Speed Dating

• Креатор на темата Креатор на темата Windfucker
  • Време на започнување Време на започнување

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Локација
Wolfpack Reproducing Area
Веб-сајт
dangerousminds.net
Накратко за тие што не знаат тоа се состаноци кој се организирани за запознавање потнцијални партнери

За конзервативниот спид дејтинг ќе кажам дека функционира на тој начин што во глобала женскиот дел од пријавените седат на столици и разговараат со пријавените од машката секција кој се менуваат на секој 4-6 минути во зависност од правилата на организаторот.
Секој пријавен има свој идентификационен број кој го добива со пријата без разлика дали е он-лајн или пак на местото од настанот.
На крајот од настанот девојките одбираат со кого би сакале да го продолжат состанокот.
Знам дека делува сексистички со тоа преместување по столици и со можноста само девојките да бираат и уште еден начин на правење профит но исто така е забавно.

Од лично искуство ќе кажам дека сум бил еднаш и поминав супер, имав дури и две покани од девојки кој беа далеку понормални од некој кој сум ги сретнал на поконвенционални места.

Прашања до девојките и момците

Дали би пошле?
Дали сте биле?
Ваше мислење околу тоа?

• Ми се допаѓа
Reactions: Mj
Би отишол, зошто да не, можеби ќе се погоди некоја личност можеби и нема, сепак не си врзан за ништо само не сум иформиран дека кај нас се организира вакво нешто.

ако се изземе фактот дека сум во долга и стабилна врска би пошол :D би било интересно
ако е можно да се држат такви состаноци со цел да се запознаат нови пријатели - а не љубовни партнери - уште сега би пошол...ќе се ослободам од работа :helou:

Имаше неколку средби порано ама колку што знам фирмата што ги организираше пропадна, инаку како идеја е одлична само што сме ние малку конзервативни за таков начин на запознавање :).

Тоа дека жените бираат а само ние ги менуваме столчињата не сум знаел :)

Ограниченост на возраста има ? се прават некои поделби според возраста или тоа нема никаков проблем? со пари без пари ? кај нас има вакви работи ?

Ја би одел ако ништо друго барем некоја пријателка ќе испадне плус зошто да не.

Не можеш да знаеш додека не пробаш. Би отишол.

За ова ми кажуваше една другарка, кажа дека било прилично забавно. Интересно звучи, ама сеуште сум во фаза на размислување. Најмногу ми е интересно тоа што женскиот пол не се искажува на темава, па нема ништо лошо во тоа барем од моја гледна точка.

Ограниченост на возраста има ? се прават некои поделби според возраста или тоа нема никаков проблем? со пари без пари ? кај нас има вакви работи ?

Ја би одел ако ништо друго барем некоја пријателка ќе испадне плус зошто да не.

1.Има сеграгација по групи нормално од 25 до 30, од 30-35 итн, итн како што ќе одлучи организаторот.
2. Нормално за пари секако на организаторот не го прави од алтрустички причини за самците да си најдат сродни души :), чини исто колку просечна помината вечер во еден бар барем јас толку платив.
3.Не знам, немам разбрано

Ми звучи интересно ако се 40 членови 20М и 20Ж...трескаш се што ти падне на памет за 6 минути и на крај ниту една не те одбира па добиваш корпа од 20 женски од еднаш. Супер би отшол !

Ееее друже затоа пропаднала фирмата што организира...неможела да најде девојки...или бар нешто што би личело на женско.
Иначе таму неверувам дека би се сретнал некој интересен профил на персона

Би пошол.
Не сум бил.
Ме интересира како ќе испадне. Каде има во Мк?

Сум гледала по филмовите, интересно изгледа, ма да, јас сум за поконвенционални начини за запознавање, затоа што на вакви настани, апла сите се преправаат за да се допаднат на другиот и некако ми нема смисла, се губи поентата на состанокот, башка и 4-6 минути е многу малце за муабет.
Сепак, интересно е во секој случај, забавно е, барем ќе се запознаеш со луѓе, ама не знам дали би отишла, малце сум смотаница и срамежлива за вакви работи.

Ееее друже затоа пропаднала фирмата што организира...неможела да најде девојки...или бар нешто што би личело на женско.
Иначе таму неверувам дека би се сретнал некој интересен профил на персона

Не знам зошто стеротипен пристап, има девојки кој пристојно изгледаат. Да ако бараш профил за уан најт стенд сигурно нема да најдеш тука, тоа го има по барови и диска.

--- надополнето ---

Сум гледала по филмовите, интересно изгледа, ма да, јас сум за поконвенционални начини за запознавање, затоа што на вакви настани, апла сите се преправаат за да се допаднат на другиот и некако ми нема смисла, се губи поентата на состанокот, башка и 4-6 минути е многу малце за муабет.
Сепак, интересно е во секој случај, забавно е, барем ќе се запознаеш со луѓе, ама не знам дали би отишла, малце сум смотаница и срамежлива за вакви работи.

Крејзи тоа е целата поента, 4-6 минути се доволни само колку да го маркираш некој физички и да видеш дали знае да зборува, ова не е влегување во врска туку еден начин за да запознаеш некој за дејт кој не значи дека ќе биди судбоносен. И на поконвенционални места методот е тој, ќе ти пристапи и се обидува да те импресионира, ти за неколку минути го перцепираш и му дозволуваш или не да флертува со тебе.

Hммм интересна работа :) Вреди да се проба :) За проба пари не земаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom