СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако играат како на претходните натпевари имаме шанси да ја поминеме и оваа група. Само се надевам дека судиите нема да судат како на натпреварот со Германија.
треба да се подготвиме и на судиите, скандинавциве имаат наклонетост од судиите, но ако играме добро како со Полска никој не ќе не спрече
:oeoeoe:

Морам за натпреварот со Германија да искоментирам тоа што заборавив, исклучувањето на Миркуловски беше затоа што го фати швабата за к*р, не знам кој како виде ама јас се прснав смеење.
Момците се неверојатни, имаат лавовско срце и многу повеќе од тоа. Одиграа на ниво на задачата како прави професионалци и оној недостаток на искуство го надополнуваа со желбата, борбеноста и знаењето во ракометната игра. Се виде дека против швабите Наумче имал или само лош ден или бил преморен како и Миркуловски кој не направи големи грешки(не дека немаше) но кога требаше влезе падна на глава и погоди.
Никогаш не сум се чувствувал во еден момент среќен и тажен, исполнет и празен, се радувам на овој подвиг на играта на целата репрезентација исполнето ми е срцево и уште не можам да се соземам. Тажен и празен сум зашто не можам да отидам таму да бидам на трибините и да го трошам гласов до последните сили за да ги бодрам и навивам за нив, за Македонија.
Одлична игра прикажаа во одбрана Марковски ѕвер ги утепа мавање заедно со Ѓорѓоноски и Мите Стоилов. Нападот одличен се користеше бавното движење на зборнаја, големите дупки кои се правеа во одбрана и слично. По втор пат го гледам натпреварот и утре ќе го гледам од сабајле:vozbud::vozbud::vozbud:
:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

П.С. Најверојатно и Стојановиќ ќе се врати за вторава фаза па ќе им покажеме дека не сме ограничени во напад само со Наумче, Лазаров и игра преку пикер дека имаме уште еден одличен шутер.

да го видов и јас тоа:pos2::pos2::pos2:, па кај трпело македончето тортури

Задутре со кого играме прво?

GRUPA II (ZADAR)
GRUPA C GRUPA D
1. Danska 4 bodovi
2.Germanija 4
2.Makedonija 2
2.Srbija 2
3.Polska 0
3.Norveska 0

Sabota, 24.01.2009
MAKEDONIJA-Norveska (15.30)

Nedela, 25.01.2009
Danska-MAKEDONIJA (20.30)

Vtornik, 27.01.2009
MAKEDONIJA-Srbija (15.30)

GRUPA II (ZADAR)
GRUPA C GRUPA D
1. Danska 4 bodovi
2.Germanija 4
2.Makedonija 2
2.Srbija 2
3.Polska 0
3.Norveska 0

Sabota, 24.01.2009
MAKEDONIJA-Norveska (15.30)

Nedela, 25.01.2009
Danska-MAKEDONIJA (20.30)

Vtornik, 27.01.2009
MAKEDONIJA-Srbija (15.30)

I posle koj ode ponatama 1 i 2 u grupata i samo so srbija danska i norveska li ke igrame ?

hmm, не ми изгледа на добро групава!
Подвиг само со 3/3, ама и тоа не е сигурно!:tapp:
а тунис, тунис, а судии...бре:tapp:

Нема врска Тунис со групава, и да го победевме пак ќе носевме 2 бода даље...

Немаша да пренесеме бодови и да ги победевме Тунис :toe: јас викам Германија :tapp: можевме да ја добиеме но ете...да не навлагам само ќе се изнапиздам :tapp: сепак можеме и 3 да тепаме знам може звучи пресилно ама ако играме како денес секого можеме да го победиме :oeoeoe:

Дечки дали знаете дали Кире е моментално најдобар стрелец на првенствово? :helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom