СП 2014 - Група Д (Уругвај, Коста Рика, Англија, Италија)

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување
BqHqnFLIIAA9iOd.jpg

BqHqnRQIcAMsYNA.jpg

Другар, јас играм фудбал рекреативно цел живот, па не се замислувам дека разбирам фудбал. Да разбирав и да знаев фудбал ќе играв и професионално за разлика од некои што не шутнале топка во животот, а се однесуваат како да се Мурињо.

Само се зезав ништо озбилно не беше. Сите ние знаеме што треба и како треба, ама пред телевизор. Излези и играј, па види разлика.
многу добар пример даде со мурињо кој никогаш не играл фудбал :) (играл, ама не бил ни анчелоти или кројф)

Другар, јас играм фудбал рекреативно цел живот, па не се замислувам дека разбирам фудбал. Да разбирав и да знаев фудбал ќе играв и професионално за разлика од некои што не шутнале топка во животот, а се однесуваат како да се Мурињо.

Само се зезав ништо озбилно не беше. Сите ние знаеме што треба и како треба, ама пред телевизор. Излези и играј, па види разлика.
Како прво што има врска,ова е форум и служи за разменување мислења,како второ врска ти нема муабетов дека ако не си играл фудбал,врска немаш од него,демек не се разбираш, под дифолт не смееш да коментираш.

Ќе има добар фудбал :cautious: , да се надеваме . Bеlieve in World Cup.

Браво Костарика, ми го направија ќејфот момците, сосема заслужено си победија.
Кемпбел играчиште на 22 години е лидер на репрезентацијата, ова момче да ја добие потребната шанса во Арсенал ќе има одлична кариера.
Уругвај кој крш среден ред го имаат.. овој Аревало кој деген е, џабе им е тој напад кога нема кој да ги храни со топки.
Кој потег го направи тој копукот Переира над Кембел на крајот, овој заслужува да не заигра повеќе фудбал.
Костарика ми е меѓу омилените селекции на ова првенство, очекувам бар да ги поминат групите.

Англија има излезено со многу офанзивен состав. :cautious:

Ти прво не разликуваш две работи: 1) да знаеш да играш фудбал; 2) да разбираш фудбал.

Не знам колку разбираме, веројатно не многу, но секој ден нешто ќе прочитаме поврзано со фудбал, скоро секоја недела гледаме барем по еден натпревар, па потоа доаѓаме тука и анализираме. Сигурно тие анализи често изгледаат глупо и смешно. Но, кога ќе видам какви стручни анализи прават бившите фудбалери, некoи дури и тренери, ова нашето тука и не изгледа толку лошо. Тука има некои членови кои што навистина пишуваат добро, би можеле слободно да пишуваат за весници/портали.

Добра зелена боја нашле Бразилците за да го исфарбаат теренот во Манаус.:D

Ти прво не разликуваш две работи: 1) да знаеш да играш фудбал; 2) да разбираш фудбал.

Не знам колку разбираме, веројатно не многу, но секој ден нешто ќе прочитаме поврзано со фудбал, скоро секоја недела гледаме барем по еден натпревар, па потоа доаѓаме тука и анализираме. Сигурно тие анализи често изгледаат глупо и смешно. Но, кога ќе видам какви стручни анализи прават бившите фудбалери, некoи дури и тренери, ова нашето тука и не изгледа толку лошо. Тука има некои членови кои што навистина пишуваат добро, би можеле слободно да пишуваат за весници/портали.
Да, тие што играат на светско не разбираат фудбал, али битно тие од кладилница или што играат рекреативно со пола сат врзување патики разбираат фудбал. Ок, фала што ме просветли. Глуп сум, прости ми:)

Првпат Англискава реп. да ми излеа постабилнп, се надевам дека ќе издвојат победа, тука се баеѓи играчи од Ливерпул кои имаа добра сезона.

Да не претеруваме ипак...

Да, на второ место ми е. На трето германската. Требаше таква категорија у темата да ставам, омилена химна. :D

John Terry - Capitan, Leader, Legend.
Artim Shaqiri - Capitan, Corner, Egnland.

Следам преносов на BBC во студио Рио, Ширер и Анри. И поставував Линекер некое прашање и иде, Рио со свое гледање па Ширер и на крај Анри, и овие двајца се вртат кон него и им се глрда во очите дека неможат да дочекаат што ќе каже тој.
Каков чоек каква легенда неверојатно :cuc::cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom