Споредба на фудбалери. [Овонеделен дуел: Винсент Компани vs Тиаго Силва]

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Тони Крос Затоа што таков тип на играчи обожавам.Смирени 90 минути,паметни лојални и се нај нај.Коа ќе го видам Крос на терен ќе рече човек има 35 години и е на залез на кариерата ради неговата смиреност и искуство.Највеќе се виде тоа лани во дуелите против Реал Мадрид каде што според мене одигра најдобро.Има силен прецизен шут,и одлична пас игра,со еден збор вистински Германски фудбалер.Според стилот на игра малце ме потсеќа на Лампард.Иначе никад нема да му го простам промашувањето против Шпанија на Сп 2010 :(

Kicker go gleda Götze vo prviot del na sezonata pred Kroos: http://www.kicker.de/news/fussball/...9776/artikel_mario-goetze-ist-weltklasse.html

Svetska Klasa:
1. Mario Götze

Internationalna Klasa:
2. Toni Kroos
3. Alex Meier

Vo potesen krug:
4. Aaron Hunt
5. Diego
6. Andreas Ivanschitz
7. Kevin de Bruyne

Vo pogolem krug:
Lewis Holtby
Hiroshi Kiyotake
Edgar Prib
Kevin Volland
Rafael van der Vaart

Za doobjasnuvajne: Kicker redovno pravi listi na pola sezona i gi procenuva igracite pored nivnite pokazani igri vo Bundesligata, vo Evropskite kupovi, vo Germanskiot kup i za reprezentacija. Isto taka gi pravi listite za odredeni pozicii, vo ovoj slucaj ofanziven sreden red.

Рејтинзите на кикер во најмала мера се смешни, посмешни од рејтинзите на шит.ком. Види ги само рејтинзите за централен бек, Боатенг 10ти бе.:facepalm:

Анкетава и мене ми е нелогична, пошо како што доста членови пред мене спомнале овие 2ца се различен тип играчи. Едниот крилен другиот централен.
Првиот е синоним за експлозивност, атракција, вадење противнички играчи од копачки, додека вториот е синоним за смиреност, читање игра, играње за соиграчите, зрелост, ко што кажа некој претходно слично на Лампард.

2011_12_6_16_15.jpg

Ако веќе се мора да се бира :)

Периодов бев преполн со обврски, немав време за да ја апдејтирам темава.

Од понеделник ќе одиме со нов дуел. :)

Како што ветив, неделава одиме со нов дуел. Поради оправдани причини (премногу обврски) не бев во можност изминативе недели да поставам дуел.

Оваа недела имаме дуел на две плеј-крила. Рибери и Мата.

13795292-munich-19-de-mayo--mata-de-chelsea-r-y-ribery-del-bayern-durante-el-bayern-de-munich-vs-chelsea-fc-u.jpg

Навалете со дискусија.

Мата не е крило. Корекција. Може да игра како крило, ама Мата е плејмејкер, позади напаѓачот.
AMC или CAM , скоро па сеедно.

Може Хазард да улета наместо Мата, затоа што тој повеќе игра на таа лева страна, иако и тој може да игра на позицијата од Мата.

Природна позиција му е крило, мада у право си за плејмејкерските карактеристики.

Го одбрав подобриот (според мене) од Мата/Хазард за овој дуел. Има доста многу да се дискутира околу овие двајца. Хазард е сеуште нов во Челзи, него би го споредувал со Ројс во некој од натамошните дуели. Ијако не играат на идентична позиција Мата и Рибери, сепак станува збор за слични играчи. Рака на срце Мата е повеќе плеј, а Рибери е повеќе експлозивно крило, меѓутоа сепак, кога ќе се воочат техничките способности, може лесно да се види дека станува збор за слични фудбалери ама со различни улоги во тимот.

Природна позиција му е крило, мада у право си за плејмејкерските карактеристики.

Го одбрав подобриот (според мене) од Мата/Хазард за овој дуел. Има доста многу да се дискутира околу овие двајца. Хазард е сеуште нов во Челзи, него би го споредувал со Ројс во некој од натамошните дуели. Ијако не играат на идентична позиција Мата и Рибери, сепак станува збор за слични играчи. Рака на срце Мата е повеќе плеј, а Рибери е повеќе експлозивно крило, меѓутоа сепак, кога ќе се воочат техничките способности, може лесно да се види дека станува збор за слични фудбалери ама со различни улоги во тимот.

Напротив, природна позиција му е другата :)

Нејсе, нека се споредуваат општо како играчи, што придонесуваат за тимот и нивното влијание врз играта на Баерн и Челзи.

Мата е многу поуниверзален играч и може да игра на повеќе позиции..Рибери е постар и поискусен играч..и двата се од голем вкалитет но ако гледаме моментално Мата е подобар...значително е побрз и поагилен од Рибери,подобро се снаоѓа на мал простор и плус е левичар што се знае дека оние играчи што играат со лева се понезгодни за чување..дефнититивно Мата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom