Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кога веќе спомнуваш... ...во врска со повеќето Македонски херои кои се бореле за независна Македонија, тука има некои НЕЛОГИЧНОСТИ...!!! А кога ќе се сретнат нелогичности, не сум во состојба целосно да верувам на таа историја... (пазете, на вас ВМР-овците ви е многу полесно...вие пишувате што сакате и вистини и лаги за Македонија, а јас иако никогаш не кажувам лаги само вистини, овде на форумов сум под притисок на банирање... Не ми е гајле ако ме банираат, јас стојам зад моите ставови, но ми е криво дека форумов не е демократски...)
Значи кои се нелогичностите...??? Си размислувам онака... На повеќето Македонски борци за независност седиштето односно работењето им било во Софија... Тоа е факт...!!! Како е можно од Софија да ја ПРЕСКОКНУВААТ цела Пиринска Македонија... ...и да дојдат овде во Вардарска и да вршат разни воени дејствија...??? Нели е по логично прво да ја ослободат Пиринска, па нели потоа патот до Вардарска да им биде слободен, така...??? Или се прашувам... ...можеби патот во Пиринска им бил слободен...??? Па нормално... логиката е тука само треба да ја видиме...!!! Тие работат и учат во Софија... ...а што учат...??? А што Работат...???
Замислете што би било сите тие да учеле во Белград и потоа да одат ПРЕКУ Вардарска и да ја ослободуваат Пиринска...??? Нели би ви било чудно...???
Сега ќе се јавите и можеби ќе се смеете за ова, но јас би ви рекол да подразмислите за ова, пред да се смеете...!!!
Те прашувам како човек,очекувам и на цивилизиран начин да ми одговориш...
Според тебе треба да се откажеме од Делчев,Груев,Сандански итн,итн???
Не си ми jасен.
Си нашол на кој да му реплицираш. Тој ти е како оној идиотот SuicideMessiah во нешто помалку иритирачка форма.Те прашувам како човек,очекувам и на цивилизиран начин да ми одговориш...
Според тебе треба да се откажеме од Делчев,Груев,Сандански итн,итн???
Не си ми jасен.
Кога веќе спомнуваш... ...во врска со повеќето Македонски херои кои се бореле за независна Македонија, тука има некои НЕЛОГИЧНОСТИ...!!! А кога ќе се сретнат нелогичности, не сум во состојба целосно да верувам на таа историја... (пазете, на вас ВМР-овците ви е многу полесно...вие пишувате што сакате и вистини и лаги за Македонија, а јас иако никогаш не кажувам лаги само вистини, овде на форумов сум под притисок на банирање... Не ми е гајле ако ме банираат, јас стојам зад моите ставови, но ми е криво дека форумов не е демократски...)
Значи кои се нелогичностите...??? Си размислувам онака... На повеќето Македонски борци за независност седиштето односно работењето им било во Софија... Тоа е факт...!!! Како е можно од Софија да ја ПРЕСКОКНУВААТ цела Пиринска Македонија... ...и да дојдат овде во Вардарска и да вршат разни воени дејствија...??? Нели е по логично прво да ја ослободат Пиринска, па нели потоа патот до Вардарска да им биде слободен, така...??? Или се прашувам... ...можеби патот во Пиринска им бил слободен...??? Па нормално... логиката е тука само треба да ја видиме...!!! Тие работат и учат во Софија... ...а што учат...??? А што Работат...???
Замислете што би било сите тие да учеле во Белград и потоа да одат ПРЕКУ Вардарска и да ја ослободуваат Пиринска...??? Нели би ви било чудно...???
Сега ќе се јавите и можеби ќе се смеете за ова, но јас би ви рекол да подразмислите за ова, пред да се смеете...!!!
Луѓе... Јас не тегнам накај Србија воопшто... Вие така мислите кога јас сакам да ви укажам на некои работи за кои изгледа сте слепи или несакате да ги видите...
Тука ќе го додадам и Павел Шатев...Ќе се отрујам.:uvo:
А жити све каде го сместуваш еден од најголемите Македонци,Ченто?
И него ли ќе му извадиш некоја НЕЛОГИЧНОСТ?
Сигурно не во Србија, зошто како шо е тргнато ќе остани само Белградска бановинаNe be Pirinska ja ostavile za kraj prvo VArdarska da ja oslobodat , pa Egejska i na kraj Pirinska ima logika... a finansirani od BUgarite ... pa kaj go ima toa ???
Сигурно не во Србија, зошто како шо е тргнато ќе остани само Белградска бановина![]()
Ne be Pirinska ja ostavile za kraj prvo VArdarska da ja oslobodat , pa Egejska i na kraj Pirinska ima logika... a finansirani od BUgarite ... pa kaj go ima toa ???
Бог да чува,значи Делиjо,сите што заминаа да студираат во Бугариjа треба да им се стави црн печат во пасошот и никогаш да немаат право да се вратат во Македониjа?
Значи сите такви Македонци,според твоjава логика се Бугари,ете со испрани мозоци се вратиjа оттаму.И тоа ли не ти држи вода и тоа ли не ти штима?
Токму тоа ми е зборот... Ако не е така тогаш ај другше да погледнеме...
Изгледа дека не им сметало Бугарска окупација на Македонија во Пирин, а мноооогу им сметала Српската...!!! Епа сега само иде прашањето... Зошто не им сметала Бугарската окупација...???
Овие се деликатни муабети но држат вода... Јас ова го кажувам и стојам зад него, па и по цена да бидам баниран... На ако бидам баниран, тоа ми дава уште поголем доказ за целава работа и дека некои несака за овие работи да разговара...
Модератори.... бидете демократи и оставете ме да разговараме ко луѓе... Јас сум сигурен дека и вие и јас добро и мислиме на Македонија, само погледите ни се различни... Дајте да видиме каде...