Споредба на фудбалери. [Овонеделен дуел: Винсент Компани vs Тиаго Силва]

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе коментирам само кратко. Мата да играше во Барселона, досега ќе имаше освоено Златна топка и ќе беше на исто ниво како Чави и Иниеста.
Ама игра за англиска екипа, па не е тоа тоа.

Ќе коментирам само кратко. Мата да играше во Барселона, досега ќе имаше освоено Златна топка и ќе беше на исто ниво како Чави и Иниеста.
Ама игра за англиска екипа, па не е тоа тоа.

да дополнам..малце ја претера со ова бидејќи Мата според мене е на исто ниво со Санти Казорла..ии двата се одлични креативци и двата би го носеле цел тим на својот грб што се гледа по нивната игра во Челзи и Арсенал каде се најдобри играчи..

Инаку Силва и Иниеста се за нијанса подобри од Мата и Казорла и не за џабе го држат местото во шпанската репрезентација каде се незаменливи..тоа би бил перфектен дуел Силва и Иниеста каде е тешко да се одлучи кој е подобар

да дополнам..малце ја претера со ова бидејќи Мата според мене е на исто ниво со Санти Казорла..ии двата се одлични креативци и двата би го носеле цел тим на својот грб што се гледа по нивната игра во Челзи и Арсенал каде се најдобри играчи..

Инаку Силва и Иниеста се за нијанса подобри од Мата и Казорла и не за џабе го држат местото во шпанската репрезентација каде се незаменливи..тоа би бил перфектен дуел Силва и Иниеста каде е тешко да се одлучи кој е подобар

Maта е подобар од Казорла, да не се лажеме. Казорла е фантастичен, а Мата игра одлично, поврзува, додава, дава голови, помага и во одбрана, а дури и статистички е каде-каде посупериорен него Казорла. 20 асистенции и 18 голови во сите конкуренции сезонава, а таа е тек на половина. И тоа рачунај во каков лош Челзи игра. Истото важеше и лани, Мата беше наш најдобар играч.
Да не речеш дека прва сезона му е на Казорла оваа.
Е после Мата, одма иде Казорла. Но како и да е, да ги имаш во тим и двајцата е страшна работа.

Силва сезонава е слаб, беше и повреден некое време, па му влијаеше тоа на играта. Силва си има симпатии кај Дел Боске, затоа и игра толку многу пред овие двајца.

Maта е подобар од Казорла, да не се лажеме. Казорла е фантастичен, а Мата игра одлично, поврзува, додава, дава голови, помага и во одбрана, а дури и статистички е каде-каде посупериорен него Казорла. 20 асистенции и 18 голови во сите конкуренции сезонава, а таа е тек на половина. И тоа рачунај во каков лош Челзи игра. Истото важеше и лани, Мата беше наш најдобар играч.
Да не речеш дека прва сезона му е на Казорла оваа.
Е после Мата, одма иде Казорла. Но како и да е, да ги имаш во тим и двајцата е страшна работа.

Силва сезонава е слаб, беше и повреден некое време, па му влијаеше тоа на играта. Силва си има симпатии кај Дел Боске, затоа и игра толку многу пред овие двајца.

статистичките показатели според мене не се некоја релевантна работа бидејќи по играта се познаваат које што..јас неможам да се одлучам од Мата и казорла кој е поодобар бидејќи и двата ги имам гледано и не гледам некоја предност кај едниот и кај другиот освен можеби тоа што казорла има подобар шут..

Силва игра лошо оваа сезона но човекот во квалитет е рамо до рамо со Иниеста..вистински генијалец е и во битни натпревари секогаш игра беспрекорно и вистински мозок на екипата..Мата и Казорла неможат да го заменат бидејќи Силва има многу убаво позиционирање и перфектен осет за пас..

статистичките показатели според мене не се некоја релевантна работа бидејќи по играта се познаваат које што..јас неможам да се одлучам од Мата и казорла кој е поодобар бидејќи и двата ги имам гледано и не гледам некоја предност кај едниот и кај другиот освен можеби тоа што казорла има подобар шут..

Силва игра лошо оваа сезона но човекот во квалитет е рамо до рамо со Иниеста..вистински генијалец е и во битни натпревари секогаш игра беспрекорно и вистински мозок на екипата..Мата и Казорла неможат да го заменат бидејќи Силва има многу убаво позиционирање и перфектен осет за пас..

И јас не сакам многу статистика, ама мораме да признаеме дека е и те како одлична.
Згора на се, Санти е постар од Мата. А не би рекол дека има подобар шут, Мата ретко шутира, ама кога ќе шутне мора да е некој скример гол.
Ете, види го голов против Њукасл од завчера, на пример.

Уствари ете за кого требаше да се збори на темава, за Казорла и Мата. А после можеше да се споредуваат Кагава и Гастон Рамирез. Зошто тука се по квалитет :icon_mrgr:

Рибери е поискусен затоа е за нијанса малку подобар од Мата моментално, но искрено Мата се подобар станува.

Абе Џони :icon_lol: Мата и Казорла на исто ниво ги ставаш. Секој реален човек што не е фан на Челзи и Арсенал ќе каже дека Мата е подобар од Казорла.

Jaс би одел со Мата. :) Го имам повеќе пратено од Рибери и искрено според мене моментално е во топ 3 фудбалери во ПЛ. :) Игра одлично, има одличен удар, одличен центаршут, едноставно поседува се што треба да се биде врвен фудбалер. :)

Двата се одлични,но сепак споредбата некако ми нема логика гледајќи ги годините на двата фудбалери.

И јас мислам дека подобро би било да се споредуваат Рибери и Хазард според позициите во тимот ама со оглед на тоа дека на Хазард му е прва сезона во голем тим сепак на место е дуелот за оваа недела.
Двајцата се одлични играчи и мотори на своите екипи преку кои одат речиси сите акции. Мене лично повеќе ми се допаѓа Мата како играч и кога би можел да бирам кој да игра во мојот тим, на него (на Мата) би му дал предност. Секако ова не го прави Рибери понеквалитетен играч, туку ова е само мое мислење. Мислам дека моментално Рибери има далеку подобри услови во Баерн за да игра на високо ниво, додека Мата игра во анемичен, да не речам очаен Челзи а сепак не се вклопува во тоа сивило и неговиот квалитет доаѓа до израз. Исто така мислам дека Дел Боске мора да има поголема доверба во квалитетите на Мата кога станува збор за репрезентацијата. Јасно е дека во онаков среден ред на Шпанија е тешко за да се избори за место во стартниот тим ама Мата скоро и воопшто да не е искористен.

Рибери е поискусен затоа е за нијанса малку подобар од Мата моментално, но искрено Мата се подобар станува.

Абе Џони :icon_lol: Мата и Казорла на исто ниво ги ставаш. Секој реален човек што не е фан на Челзи и Арсенал ќе каже дека Мата е подобар од Казорла.

мое мислење бе брат..Казорла воопшто не е послаб или понеквалитетен од Мата само не знам како да ви објаснам..поентата ми беше дека Мата и Казорла се многу слични и идентични играчи и дека повеќе има логика тие да се споредат отколку со Рибери.инаку имам заприметено вие сите ги цените играчите сопред тоа што имаат постигнато и за кој тим имаат играноа не по квалитет и за тоа колку е корисен за тимот..Јас тврдам дека Казорла е многу подобар играч од Фабрегас ама никој нема да ми се сложи дека Фабрегас е попознат и дека играл во Арсенал од дете а Казорла остана во Виљареал и ништо нема постигнато.

Шо повеќе збориш се повеќе киксираш. Сега па и од Фабрегас бил подобар, па дури и тврди :icon_lol:
Споредбата за Фабрегас и Казорла што ја кажуваш исто како да речеш дека пр. твоето дете не пораснало повеќе од она дете на другар ти затоа што не пиело несквик како другото туку тоа од краш како се викаше не знам :icon_lol:

Двајцата се фантастични играчи ама мислам дека Рибери е за нијанса подобар, не велам дека Мата е лош и тој е многу квалитетен играч има неверојатна техника и чувство за пас ама Рибери е поискусен, има поголема брзина и експлозивност и има подобар центаршут и според мене е најдоброто крило во моментот во Европа.

Тежок дуел, мој избор Хуан Мата. Рибери мислам дека бележи пад на формата во последно време, Мата игра солидно!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom