Среќа на туѓа несреќа (крадење партнери)

• Креатор на темата Креатор на темата osamen
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 мај 2006
Мислења
419
Поени од реакции
5
Dali nekogas gledajki go partnerot na nekoj poznat ili nepoznat vi proslo niz glavata da mu go "ukradete" veruvajki deka vi ste toj/taa vistinskiot/kata za nego/a i ako ste go napravile toa kako ste uspeale i dali mislite deka moze da se gradi sreka na tudja nesreka.
Ve molam bez lazni skromnosti bidejki veruvam deka na sekogo barem ednas mu prosla vakva misla niz glavata.Barem na 5 minuti da go ima ako ne povekje.
p.s.Ako vece ja ima temata;ve molam brisete;
PAZETE KOGA VELAM POZNAT NEMISLAM NA NEKOJ DRUGAR ILI NEKOJ BLIZOK
ZNACI VO SMILOL DA GO ZNAM AMA NEMAM PRAVENO MUABET SO NEGO ILI ZNAMGO IZLEGUVAME NA ISTO MESTO ILI TOJ E PRIJATEL NA MOJOT PRIJATEL I ITN,ITN

Не, ја нема темава и баш е интересна.

Можеби не ми поминало низ глава дека баш јас би бил вистинскиот за некоја, но безброј пати ми поминало низ глава дека тој не е вистинскиот за неа.

Ама па, потоа, кога подобро ќе размислам - кога таа е толку глупа да биде со него, тогаш не ни заслужува подобро.

Така да, не - не би сакал да „украдам” нечија девојка. Целата е негова. :wink:

Некако не ти е убаво дефиниран тој поимот "туѓа несреќа"..... но како и да е.... никогаш не сум помислил на некој другар да му "украдам" девојка поради фактот дека мислам дека јас сум тој за неа а не тој.... такви "под појас" удари не му доликуваат на никој вистински другар.... ако навистина има нешто.... тоа треба да се расчишти како што треба.... па после да се продолжи понатака.

Не крадам,само позајмувам понекогаш,ама без задни намери.Никогаш не би растурила среќна двојка.:nesum:

Не знам зошто ама никогаш не ми створила чувстава да ја посакувам која и да било женска на моите другари.

Женска на другар никако.
А женска што има дечко кој не го ни познаваш може на позајмица :)

Ми се има случено да сакаат да ме ,,позајмат,, додека имам дечко, со тој горе наведен изговор, ма не е он за тебе.
И тоа мн. ме нервира зш. ни го знае дечкото ни го познава ама знае дека не е за мене, глупости.
И мн. ме нервираат такви работи, ма си има дечкото женска, девојката дечко, нема што да се меша некој друг, кога ќе раскинат и ако раскинат, ќе имаш шанса, ама додека се заедно не им се мешај!!!

Bacillus gagous напиша:
Не знам зошто ама никогаш не ми створила чувстава да ја посакувам која и да било женска на моите другари.

Потполно исто!
Штета за мене, ама сум го почувствувала тоа од другата страна, значи другарка моја да мисли дека го заслужува повеќе мојот дечко ... уствари, ваљда тоа го мислат таквите, од каде да знам точно. Со таквите постапки, макар и само мисли апсолутно не се сложувам и ги презирам. Само се мислам, зошто еднаш не им текнало на таквите да се стават во туѓа кожа, т.е. кожата на другарот/ката ... или па можеби тоа би им годело? Ништо чудно ... и така веќе доволно лоша слика даваат за нив.
И секако, не мислам дека може да се изгради среќа врз друга несреќа ... не верувам воопшто дека некој кој пробал да уништи нешто добро, ќе види пак добро во животот ... само кој им е крив на таквите ... тоа што бараат си наоѓаат ... доволно фер, нели?:zlo:

Ako deckoto e na drugarka nikogas ne bi i go odzela a, ako se raboti za nepoznata devojka a tolku mnogu da mi se dopadne deckoto togas... ne znam kako bi reagirala mozebi i bi se obiduvala nesto.

zaso da ne ako ima nekoja privlecnost pa koj go jebe neka strada drugiot ako ne znae kako so nea ili ne taka

blazo69 напиша:
zaso da ne ako ima nekoja privlecnost pa koj go jebe neka strada drugiot ako ne znae kako so nea ili ne taka

А ако знае другиот/ата како со неа/него? Од каде би го знаел ти тоа? А ете да кажеме си дознал нешто отприлика, а тоа е дека им е убаво ... во тој случај би се тргнал на страна?

Nikogas ne bi rasturila nekoja vrska pa kolku i da e silna ljubovta sto ja custvuvam prema nego ,bi se trgnala i bi i otstapila mesto na taa sto ke go napravi nego srekna.

Пример, ако девојката не сака колку и да се обидува некој е џабе така :)
А чест случај е девојката која е во врска да биде иницијатор за мувањето :)
Што се тиче муабети “тој не е за тебе“ ептен е смешно и никад нема да ми падне на памет таков муабет да вртам, ко за на пазар делува :)

Кога ќе го видам среќен мојот другар со некоја девојка, а таа е нормално привлечна и убава јас сум уште повеќе среќен што мојот другар си ја нашол среќата... но тој што се обидува на сопствен другар да му ја фати женската, можам да кажам дека е длабоко исфрустрирана личност која е преполна со комплекси.

Доколку ми се свиѓа девојка која е веќе во подолга врска, едноставно оладувам и ќе си го чекам првиот момент кога ќе биде слободна и кога ќе можам да си ја имам само за себе, затоа што нејќам да му ја кварам среќата на некого :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom