СП 2014 - Група Д (Уругвај, Коста Рика, Англија, Италија)

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е доказ дека пред све ти треба тим со идеја и што знае што прави а не само звучни имиња.

Ако го фалев Прандели на мечот со Англија сега ке има доста критика.
Прво ќе почнам од формацијата, 4-3-3 апла ти требаа две крила, кој ќе продираат по страна, 4-3-2-1 позади шпицот ти требаат двајца играчи кој ќе знаат да повлечат напред, да дадат пас, да поминат играч, кога ќе направам споредба на оваа формација на Прандели наспроти онаа на Анчелоти што некогаш ја применуваше во Милан има доста голема разлика.

Второ: Абате, човеку со што ти заслужи да играш на Светсково? Абате уште 90 мин. да игра нема да има употреблив центаршут. Дармиан не е он крив, напротив Прандели, неможеш да ставиш десен бек да ти игра лев. Неземањето на класичен лев бек на Прандели му се удри од глава уште во групната фаза.
Де Роси, јас волку слаб Де Роси не сум гледал никогаш, можда Боом Шака Лака гледал нека каже. Значи Де Роси од Европското првенство со овој Де Роси нема никаква допирна точка, ја нема онаа борбеност, стартови, премногу бавен испаѓа многу лесно противниците само со прост дриблинг го изфрлаа од игра.
Мора многу да се смени во играта на Италија.
Италија не е Италија ако сама не си го загорчи патот за понатаму, тоа од секад им било во крв.

Костарика, секоја чест, изиграа машки, тактички одлично поставени, добар пресинг вршеа, згора на се не им досудија и пенал. Нека им е со среќа понатака.

Дел боске = Прандели, Прандели = Дел боске факт

Од друга страна, Коста Рика е апсолутен аутсајдер, според мене еден освоен поен на крај би бил премија за репрезентацијата од Средна Америка.
Како сум ја отворил темата. :D

Италјанците и нивните напаѓачи ми се најголемата енигма у овие години.

Инсиње, Касано, Пацини, Иммобиле, Кваљарела, Ди Натале, Јакинта, Амаури (за овој не сум сигурен дали беше талјан), Черчи, Дијаманти (многу добар играч овој Златко), Џузепе Роси, Дестро... Исти курац, различно паковање ми се сите.

Едино Балотели, Џилардињо (и пред тоа секако Пипа, Виери, Монтела) се различни и вредат, останативе само си ги менуваат местата секое првенство.

Според калкулацијава Англија има сеуште шанси...
ip402226eqn21.gif

Уште не пишал некој дека Италија стандард игра слабо во групите а подоцна ќе стане првак?

Кога Италија победува играчите на Јувентус се најзаслужни, кога Италија губи сите што не играат за Јувентус не ги бива. :P :X3:

Кога Италија победува играчите на Јувентус се најзаслужни, кога Италија губи сите што не играат за Јувентус не ги бива. :P :X3:
За да победи Италија треба Маркизио да распали од 20 метра.

Уште не пишал некој дека Италија стандард игра слабо во групите а подоцна ќе стане првак?
Пишав, читај горе.

Само заборавив за Кандрева да пишам. Овој ја има истата ѕвезда како Абате да иде на Светско а да биде труп. Го гледам и човекот се што знае да направи е само да му даддес топка напред во фор и да трча по неа, друго нема ништо.

За да победи Италија треба Маркизио да распали од 20 метра.
и за да не изгуби Киелини да не е заспан...шала на страна денес он беше ужасен а и крив што го остави сам играчот што го даде голот...

Пишав, читај горе.

Само заборавив за Кандрева да пишам. Овој ја има истата ѕвезда како Абате да иде на Светско а да биде труп. Го гледам и човекот се што знае да направи е само да му даддес топка напред во фор и да трча по неа, друго нема ништо.
Ти завидувам на оптимизмот, ама Италија ако стане првак со овој фонд на играчи јас гол ќе шетам на сред плоштад.

ОМГ :LOL:
10406665_10152231985642672_7382278254707042756_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom