Таа вчера беше првата сезона и она беше последната епизода.....Ајде објасни ми, која сезона беше таа вчера на МТВ 1 што заврши со 13 епизоди вкупно? Јас мислев дека е прва, а сега читам дека имало уште една пред неа. Оваа на МТВ 1 што ја даваат беше фантастична. И мене не ми се допаѓаат компјутерските ефекти во серијата, кои мислам дека беа најмногу застапени во првата епизоди, а и во последнава ги имаше многу. Колку ми е мило за Лукресија и Батијат, а особено за она детето на судијата што нареди да се убие Варо. Серијата е преубава, а од понеделник на МТВ започнува нова сезона.
Главниот актер беше болен и почина во втората сезона глуми друг актерБидејќи во Америка прво беше прикажана првата сезона, а потоа Gods бидејќи главниот актер беше болен. Да не се разболеше немаше ни да ја има таа сезона, туку ќе продолжеа од каде што застанаа.
Предсезоната е The Gods of the arena ако мислиш на неа...Мене од оваа сезона на МТВ сите епизоди ми беа најдобри, освен првата епизода која ми беше лоша.
Кога зборуваме з аликовите, најлоша ми е пријателката на Лукресија (заборавам како се викаше) и особено не и ја простувам смртта на Варо. Особено ми се допаѓаше што секоја епизода завршуваше со голем пресврт. Ликовите кога ќе видиш и се типични ликови (позитивци негативци) какви што имало во многу серии, но овде токму бруталноста ги одвојува од ликови во други серии.
Добра е оваа предсезона од 6 епизоди што започнува во понеделник, а? Тука веќе не глуми истиов глумец?
Колку епизоди до сега има излезено, и дали знаеш колку епизоди ќе има оваа сезона?Инаку вчерашната епизода беше не само најдобрата од втора сезона, туку една од најдобрите од целиот серијал. На крај таа битката беше спектакл. И плус, враќање на веќе познато лице. Конечно Spartacus is back on track.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Spartacus:_Blood_and_Sand_episodesПредсезоната е The Gods of the arena ако мислиш на неа...
Ова значи е како стасал Криксус до овде, како стигнал Спартак, Докторе како бил ..... И легендарниот Ганикус..
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 19:57 ---
Колку епизоди до сега има излезено, и дали знаеш колку епизоди ќе има оваа сезона?
Фала фала, точно ми ги кажа сите,но да те поправам ова со 6 епизоди е The Gods of the arena , ПРЕД-СЕЗОНА, после тоа Blood and Sand 13 , Па сеа ова третава,ама не е трета туку втора сезона.. сепак фала друже.http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Spartacus:_Blood_and_Sand_episodes
првата сезона 13-последна епизода беше вчера
втората сезона 6
трета сезона најавени се 10 излезени се досега само 4
мтв мислам ги има откупено само првата и таја пред сезона...за втората ќе почекамеФала фала, точно ми ги кажа сите,но да те поправам ова со 6 епизоди е The Gods of the arena , ПРЕД-СЕЗОНА, после тоа Blood and Sand 13 , Па сеа ова третава,ама не е трета туку втора сезона.. сепак фала друже.
Не не , ме интересираше само до кај е , пошто сакам цела сезона да се собери и да си ги симнам од нет ..мтв мислам ги има откупено само првата и таја пред сезона...за втората ќе почекаме
Во Америка/ торентленд е до 5-та сезона, значи ќе се прикажува уште пет недели.Не не , ме интересираше само до кај е , пошто сакам цела сезона да се собери и да си ги симнам од нет ..
Јас овие ги изгледав, пред МТВ да ги откупи...
Јас мислам дека ја даваја...?Каде е денес приквел сезоната на МТВ?
Ја пишуваше дека ќе почне и ништо. Толку од МТВ.