Споредба на фудбалери. [Овонеделен дуел: Винсент Компани vs Тиаго Силва]

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Шо повеќе збориш се повеќе киксираш. Сега па и од Фабрегас бил подобар, па дури и тврди :icon_lol:
Споредбата за Фабрегас и Казорла што ја кажуваш исто како да речеш дека пр. твоето дете не пораснало повеќе од она дете на другар ти затоа што не пиело несквик како другото туку тоа од краш како се викаше не знам :icon_lol:

брат вака така подобар е..повеќе се снаоѓа со топката,подобар дриблинг,подобар пасер,далеку подобар шут,подобра визија на теренот..Казорла во сите овие сгементи како играч е подобар и поквалитетен од Фабрегас..а Фабрегас е само побрз и посилен..реално гледано..настрана кој што има постигнато во кариерата и статистичките показатели..тие не ми се битни мене да проценам еден играч дали е добар или не..тоа веднаш се гледа со контактот на топката и како игра

Различен тип на играчи, мада двајцата се добри асистенти. Рибери ја има онаа експлозивност во себе, и како остаре созреа се подобар асистент стана. Рибери моментално дава страшни партии ама игра во тим што секој играч е во форма и придонесува за неговата игра, плус игра со офанзивен бек позади него, со кој добро се разбираат. Одлични се и двајцата, тешка одлука.

Мата.
Не дека е наш ама по сестран играч е, пред се тимски. Втора година по ред носи на грб тим кој е очаен. Не освои Челзи ЛШ благодарение најмногу на Дрогба, туку на Мата пред се

Интересен дуел. Моментално Мата ама пред 4-5 години Рибери беше еден од подобрите играчи во светот. Ама пошто се бара моментално Мата е вистинскиот избор.

Не ми се баш за споредба двајцава. Рибери има 5 години повеќе искуство од Мата. И покрај тоа, ова што го покажува Мата овие две сезони во Англија е феноменално. Без разлика дали си фан на Челзи или не, едноставно рај за очи е. Да го гледаш и да уживаш. Лани имаше одлична сезона и беше најдобар играч на тимот во неговата прва сезона во ПЛ. На доста играчи им треба време за да се прилагодат, а он успеа да постигне многу уште во првата сезона.

Сезонава со Хазард и Оскар покрај него, не очекував да има многу успешна сезона. Но еве го докажува дека он е главниот мотор во Челзи. Без него не не бива. Се подобри уште толку за разлика од минатата сезона, и ќе напредува уште. Сеуште е млад, 24 години има.

Иако не се баш ист тип на играчи, мислам дека се тука негде по квалитет, ама мала предност му давам на Мата и за сегашната форма, а и можноста за понатамошен развој.

Мн е глупа споредбава стајте Мата со Казорла,Озил,Силва и некој си таков тип на играч. Рибери ти е крило и е моментално најкорисно крило на свет(не ги рачунам Меси и Роналдо) лани имаше 20 гола и 29 асистенции у цела сезона. Мата е плеј кој креира игра и никад неможе да игра крило како Рибери пошто неможе да дрибла и да поминува играчи како Рибери што може. Рибери е најдобар играч на Баерн и мн пати коа не му иде на Баерн знае со еден потег да помине 2,3ца и да намести гол. Кога ќе видиш и двајцата се ѕверови е сеа ако фали у тимот крило тогаш би го земал Рибери нарамно ако се бара за АМЦ тогаш нарамно Мата. Незнам кој ги става ова споредбиве али веќе повеќе пати врска немаат Крос и Геце сеа ова и претходно имаше некоја глупа споредба не ми текиња. Најубаво реков ако се споредува сличен тип ете може Мата со Озил или со Силва.

momentalno Mata, inace bas bi sakal sporedba Iniesta-Ozil, poso Iniesta e klasa za ovie so gi nabrojvte Mata,Silva,Kazorla..

momentalno Mata, inace bas bi sakal sporedba Iniesta-Ozil, poso Iniesta e klasa za ovie so gi nabrojvte Mata,Silva,Kazorla..
А овие шо се набројани се за класа подобри од озил :D
се зезам.. :)
ако некој од овие што ти ги наброја може барем некако да се споредува со иниеста тоа е силва..

Иначе ако споредувате моментално,мата е во подобра форма
а општо онака,рибери си е рибери.
како што пиша еден член погоре,комплетно и корисно крило,експлозивно,дава голови и асистира.
тоа што бележи пад во форма е друг муабет.
формата е минлива,класата е вечна,нели? :)

Немаат врска еден со друг играчиве..
Inace glasam za Mata :):)

Многу ботови на темата и луѓе-хејтери на Баерн или фанови на Челшит пошто Мата никогаш нема да биде добар и тимски играч како Рибери. Кое опаѓање на формата бе, слепи ли сте вие или за инат се гласа како во темата за Топ 100 екс-ју песни.

Моментално и Крос е подобар од Мата, а тој игра повеќе на слична позиција со овој Срата него Рибери!

Мата немало никогаш да биде тимски играч како Рибери :pos:

Што не ќе прочитам еј... па и тоа дека Крос бил подобар :facepalm:

Ама сега ми текна. Типот е фан на Баерн и му удираат некои флешови во глава, во главном негативни. Па затоа е и Челшит.

Рибери е од голема помош за Баерн,асистира и постигнува голови и за разлика од Робен повеќе работи за тимот,барем според мене.
Созреа во многу добар играч и сигурно кога Пеп би бирал помеѓу hard-working winger и себичен и стаклен играч ко Робен се знае кај паѓа изборот. Холанѓанецот не го хејтам ама таа е реалноста.
Рибери исто така е и во најдобрите и оние најзрелите години и очекувам да забележи поголем успех со Баерн наскоро.

Од друга страна доаѓа шпанецов кој одлично се покажува во Челзи и е според мене најбитниот играч. Асистира и постигнува голови,одлична техника и контрола на топка,играч кој би го посакал секој.
Исто така Мата е и доста помлад и има уште многу за играње и докажување,има кариера пред него.

Според мене овој дуел е изедначен,се работи за двајца многу квалитетни играчи кои се многу битни за своите тимови и имаат одлична сезона па себично би било од мене да издвојам еден ко подобар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom