Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема ништо чудно,туку ти сакаш да биде чудно!Тие луѓе се бореле за Македонските идеали и ти си дозволуваш,си го зимаш тоа право да помислиш да наведуваш дека биле Бугари или Бугарофили.
Полн погодок девоjко!:smir:Еве и моjот прадедо се борел за тие идеали,бил во четата на Сандански пред да стане воjвода,ама аj кажи му го тоа на некоj како Делиjата...веднаш вели:Бугарин бил прадедо ти!
Да,ете лично во моето семеjство имам таков случаj:во 1918г.прадедо ми е протеран од Македониjа во Софиjа и од кралството СХС е обjавен за неприjател на кралството при што немал повеке право да се врати во Македониjа,иако тоа му било наjголемата желба.
Токму заради тие идеали,што Македониjа сакал да jа види независна,не во рамките на Бугариjа,уште помалку во рамките на Србиjа.
на Македонија ќе и биде добро само тогаш ко ќе почните вие да вервите во НЕА. А не да барате некој изговори само и да го вреѓате нејзиното минато и нејзините синови. Ај ак не за некоја година да почниме да кажвиме дека Тоше бил хрват,зш последниве години нон стоп таму беше и таму најмногу работеше. Срамота е ова стварно. Па вие сами не си се знајте. Разберете едно "БЕЗ МИНАТО НЕМАТ ИДИНИНА". Како мојш да продолжиш да живејш и да бараш успех ако сам не вервиш во себе. Македонија ќе е подобра и сите кќе сме среќни во неа од ко ќе почниме да вервиме. Вербата е многу силно чуство. Ова е за сите србомани и бугарофили(по дефиницијаДоброоо... А ти не си ни во таа ни во другава така...??? Ти си чист Македонец... Па јас ќе ти казам дека ни јас не сум ни во таа , ни во другава... Разликата е во тоа што "ТИ" мене ме нарекуваш србоман, а јас одма ти возвраќам бугар... А у ствари и двајцата сме Македонци со различно мислење... Престанете да вреѓате со србомани и слично и на Македонија ќе и биде подобро, верувајте...
Нема ништо чудно,туку ти сакаш да биде чудно!Тие луѓе се бореле за Македонските идеали и ти си дозволуваш,си го зимаш тоа право да помислиш да наведуваш дека биле Бугари или Бугарофили.Имало предавници,нив секогаш ги имало и ќе ги има,ама да се дрзнеш да бараш мутни ствари таму каде што не треба стварно не ми е јасно како се осмелуваш.
И не ми одговори на претходното прашање?
Ченто?И кај него ли има нешто сумљиво?
Технички да двајцата сем граѓани ил идржавјани на макеоднија. Е сега ако сме на пример револуционери како што биле порано некои овде споманти и ставике печат на историјата на македонија, за мене ќе с езапише дека су мсе борел за независна макеоднија, а за тебе дека си бил просрпски настроен, тoест со српски идеи. истото важи и за бугарите. Абе толку сте слични бугари и срби што еден ќе помисалм дека сте браќа![]()
Кога имаше емисиј ВО ЦЕНТАР лани, за бугарски пасоши, типот што работи во МНР на Бугарија, му вика на Васко Ефтов, дека 3 членови на владата имаат пасоши бугарски. А впрочем и сега имаме министер што не признава јазик македонски и неговата граматика,ама тоа е тоа.![]()
:pos2::pos2::pos2:... А зошто мислиш дека за тебе ќе се пишува дека си бил за МАкедонија, а за мене не...??? Па нели и двајцата сме биле револуционери... Или ти така си замислуваш...???
Или со петокрака...само ти ке бидеш пречкртан со црвена боја:pos2:
Како прво јас реков дека тоа е мое мислење и дека за мене тука има нелогичности... А ако ти не ги гледаш тие нелогичности, јас неможам да ти ги отворам очите... Јас само ќе бидам досаден и пак ќе кажам: Нелогично е тоа да учат во Софија и после да доаѓаат тука во Вардарска Македонија да ја ослободуваат, а при тоа прескокнале еден гоооолем дел во Пирин... Дали тоа не ти кажува нешто...??? На пример дека биле финансирани од Бугарија...???
А за Ченто... Ченто е друга приказна... Сите знаеме дека Тито ни даде да формираме Република, ама под услов... Ќе повторам ПОД УСЛОВ да бидеме дел од Југославија... Тука Ченто не се слагал (најверојатно), бидејќи знаеме дека се залагал за независна Македонија и автоматски бил тргнат од тогашните Македонски и Југословенски власти...
Koj e be toj ???Pak avtogol a ? :nenene:
Полн погодок девоjко!:smir:Еве и моjот прадедо се борел за тие идеали,бил во четата на Сандански пред да стане воjвода,ама аj кажи му го тоа на некоj како Делиjата...веднаш вели:Бугарин бил прадедо ти!
Да,ете лично во моето семеjство имам таков случаj:во 1918г.прадедо ми е протеран од Македониjа во Софиjа и од кралството СХС е обjавен за неприjател на кралството при што немал повеке право да се врати во Македониjа,иако тоа му било наjголемата желба.
Токму заради тие идеали,што Македониjа сакал да jа види независна,не во рамките на Бугариjа,уште помалку во рамките на Србиjа.