Споредa: Audi A4 vs. Mercedes C-class

• Креатор на темата Креатор на темата Jack Nolan
  • Време на започнување Време на започнување

Според вас?

• A4

Гласови: 39 52,0%
  • C-class

Гласови: 36 48,0%

• Вкупно гласачи
    75
Има ли модератор овде, бре :icon_lol: Мрш во темата „Избор на половно возило“, или како веќе беше :icon_lol:

Hmmm ..Imav Audi A4 sport 2002 1.8 T. Na okolu 140 000 gi smeniv site kaisi,jabucici,nekoi si gumi koj sto lezat na osovinata za volanot (ne se razbiram znam deka mnogu kostase) mi troses ujle, cadeshe, senzori za oxygen i sekoj mesec nov defekt bese....go prodadov i zemav Japanac....zakon....Ne sum imal Mercedes ama poveketo modeli licat onaka penizionerski :)
Моментално возам француско возило и сум задоволен досега од перформансите и удобноста за цената. Предходно сменив неколку германски возила и сите ми се некако како трактори (имав голф 3, голф 4, ауди а6, ауди а4, венто, шаран) ниедно од овие нема некоја удобна вожња. Наредно нешто што би земал би било јапонско. Другар мој има хонда civic 2007 1.8 прејака кола оса права е. Се имам возено во акорд и разговарав со сопственикот вика немам сменето ништо откако е купена 2003 godin. :cool:

Jack Nolan сега јасно ти е зошто не се прибираат секакви совети од форуми и сезнајковци?
Valvoline ти вика џабе ти е возачката ако немаш TDI без ниедно црвено со 90 коња.
Luki и Dzish ти се класични фанатици и неможеш да очекуваш објективен став од нив.

Кога се купува половно возило марката, моделот се во втор план. Она што е најважно е фактичката и моментална состојба на возилото, period.

Jack Nolan сега јасно ти е зошто не се прибираат секакви совети од форуми и сезнајковци?
Valvoline ти вика џабе ти е возачката ако немаш TDI без ниедно црвено со 90 коња.
Luki и Dzish ти се класични фанатици и неможеш да очекуваш објективен став од нив.

Кога се купува половно возило марката, моделот се во втор план. Она што е најважно е фактичката и моментална состојба на возилото, period.
De...Jovanke daj eden orden za voa det`to.... ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5

Јас не сам фанатик.
Купувал сам и различни коли од бмв.
Сите нешта шо са напишани са напишани у најдобра намера и не са погрешни. Тава са само насоки да гледа шо точно сака од една кола....
А ако некој не знае шо точно сака од една кола, заслужува да го ебат метафорички без вазелин у Дупница. :)

Јас не сам фанатик.
Купувал сам и различни коли од бмв.
Сите нешта шо са напишани са напишани у најдобра намера и не са погрешни. Тава са само насоки да гледа шо точно сака од една кола....
А ако некој не знае шо точно сака од една кола, заслужува да го ебат метафорички без вазелин у Дупница. :)

Преведи го зборот ’’Тава‘‘ ме асоцира на нешто друго.

Сакаш да кажеш дека си многу паметен, дај бее :tapp:

тешко тој што од тебе бара совет.

Гласав за ауди а4

Гласав за ауди а4

Човекот само сакаше да помогне.

Гласав за ауди а4

Паметен не сам.
Изгорен од балкански бизнисмени, да... ;)

:D
Valvoiline vika ako sakas kola za *penis enlargement* efekt može bilosto da zemes,bemvinjata se za ovaa namena,a ako sakas eftino i komotno da se vozis,kolice so sekoj majstor znae da go popravi, so proverena neunistiva masina plus da kruzas na crvena nafticka mislam deka ne treba uste ednas da povtoruvam koj e izborot.

baram mislenje za BMW 32O D 136 KS , imal nekoj iskustvo so takva ?

јас имам баш таква,што те интересира поточно?
--- надополнето: 2 мај 2013 во 23:13 ---
Со постарите од 136 којна ем ќе е баеги извозена, ем има големи шанси бош пумпа да поправаш... :)
Ех, на 136 којна е помала турбината и набива повеќе притисок...
Финтата е шо ного од човеците не го менат и филтеро за турбината, па му оде ѓубренце у турбото и малко се запечува од температурите тамо... :D:D:D
Нема го половен, оригинален е около 50 евра, па е скапичок (иако се мене на некои си 50-60 000 километра.. Поновите верзии на филтеро са практично дизајнирани за да са вечни, нема потреба да се менат...):)
Поновите исто имат клапни на усисната грана шо е пожелно или да се сменат, или да се извадат :)

Иначе и пред/пост фејслифт го имат тај филтер и требе да се мене..

Викаш маана бош пумпа,а дизните на комонреилот? една нова е околу 500 евра а ги има 4 такви,плус електронската дизна? А клапните на граната ако отиде една внатре кажи па-па на два-три клипа и неколку вентила.
ACTION Имам пишувано за овој модел што им е маана,ако сакаш ке ти пишам пак,маани не се многу ама затоа па позитвни страни имаш повеќе.
Луки,за филтерот на турбото мислам дека си нешто грешка,да не мислиш на оил сепараторот?
--- надополнето: 2 мај 2013 во 23:18 ---

АЈ еве ти пример: Имаш Даеву Калос нов од 2009,со 10000км поминато и имаш Пасат од 99та со 200000 поминато ама домаќински одржаван без никакви проблеми. Двете се иста цена,ти што ќе одбереш?
--- надополнето: 2 мај 2013 во 23:20 ---
Чисто да ти го свежнам памтењето:

мерцедес го праеше ова
gullwing.jpg

a баварците ова

Isetta.jpg

Па сега ти види си...

Правиш споредба со спортско возило и со мало градско возило,што не го постираш М1?

Crankcase breather? Неам појма как се вика по наше... Ама да, основната функција реално му е да деле ујлето од воздухо... Tака да, на него мислам...
Лично неам менено такво нешто, само имам гледано гадотии од човеци шо не са го мениле доволно време...

Така е, инјекторите са скапи, и клапните са проблематични.. Можат да се исечат и извадат они, ама па некои викат оти станува тромава у ниските вртежи....

Crankcase breather? Неам појма как се вика по наше... Ама да, основната функција реално му е да деле ујлето од воздухо... Tака да, на него мислам...
Лично неам менено такво нешто, само имам гледано гадотии од човеци шо не са го мениле доволно време...

Така е, инјекторите са скапи, и клапните са проблематични.. Можат да се исечат и извадат они, ама па некои викат оти станува тромава у ниските вртежи....

Тромава у ниски,ја нема онаа агилност пред да уклучи турбото.
Иначе збориме за истото, сепаратор на уље,кошта некаде 3600 у маккар или накај 2500 по другите магацини. нема филтер само,се мења цел.

Тромава у ниски,ја нема онаа агилност пред да уклучи турбото.
Иначе збориме за истото, сепаратор на уље,кошта некаде 3600 у маккар или накај 2500 по другите магацини. нема филтер само,се мења цел.
Ного од деловето не ги знам по нашки, оти ем не сам ги среќавал, ни па сам ги купувал.

320д имам пробувано за купувајне пред и после фејслифт... Ама неам возено некоја објективно добра за да знам дали са биле добри или не са... Фејслифто тресеше повечко у натре, а пред фејслифто имаше некаква чудна турбо дупка.... :cautious:

А да си отвореме една тема за бмвиња.... :)

Serijata 3 nema nikakva komocija. Barem ovie do 2003-4. Ponovo priznavam ne sum probal. A4 e daleku pokomoten,da ne zboram za pasat ili a6.Punto ili korsa po oset se pokomotni od 3jkite. Epten nekako tesni i smotani se vnatre,koj si klecka vo kola 3jka nitu pod razno.
Petkata veke moze da se pofali so dobar komfor.
--- надополнето: 3 мај 2013 во 00:23 ---
Ako se kupue BMW samo neso ovakvo doaga u predvid:
http://annunci.ebay.it/annunci/auto/viterbo-annunci-viterbo/bmw-530-d/46455560
Ako nema 6 cilinda BMW ne e BMW. Baska so 3jkite se za gusteri.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom