Ѕвер
Перфекционист
- Член од
- 4 јануари 2006
- Мислења
- 2.223
- Поени од реакции
- 28
Кога веќе спомнуваш... ...во врска со повеќето Македонски херои кои се бореле за независна Македонија, тука има некои НЕЛОГИЧНОСТИ...!!! А кога ќе се сретнат нелогичности, не сум во состојба целосно да верувам на таа историја... (пазете, на вас ВМР-овците ви е многу полесно...вие пишувате што сакате и вистини и лаги за Македонија, а јас иако никогаш не кажувам лаги само вистини, овде на форумов сум под притисок на банирање... Не ми е гајле ако ме банираат, јас стојам зад моите ставови, но ми е криво дека форумов не е демократски...)
Значи кои се нелогичностите...??? Си размислувам онака... На повеќето Македонски борци за независност седиштето односно работењето им било во Софија... Тоа е факт...!!! Како е можно од Софија да ја ПРЕСКОКНУВААТ цела Пиринска Македонија... ...и да дојдат овде во Вардарска и да вршат разни воени дејствија...??? Нели е по логично прво да ја ослободат Пиринска, па нели потоа патот до Вардарска да им биде слободен, така...??? Или се прашувам... ...можеби патот во Пиринска им бил слободен...??? Па нормално... логиката е тука само треба да ја видиме...!!! Тие работат и учат во Софија... ...а што учат...??? А што Работат...???
Замислете што би било сите тие да учеле во Белград и потоа да одат ПРЕКУ Вардарска и да ја ослободуваат Пиринска...??? Нели би ви било чудно...???
Сега ќе се јавите и можеби ќе се смеете за ова, но јас би ви рекол да подразмислите за ова, пред да се смеете...!!!
одоколу ни кажа дека ние Македонците сме бугари.:nesvest: