СП Ракомет: 13.01.2013 Македонија - Катар 18:00 часот

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
супер е Никола Марковски...подобро е кога тој игра бидејчи за разлика од Стојанче тој се враќа и во одбрана шо автоматски значи една измена помалку и добиено драгоцено време
ах шо ни напрај Червар шо златни бекови ги трансформира во одбрамбени...Велко...Ацо Јоновски каков шут би имал ....
ме мачи тоа шо наместо да гледаат да го забрзаат нападот тие најпрво мислам на тоа дека треба да се изменат...Велко 3 пати во контра излезе тоа малку ме задоволи
и друга работа шо ме нервира ... Шундо да ти ебам се...каков бисер имаме на ракометот Кире..барем една акција да смислеше...цело време Кире е некако статичен ...секоја чест на головите шо ги дава..ама се тоа ми е некако на сила...мислам дека на друг начин би бил многу покорисен...на моменти дури и без чуство презема одговорност...го разбирам дека е капитен ама чуствувам дека и тој не е баш најзадоволен од она што се прикажува

Еј Наумче беше океј вечерва, 6/8 на шут и 3 загубени. За разлика од вчера далеку подобар, но тој може и повеќе нормално. Онаа 3-2-1 требаше да му одговара нему и СО ФИНТА да влага у шанси ама тогаш ги загуби топките.

Не можам да сфатам премногу загубени топки во тој дел, преаматерски, ко да не сме научени да играме врз друга одбрана освен линиска 6-0. Кога ќе размислам, па и не сме... (n)

До душа изиграа на неколку пати како што треба (на крило или втор пикер) но Гоце и Темелков промашија зицери. :facepalm:

Манасков 6/6 (y) но и 6 изгубени топки. И нему му паѓаше топката во второ. Делумно тоа може да се оправда со замор.

За Темелков и неговото значење во одбрана, мислам дека стана очигледно. Во десетината минути кога Гоце играше не изрешетаа и ни направија 5-1 серија. Ма да ко шо реков, во напад двајцата слабо. Георгиевски само 1 гол од контра, од позиционен 0/2. :unsure:

статистика за денеска:

CaptureQatar.JPG

Не можам да сфатам премногу загубени топки во тој дел, преаматерски, ко да не сме научени да играме врз друга одбрана освен линиска 6-0. Кога ќе размислам, па и не сме... (n)
никаква комбинаторика..преголема статичност...исто така според мене неодговорни преземања од Манасков..кај Червар тоа не го прави тој има авторитет кај него..
едноставно се е АКО дојди..се е на сила..се поистоветува со она „Коа ќе излезеш сам пред гол, шутни!“
арно што беа овие двете екипи дрва..стварно не знам шо да мислам за Вторник

Македонски навивач стана хит на првенството во Шпанија!

Македонскиот навивач што во салата во Севилја втор ден по ред е со целосно избричена глава обоена во боите на Македонија, стана хит на првенството откако агенцијата Франс прес објави две фотографии од него со коментар „Бојадисаниот македонски фанатик“. Неколку познати светски весници и онлајн-медиуми ја објавија фотографијата, која ги илустрира извештаите од ракометниот Мундијал.

navivac.jpg

navivac1.jpg

Rakometot dosta izramnet sport postana.Evropskoto e fakt za toa no eve i afrikancive i azijcive se solidni ekipi,golem napredok imaat.Avstralija ne treba da se spomnuva hehe.
Za denes mislam no toa cesto go pravi e sto Ristoski ne gi diga ama ic soigracite so negovite odbrani.Go nema motivaciskiot faktor od Divi sto bi bilo golema pridobivka.Divi be go trese golot koga ke odbrani a ovoj samo go frla mustakot vo prv pogled. :-D
I so Cile i Katar igravme na gol poveke pa i taka si primivme dosta golovi.Natprevar po natprevar se igra taka da nisto ne znacat prvive natprevari protiv poslabi reprezentacii.Dovolno iskusen tim se i se poznavaat odlicno i ocekuvam pobeda pred se protiv Island.
Nie si gi precenuvavme site makedonski sportisti vo daden slucaj a koga nesto malku ne odi kako sto treba vednas se podcenuvaat.Golemo licemerie e da se rece deka Rusija i Island se mnogu pojaki ako gi odigrale podobro prvite dva natprevari.Vistinskata sila ke ja vidime doprva protiv evropskite selekcii koi igraat moze da se rece old school a drugive selekcii forsiraat presing i brzo zavrsuvanje na napad ,bidejki i samite znaat deka na pozicionen napad nemaat mnogu sansi.

КОј шо сака нека каже и ракометни експерти и слично, ама на офрумов гледам малку луѓе што се разбират од вистински ракомет, без навреда, идејата со Никола марковски е инзворедна, шундо не е шунд сепак, помалку еден играч за замена, не е толку спретен како стојанче во напад, ама е екстра во одбрана, па богати видете го резултатот до 30 минута, и пак викам сето второ полувреме беше експеримент

1, многу врем селекторот проба да не менува напад одбрана, и згреши ама барем знае дали да се потпре натаму на некои играчи

2, младиот манасаков е екстра ама треба да учи и концентрацијата му паѓа, допдека гоцета и мноооогу слаб у одбрана, голманите немаа ден, иако задоволен сум од одбраната посебно во првиот дел

3, друг пат ако ни играт ваква формација 4-2 или 3-3 трба да играт повеке крилата кои по правило се малку стативи, за да има со кој да комбинира денеска лошиот миркул.......и сепак мислам дека Даскаловски ке беше подобар од митревски, а можеше и Чаневски

Што бидна бидна, се провлековме. Како што рече некој претходно, сега доаѓа тешкото. Колку и да игравме лошо, мислам дека ако бидеме сериозни цел натпревар и ако ја консолидираме одбраната, можеби и на среќа да добиеме една од наредните три. Како и да е, ќе видиме што ќе се случи. Ќе биде срцепарателно во секој случај :D

Стефче направи нешо анализа околу денешниов натпревар ? :)

Иди спиј бе
--- надополнето: 13 јануари 2013 во 20:52 ---

А Миркуловски и на квалификациите за ЛОИ играше пожртвувано, дури и најпожртвувано од сите, бог зна што му е
Мислим дека се ожени,ете што му е,али оправдано му е:D.

Како сакаме да гледаме,победа си е победа,но....
Сериозна репрезентација која се стреми кон европски квалитет НЕ СМЕЕ во никој случај да доведува мечеви со противници од рангот на Катар и Чиле да се решаваат по последни 5 минути....
Ова е срамно за македонскиот ракомет.....
Овие репрезентации мораш да ги прегазиш со најмалку 6,7 разлика....од шега....во никој случај не смееја да се трошат и Мојсо,и Борко и Кире да запнуваат на крај да спасуваат два бода против аматери......:facepalm:
Да примиш 28 гола од Чиле,и дури 30 од Катар е еден голем шамар за целата репка...
Кога се знае дека грото од овие играчи играат во ЛШ,имаат успеси,победуваат,кога двата најдобри дефанзивци на репката се костурот на гранитната одбрана на Лино Червар,одбрана која соборува рекорди во ЛШ.......а сега се најдуваат во ситуација да ги прават мајмуни некои аматери од Катар и Чиле..:facepalm:срамно.....
Башка,губиме по 20 топки на натпревар....:eek:
Ова е поразителна бројка,да игравме со било која друга репрезентација со овие грешки ќе изгубевме најмалку со 5 разлика....
Ги следам речиси сите мечеви,врвните репки,имаат најмногу 7-10 технички грешки на меч,и тоа играа со силни ривали,а ние играме со аматери и топката ни паѓа од раце:tapp:
Велиме никој нема да прецениме,но и да потцениме:eek:,а самите се ПОБИВАМЕ и испаѓаме смешни.....:tapp:
Факт е дека ги потценија противниците,одејќи со мотото ОВИЕ СЕ ГОЛА ВОДА,а малку фалеше да не изрезилат......
Среќа шо и тие не се искусни,шо немаат квалитет,да беше некоја друга репрезентација ќе ни се смееше цел свет...ќе ни се случеше нов Бразил,Естонија,Израел......и ред други бламажи шо сме ги имале низ годините губејќи од репрезентации кои се за класи зад нас....
Следуваат вистинските преедизвици.....
Сега на дело треба да се видат јунаците.....на стара слава не се живее..
Сега ќе видиме дали беа оправдани сите тие почести,величења,испиени шампањска,фалења,,,,, по освоеното 5 то место,или се било само краток момент на инспирација,инспирација пред се создадена од неколку илјадна армија на навивачи која на сите мечеви(освен со Словенија) во Србија беше најдобар македонски играч...
Да почекаме да видиме....:cenzura:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom