Србомани, бугарофили и гркомани!

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Кога веќе спомнуваш... ...во врска со повеќето Македонски херои кои се бореле за независна Македонија, тука има некои НЕЛОГИЧНОСТИ...!!! А кога ќе се сретнат нелогичности, не сум во состојба целосно да верувам на таа историја... (пазете, на вас ВМР-овците ви е многу полесно...вие пишувате што сакате и вистини и лаги за Македонија, а јас иако никогаш не кажувам лаги само вистини, овде на форумов сум под притисок на банирање... Не ми е гајле ако ме банираат, јас стојам зад моите ставови, но ми е криво дека форумов не е демократски...)

Значи кои се нелогичностите...??? Си размислувам онака... На повеќето Македонски борци за независност седиштето односно работењето им било во Софија... Тоа е факт...!!! Како е можно од Софија да ја ПРЕСКОКНУВААТ цела Пиринска Македонија... ...и да дојдат овде во Вардарска и да вршат разни воени дејствија...??? Нели е по логично прво да ја ослободат Пиринска, па нели потоа патот до Вардарска да им биде слободен, така...??? Или се прашувам... ...можеби патот во Пиринска им бил слободен...??? Па нормално... логиката е тука само треба да ја видиме...!!! Тие работат и учат во Софија... ...а што учат...??? А што Работат...???
Замислете што би било сите тие да учеле во Белград и потоа да одат ПРЕКУ Вардарска и да ја ослободуваат Пиринска...??? Нели би ви било чудно...???
Сега ќе се јавите и можеби ќе се смеете за ова, но јас би ви рекол да подразмислите за ова, пред да се смеете...!!!

одоколу ни кажа дека ние Македонците сме бугари.:nesvest:

Сите што заминаа да студираат во Софија, можат да се вратат во Македонија... Само забораваш дека и Пиринска е МАКЕДОНИЈА само под Бугарска власт... Дали тоа тебе ти смета...??? Еве те прашувам јавно...???

demmian zivee u BUgarija ima zena Bugarka decata ke mu vbidat bugari i ke mu ucat na Bugarski ne na Makedonski nego toa ne mu smeta pa drugo.. :tapp:

Umesto da se ucleni u OMO ilinden on gi brani Bugarite on e BUGARASH so tapija radi zena mu koja go tepa doma so oklagija ...

Idi be demmian glej si nevestat ne dremi na komp moze da se sostane tajno so nekoj kruzok na Asparuhovci posle ek ti bide veselo puna kucha gosti

Дефиниција за србомани и бугарофили, тоа се макеоднци кои се асимилирани од српска и бугарска пропаганда која нестабилните личносто во минатото и со малку поткупување го купувала нивната националност. така да тие особи се најопасни исто така важи и за погрчување на макеоднците во егејска макеоднија кои сега се најголеми во омразата спрема макеоднија.

Сите што заминаа да студираат во Софија, можат да се вратат во Македонија... Само забораваш дека и Пиринска е МАКЕДОНИЈА само под Бугарска власт... Дали тоа тебе ти смета...??? Еве те прашувам јавно...???

Слушаj бе човек...Jас повеке пати сум бил во Пиринска Македониjа,ама повекето од тамошните кога ги прашуваш што се,велат:Бугари сме,а според географското потекло сме си Македонци.Е,сега има околу 5000-6000 луге,коишто сакаат да се дел од Македонската нациjа,а не од Бугарската.

А,инаку,реално повеке ми смета што некоj како тебе се запнал,,Србиjа,та Србиjа,,а греjниот не гледа оти цела српска држава се распага како лепрозна.

И,о,да ке заборавев:наjмногу ми смета што еден од наjславните историски македонски места-манастирот СВ.Прохор Пчински е во Србиjа,а не во Македониjа.

Токму тоа ми е зборот... Ако не е така тогаш ај другше да погледнеме...
Изгледа дека не им сметало Бугарска окупација на Македонија во Пирин, а мноооогу им сметала Српската...!!! Епа сега само иде прашањето... Зошто не им сметала Бугарската окупација...???

Овие се деликатни муабети но држат вода... Јас ова го кажувам и стојам зад него, па и по цена да бидам баниран... На ако бидам баниран, тоа ми дава уште поголем доказ за целава работа и дека некои несака за овие работи да разговара...
Модератори.... бидете демократи и оставете ме да разговараме ко луѓе... Јас сум сигурен дека и вие и јас добро и мислиме на Македонија, само погледите ни се различни... Дајте да видиме каде...
Како прво еден куп македонски дејци загинале во софиските затвори. Како второ уште еден куп други во српските. Што значи не работеле ни за Бугарија ни за Србија. Сите тие живееле и работеле за иста кауза-ЗА СЛОБОДНА МАКЕДОНИЈА. Нормално дека србите и бугарите ке кажват друго, и ке ја искривувет историјата. Зошто ние се боревме против нив и си баравме независност. Ете на пример ПАвел Шатев, тој бил гемиџија, бил секретар на првото заседание на АСНОМ а после во Југославија го затворет. Зошто? Ајде кажете зошто? Напрајте се пак паметни...
Јас ке ви кажам зошто. Зошто ни Србија ни Бугарија никогаш во минатово не и мислеле добро на македонија. А секој шо мислит дека е така многу се лажит. Не сме бракќа ни со србиве ни со Бугариве. Ко шо напиша некој погоре имаме крвна врска со Србија-то е се заради Југославијаи. и немаме врска само со србија туку и со Хрватска и сите останати тогашни членки. Зато можит ги чуствуваме за поблиски. А ФАКТ Е ДЕКА НИ ЕДНИТЕ НИ ДРУГИТЕ НЕ НИ МИСЛАТ ДОБРО И НЕ СМЕЈМЕ ДА СЕ РЕДИМЕ НА НИЕДНА СТРАНА ОСВЕН НА НАШАТА-МАКЕДОНСКАТА

одоколу ни кажа дека ние Македонците сме бугари.:nesvest:

Не бе тебе неможам да ти го кажам тоа... Тебе директно ќе ти кажам дека си Усташ...
Јас не реков дека ние сме Бугари... погрешно си разбрал... Јас само дека нашите херои биле учени и работеле во Софија и ПРЕКУ Пирин биле праќани овде да се изборат за независна Македонија... Е тоа е она чудното...

Како прво еден куп македонски дејци загинале во софиските затвори. Како второ уште еден куп други во српските. Што значи не работеле ни за Бугарија ни за Србија. Сите тие живееле и работеле за иста кауза-ЗА СЛОБОДНА МАКЕДОНИЈА. Нормално дека србите и бугарите ке кажват друго, и ке ја искривувет историјата. Зошто ние се боревме против нив и си баравме независност. Ете на пример ПАвел Шатев, тој бил гемиџија, бил секретар на првото заседание на АСНОМ а после во Југославија го затворет. Зошто? Ајде кажете зошто? Напрајте се пак паметни...
Јас ке ви кажам зошто. Зошто ни Србија ни Бугарија никогаш во минатово не и мислеле добро на македонија. А секој шо мислит дека е така многу се лажит. Не сме бракќа ни со србиве ни со Бугариве. Ко шо напиша некој погоре имаме крвна врска со Србија-то е се заради Југославијаи. и немаме врска само со србија туку и со Хрватска и сите останати тогашни членки. Зато можит ги чуствуваме за поблиски. А ФАКТ Е ДЕКА НИ ЕДНИТЕ НИ ДРУГИТЕ НЕ НИ МИСЛАТ ДОБРО И НЕ СМЕЈМЕ ДА СЕ РЕДИМЕ НА НИЕДНА СТРАНА ОСВЕН НА НАШАТА-МАКЕДОНСКАТА

точно е тоа, н озатоа пак србите и бугарите имале свои шпиони вметнато во макеоднија да го лажат наслението а еден таков приемр е и убиството на ѓирче петров о таква лажна оргнаизација.

demmian zivee u BUgarija ima zena Bugarka decata ke mu vbidat bugari i ke mu ucat na Bugarski ne na Makedonski nego toa ne mu smeta pa drugo.. :tapp:

Umesto da se ucleni u OMO ilinden on gi brani Bugarite on e BUGARASH so tapija radi zena mu koja go tepa doma so oklagija ...

Idi be demmian glej si nevestat ne dremi na komp moze da se sostane tajno so nekoj kruzok na Asparuhovci posle ek ti bide veselo puna kucha gosti

ХАХАХА...Ме насмеа до солзи.ДА,Винстоне жена ми пошто е Бугарка не можам да jа запрам никако- еве jа се ебе со цела зграда.
Инаку со сукалото над глава ми стои таштата,коjа ако пишам нешто против Бугариjа-таа ке ме ебе мене.Од неа,од таштата имам наjголема мака.

ХАХАХА....
Инаку винстоне,ти бе имаш извршено некаква нужда последниве 72 часа?

Не бе тебе неможам да ти го кажам тоа... Тебе директно ќе ти кажам дека си Усташ...
Јас не реков дека ние сме Бугари... погрешно си разбрал... Јас само дека нашите херои биле учени и работеле во Софија и ПРЕКУ Пирин биле праќани овде да се изборат за независна Македонија... Е тоа е она чудното...

Нема ништо чудно, туку ти сакаш да биде чудно! Тие луѓе се бореле за македонските идеали и ти си дозволуваш, си го зимаш тоа право да помислиш да наведуваш дека биле Бугари или Бугарофили. Имало предавници, нив секогаш ги имало и ќе ги има, ама да се дрзнеш да бараш мутни ствари таму каде што не треба стварно не ми е јасно како се осмелуваш.

Гоце Делчев и Никола Карев гарант се превртуваат во гробот. Како не ти е срам да пробаш да ги валкаш нивните идеали?

И не ми одговори на претходното прашање?

Ченто? И кај него ли има нешто сумљиво?

Слушаj бе човек...Jас повеке пати сум бил во Пиринска Македониjа,ама повекето од тамошните кога ги прашуваш што се,велат:Бугари сме,а според географското потекло сме си Македонци.Е,сега има околу 5000-6000 луге,коишто сакаат да се дел од Македонската нациjа,а не од Бугарската.
.

Aj posle reci ne si BUgarash aj smej reci ... :tapp:

Дефиниција за србомани и бугарофили, тоа се макеоднци кои се асимилирани од српска и бугарска пропаганда

Доброоо... А ти не си ни во таа ни во другава така...??? Ти си чист Македонец... Па јас ќе ти казам дека ни јас не сум ни во таа , ни во другава... Разликата е во тоа што "ТИ" мене ме нарекуваш србоман, а јас одма ти возвраќам бугар... А у ствари и двајцата сме Македонци со различно мислење... Престанете да вреѓате со србомани и слично и на Македонија ќе и биде подобро, верувајте...

Aj posle reci ne si BUgarash aj smej reci ... :tapp:

Е и тоа е чудно... Него никој не му спори, гледаш... Каде се сега оние кои се самонарекуваат чисти Македонци...??? Каде се да му реплицираат...???

Доброоо... А ти не си ни во таа ни во другава така...??? Ти си чист Македонец... Па јас ќе ти казам дека ни јас не сум ни во таа , ни во другава... Разликата е во тоа што "ТИ" мене ме нарекуваш србоман, а јас одма ти возвраќам бугар... А у ствари и двајцата сме Македонци со различно мислење... Престанете да вреѓате со србомани и слично и на Македонија ќе и биде подобро, верувајте...

Со мислања што не и мислат добро на Македонија.

наместо да ја промовирате Македонија ти ја промовираш србија или бугарија,грција или што те знам што не друго .

Технички да двајцата сем граѓани ил идржавјани на макеоднија. Е сега ако сме на пример револуционери како што биле порано некои овде споманти и ставике печат на историјата на македонија, за мене ќе с езапише дека су мсе борел за независна макеоднија, а за тебе дека си бил просрпски настроен, тoест со српски идеи. истото важи и за бугарите. Абе толку сте слични бугари и срби што еден ќе помисалм дека сте браќа :)

Технички да двајцата сем граѓани ил идржавјани на макеоднија. Е сега ако сме на пример револуционери како што биле порано некои овде споманти и ставике печат на историјата на македонија, за мене ќе с езапише дека су мсе борел за независна макеоднија, а за тебе дека си бил просрпски настроен, тoест со српски идеи. истото важи и за бугарите. Абе толку сте слични бугари и срби што еден ќе помисалм дека сте браќа :)
Многу точно напишано, немам што да додадам:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom