- Член од
- 14 август 2008
- Мислења
- 2.441
- Поени од реакции
- 1.013
Мислам дека на ова слабо се обрнува внимание.Epten nekako tesni i smotani se vnatre,koj si klecka vo kola 3jka nitu pod razno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мислам дека на ова слабо се обрнува внимание.Epten nekako tesni i smotani se vnatre,koj si klecka vo kola 3jka nitu pod razno.
Па ете кажи нешто повеќе дали се појавуваат чести дефекти со дизнитејас имам баш таква,што те интересира поточно?
--- надополнето: 2 мај 2013 во 23:13 ---
Викаш маана бош пумпа,а дизните на комонреилот? една нова е околу 500 евра а ги има 4 такви,плус електронската дизна? А клапните на граната ако отиде една внатре кажи па-па на два-три клипа и неколку вентила.
ACTION Имам пишувано за овој модел што им е маана,ако сакаш ке ти пишам пак,маани не се многу ама затоа па позитвни страни имаш повеќе.
Луки,за филтерот на турбото мислам дека си нешто грешка,да не мислиш на оил сепараторот?
--- надополнето: 2 мај 2013 во 23:18 ---
АЈ еве ти пример: Имаш Даеву Калос нов од 2009,со 10000км поминато и имаш Пасат од 99та со 200000 поминато ама домаќински одржаван без никакви проблеми. Двете се иста цена,ти што ќе одбереш?
--- надополнето: 2 мај 2013 во 23:20 ---
Правиш споредба со спортско возило и со мало градско возило,што не го постираш М1?
За амортизација французите (цитроен&пежо) се закон,а за мотор италијанците (ланчија,алфа&фиат)Моментално возам француско возило и сум задоволен досега од перформансите и удобноста за цената. Предходно сменив неколку германски возила и сите ми се некако како трактори (имав голф 3, голф 4, ауди а6, ауди а4, венто, шаран) ниедно од овие нема некоја удобна вожња. Наредно нешто што би земал би било јапонско. Другар мој има хонда civic 2007 1.8 прејака кола оса права е. Се имам возено во акорд и разговарав со сопственикот вика немам сменето ништо откако е купена 2003 godin.![]()
Кај мене е рено али ти кажувам дека сум сменил досега многу возила и има страшна комоција. Ми се случи да одам на подалечно патување со него по 1600км во еден правец и да не осетам по пат дека сум возел. А со голф од минхен до македонија истата километража два дена ко на буре да имам јавано одев, се вкочанив максимум.За амортизација французите (цитроен&пежо) се закон,а за мотор италијанците (ланчија,алфа&фиат)
Ако некогаш им текне да се спојат и во автомобилската индустрија,би го конструорале,склопиле и пуштиле во сериско производство автомобилот на векот.
Па ете кажи нешто повеќе дали се појавуваат чести дефекти со дизните
Oh man... That's a fail... Ланчија има единствено по саглам мотор... Алфа ромео троши у курац, плус бензинците со 8 свеќици на 4 клипа?! ма немој да ме јебеш... фијат = застава мотор... исти стап се, не само деловите што им одговараат и се останато туку и блокот е толку квалитетен... За квалитетен мотор ја би рекол или германец или јапонец... ништо друго... голфовите (иако не дека не ги сакам скоро и ги мразам) се најјаките машини некогаш, после иде мерцедес... издржливи се, сум гледал кој тестови ги крепат... јапонците па, поготово нисан и хонда... иам хонди гледано душа вадено, моторот си тера нема гајле... Иам мерцедес Е220 1996 дизел, тера копилето упм, нема гајле за ништо живо (поебават некој сензор ама ништо страшно моторот работи многу добро, нема проблем скоро со ништо) во најголемите снегови некаде декември лани, пресека+ стража со еден скинат ланец ги качи без проблем... сеа види...За амортизација французите (цитроен&пежо) се закон,а за мотор италијанците (ланчија,алфа&фиат)
Ако некогаш им текне да се спојат и во автомобилската индустрија,би го конструорале,склопиле и пуштиле во сериско производство автомобилот на векот.
Има веќе копии и веќе поефтини делови за французите, за застава гледам кога ги спореди горе со фиат. Незнам не сум имал стрикно фиат досега, али застава друже е позаебана кола од сите овие тука. Имам една 101 7 години по 5 месеци на лето ја товарав по 1200-1300кг што во неа, што во приколка и гајле немаше, а на реното еден месец почнав да го товарам така и ми се еба запчаникот во менувачот. Така да застава иако сите ги сметаат за ѓубре верувај не се до толку, можеби троши повеќе, нема комоција али за таква работа еве во прилеп за на тутун само застава се вози, или евентуално некој голф 1. Влечат како будали и се ефтини и да се заеби најскапа поправка е 100евра.Oh man... That's a fail... Ланчија има единствено по саглам мотор... Алфа ромео троши у курац, плус бензинците со 8 свеќици на 4 клипа?! ма немој да ме јебеш... фијат = застава мотор... исти стап се, не само деловите што им одговараат и се останато туку и блокот е толку квалитетен... За квалитетен мотор ја би рекол или германец или јапонец... ништо друго... голфовите (иако не дека не ги сакам скоро и ги мразам) се најјаките машини некогаш, после иде мерцедес... издржливи се, сум гледал кој тестови ги крепат... јапонците па, поготово нисан и хонда... иам хонди гледано душа вадено, моторот си тера нема гајле... Иам мерцедес Е220 1996 дизел, тера копилето упм, нема гајле за ништо живо (поебават некој сензор ама ништо страшно моторот работи многу добро, нема проблем скоро со ништо) во најголемите снегови некаде декември лани, пресека+ стража со еден скинат ланец ги качи без проблем... сеа види...
Цитроен и пежо имаат стварно страшно добра амортизација ама деловите се малце солени (барем беа)
Јас знам тоа, покрај мецото што го иам иам и југо... да не ти кажувам што се му се дешавало, ремонтот го јаде на 350000 душа му е вадена...Има веќе копии и веќе поефтини делови за французите, за застава гледам кога ги спореди горе со фиат. Незнам не сум имал стрикно фиат досега, али застава друже е позаебана кола од сите овие тука. Имам една 101 7 години по 5 месеци на лето ја товарав по 1200-1300кг што во неа, што во приколка и гајле немаше, а на реното еден месец почнав да го товарам така и ми се еба запчаникот во менувачот. Така да застава иако сите ги сметаат за ѓубре верувај не се до толку, можеби троши повеќе, нема комоција али за таква работа еве во прилеп за на тутун само застава се вози, или евентуално некој голф 1. Влечат како будали и се ефтини и да се заеби најскапа поправка е 100евра.
Oh man... That's a fail... Ланчија има единствено по саглам мотор... Алфа ромео троши у курац, плус бензинците со 8 свеќици на 4 клипа?! ма немој да ме јебеш... фијат = застава мотор... исти стап се, не само деловите што им одговараат и се останато туку и блокот е толку квалитетен... За квалитетен мотор ја би рекол или германец или јапонец... ништо друго... голфовите (иако не дека не ги сакам скоро и ги мразам) се најјаките машини некогаш, после иде мерцедес... издржливи се, сум гледал кој тестови ги крепат... јапонците па, поготово нисан и хонда... иам хонди гледано душа вадено, моторот си тера нема гајле... Иам мерцедес Е220 1996 дизел, тера копилето упм, нема гајле за ништо живо (поебават некој сензор ама ништо страшно моторот работи многу добро, нема проблем скоро со ништо) во најголемите снегови некаде декември лани, пресека+ стража со еден скинат ланец ги качи без проблем... сеа види...
Цитроен и пежо имаат стварно страшно добра амортизација ама деловите се малце солени (барем беа)
i dvete sum gi imal i seuste gi imam audi e na tatkomi a mercedesot ja go vozam
mercedeseot e 100pati podobar ke te nosi do milion km! dokolku go odrzuvas i pomalku trosi
--- надополнето: 9 мај 2013 во 19:31 ---
i dvete sum gi imal i seuste gi imam audi e na tatkomi a mercedesot ja go vozam
mercedeseot e 100pati podobar ke te nosi do milion km! dokolku go odrzuvas i pomalku trosi