- Член од
- 6 март 2007
- Мислења
- 2.301
- Поени од реакции
- 1.580
Железарец, што и да направат они во петок, полицијата е тука за да интервенира, а не ти да интервенираш.ццц , слушај ме сега ти мене нема што да протестирам на интернет или пак да отворам твитер јас ќе одам и ќе протестирам против „македонските албанци“ а ќе видите во петок они што ќе направат па ќе видиме дали некој нема да искочи.
а и оорганизрацијата да е тапа јас ќе одам и ги подржувам Македонците, ако ти не ги подржуваш седи си на твитер и „бори се“ на интернет.
Ако си интелигентно суштество треба да сватиш дека светот е така организиран со закони и правила и државни организации кои ги спроведуваат и одржуваат тие закони, значи ако направат штета во петок, остајте ја полицијата да си ја заврши својата работа, тоа не е наша работа.
Наша работа е кога во задњи случај ако полицијата не може да се справи со таа толпа народ, и тоа прерасне на поголемо народно ниво, они ке почнат да зимаат пушки и слични пуцаљки и ке пробаат директно да се пресметаат со нас, народот. Се додека ние немаме реална физичка опасност,односно се додека ова остане само на шетање низ улици со две три зелени знаменца, треба будно да ја пратиме ситуацијата, но не и да се замешаме во работата на државните безбедносни институции.
Така да сега за сега ке си свиркаме само, и ке гледаме, ке пукаме сеири, ако нешто стане сериозно, тогаш правиме друга стратегија, стануваме и ние сериозни, но тоа понатаму, да не претеруваме бидејки јас верувам дека полицијата знае и може да го оддржи редот и мирот во државава.