go poddrzhi za inet na Ljube za koj ke glasash?

дете дали си ти свесен која глупост ја тресна ти сега?
не верувам
најпаметно е да избереме некој мирен човек па дури и нека е дебитант во политиката за конечно да ги тргнеме еу од врат со таа меретна кохабитација
а во оваа слика бране и керим ни малку не се софпаѓаат, двајцата се ебиветер и тешки мафијаши
љубе можеби ке беше добар кадар да не превземеше некои непотребни чекори со кои се потврди антиполитиката раздели па владеј
значи ако се стави да речеме ставревски или било кој десничар шо нема да дига прашина - би гласал, никако поинаку

При секое едно гласање,најважни се % на добиени гласови ! :smir:
И Срѓан Керим со една чак што више нормална,а не пак масирана,интензивна кампања,и на радост на тие што го подржуваат а на жал на тие што го нејќат има апсолутно реални шанси да добие над 51% од гласовите во Македонија.
Јас го подржувам и заради тоа што сум свесен дека тој е можеби единствен што медиумски може да се носи со ваффензи сс апаратчиците од бугарска провиненција на Гвујо тупото.
:toe:
Веќе долго време слушам Лили Марлен од тоа телевизорот...
време е за промена.
И неа мора да ја постави и да го зададе стартниот удар еден интелигентен играч,дипломат од кариера,кој што се вика
СРЃАН КЕРИМ !!!.

А да... :wink:
за тие што разбираат,мојот поздрав за вмро-овци,вечерва го носи Ахмет Каја.
Време е... тоа перачите на мозок... да изгубат на избори.
http://uk.youtube.com/watch?v=vtjY4cStXL4

Ниеден претседател досега не работел за македонски интереси...Не ми паѓа напамет дека тоа некогаш ќе се смени...Кој и да е, исти ѓаол.

А од албанците кои ќе бидат кандидати?

Verno e tova, no gostin moje da dargi po nekoja lekcia i tova ti e. A tekstot shto e napisan implicira da e bil redovoven predavach (professor).

I jaz sum daval takvi govori, no ne si gi pisham vo CV-to na toj nachin. :toe:
:pos2::pos2::pos2::pos2:

Kaде бе си држел ти говори, пред кокошарници? :tapp::tapp::tapp:

Јас ќе гласам кога ќе се кандидира Гарфилд :)
Овојпат ќе апстинирам од гласање. Нема соодветен кандидат.

Цврсто за Керим ! Кога бившите Македонски председатели влечаат или кон Србија, или кон Бугарија треба да има председател што е имунизиран од оваа болес. Тој нема на каде да влече, најмногу на кај Турција, ама така ќе имаме уште поголема поддршка спроти Грците, а и верувам дека Керим ќе биде гарант да не попушти некој во спорот за името. Го имам гледано како во ООН му залепи на Грчкиот претставник дека неговата земја се кажува Р. Македонија и како таква тој ќе ја условува и покрај Грчките претензии. А и има разлика кога ќе дојде некој странски председател на посета во Македонија и ќе се срешне со познат човек кој има изкуство во ООН , а не со човек дека славата му е виски и шмркање.

omopirin напиша:
Цврсто за Керим ! Кога бившите Македонски председатели влечаат или кон Србија, или кон Бугарија треба да има председател што е имунизиран од оваа болес. Тој нема на каде да влече, најмногу на кај Турција, ама така ќе имаме уште поголема поддршка спроти Грците, ...
Аj stiga be - Titov belgradski professor po megunarodni ekonomski odnosi i ne znaesh nakade ke vleche ?!

Аj stiga be - Titov belgradski professor po megunarodni ekonomski odnosi i ne znaesh nakade ke vleche ?!
А стига ве...
не деи се коси моито момче...
ето след време аз ште се кандидирам за президент.
Аз сврших училиштето си в Б`лгарија. :vozbud:
:) :) :) :) :)

Da bides Predsedatel na Makedonija e rizik,za sega BC e prviot sto ke go prezivee mandatot bez povredi,toj i da se kandidira nema da go izberat taka da ke mora Kerim da bide od SDSM predlozen a koj ke isfrli VMRO ke vidime,tie sekogas isfrlaat nekoe novo lice a ne nekoj koj sto okapal na politickata scena,pocnal vo Kumrovec a ke zavrsi vo Butel!

А стига ве...
не деи се коси моито момче...
ето след време аз ште се кандидирам за президент.
Аз сврших училиштето си в Б`лгарија. :vozbud:
:) :) :) :) :)
Mozhe, no za predsedatel na Shumadia ! :toe:

Inaku si nepismen da bidesh predsedatel na Makedonija ili na Bugarija ! Za poslednite dve zemi pogolema struchnost trebit ! :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom