- Член од
- 9 март 2011
- Мислења
- 1.944
- Поени од реакции
- 905
Мака ми е жими децатаOбразложи го своето мислење, појасни зошто мислиш така.![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мака ми е жими децатаOбразложи го своето мислење, појасни зошто мислиш така.![]()
Ќе коментирам само кратко. Мата да играше во Барселона, досега ќе имаше освоено Златна топка и ќе беше на исто ниво како Чави и Иниеста.
Ама игра за англиска екипа, па не е тоа тоа.
да дополнам..малце ја претера со ова бидејќи Мата според мене е на исто ниво со Санти Казорла..ии двата се одлични креативци и двата би го носеле цел тим на својот грб што се гледа по нивната игра во Челзи и Арсенал каде се најдобри играчи..
Инаку Силва и Иниеста се за нијанса подобри од Мата и Казорла и не за џабе го држат местото во шпанската репрезентација каде се незаменливи..тоа би бил перфектен дуел Силва и Иниеста каде е тешко да се одлучи кој е подобар
Maта е подобар од Казорла, да не се лажеме. Казорла е фантастичен, а Мата игра одлично, поврзува, додава, дава голови, помага и во одбрана, а дури и статистички е каде-каде посупериорен него Казорла. 20 асистенции и 18 голови во сите конкуренции сезонава, а таа е тек на половина. И тоа рачунај во каков лош Челзи игра. Истото важеше и лани, Мата беше наш најдобар играч.
Да не речеш дека прва сезона му е на Казорла оваа.
Е после Мата, одма иде Казорла. Но како и да е, да ги имаш во тим и двајцата е страшна работа.
Силва сезонава е слаб, беше и повреден некое време, па му влијаеше тоа на играта. Силва си има симпатии кај Дел Боске, затоа и игра толку многу пред овие двајца.
статистичките показатели според мене не се некоја релевантна работа бидејќи по играта се познаваат које што..јас неможам да се одлучам од Мата и казорла кој е поодобар бидејќи и двата ги имам гледано и не гледам некоја предност кај едниот и кај другиот освен можеби тоа што казорла има подобар шут..
Силва игра лошо оваа сезона но човекот во квалитет е рамо до рамо со Иниеста..вистински генијалец е и во битни натпревари секогаш игра беспрекорно и вистински мозок на екипата..Мата и Казорла неможат да го заменат бидејќи Силва има многу убаво позиционирање и перфектен осет за пас..
Рибери е поискусен затоа е за нијанса малку подобар од Мата моментално, но искрено Мата се подобар станува.
Абе ЏониМата и Казорла на исто ниво ги ставаш. Секој реален човек што не е фан на Челзи и Арсенал ќе каже дека Мата е подобар од Казорла.