СП 2014 - Група А (Бразил, Хрватска, Мексико, Камерун)

• Креатор на темата Креатор на темата Uli Hoeneß
  • Време на започнување Време на започнување
Добија пенал баш тогаш и црвен за турците, а Ривалдо со најлегендарниот дајв евер изнуди втор црвен. :D
Да, да во право си, поголеми карневали имаше на тој меч од само еден црвен за дајв, сега се присетив:)

Штета што одбра да седи во Германија/Волфсбург, може да игра во кој тим сака, сигурна сум дека да бекне за трансфер одма ќе фрчат понуди.

Вчера излезе вест, изјавил дека му е убаво во Волфзбург и дека ќе остане па ќе видиме после СП дали така ќе биде.

Вчера излезе вест, изјавил дека му е убаво во Волфзбург и дека ќе остане па ќе видиме после СП дали така ќе биде.
Ти си ги пратиш овие бајаги а? :)

Lele kolku vi e glupo ova klovnovi bile cigani bile:facepalm: Koj ve kur boli kako se raduvaat dechkite, kojznae shto mislele tie nalik vas koga Kometal se raduvaa so Makedonsko devojche. A Silva koj vam vi lichi na vojskovodec izigra mozhebi i polosho od drugite bil igrachishte za cirkuzantive. Appearance, bitch.

аууу немој брат жити се вакви глупости...роналдо тогаш беше во најдобра форма и беше меѓу најдобрите на свет...газеше се пред себе....беше дупло подобар играч од што е нејмар сега...

Абе ја увидов грешката, ги измешав 1998 со 2002 ама мислев никој нема да примети. :D

некако неамбициозно ама што знам, секој со своето :)

п. с. зошто коментирате у темана за генерална дискусија не знам? Ај не се бркајте по форумов, пишувајте во овие за групи, оставете ја таа за информации.

Сакав Хрвативе да извада барем бод од факт што Бразилците one way or the other ќе поминат после, а на Хрватите тој бод ќе им значеше 90% пласман во 1/8 финале.
И изиграа одлично, Олиќ:cuc: се остави од трчање одбрана-напад. Врсаљко малку не знаеше кај му е главата од Оскар, ама денеска Оскар го имаше денот, цела Хрватска ја дриблаше сам. Хрватите го искорситија ептен слабото прво полувреме на Дани и дадоа гол, а имаа и уште некоја шанса од таа страна.
Фред капа доле, кој дајв го удри, после ми стана јасно зошто Ловрен сакаше да го задави судијава. За Плетикоса се сложувам со Ел Нињо, добро избрани, имаше неколку добри интервенции, третиот гол можда оди на негова душа. Пеналот немаше среќа, а првиот гол беше премногу прецизен од Нејмар, многу подобри голмани од Плетикоса примале такви голови.
И мислам дека Ковач не треба да ја фура поставава со Модриќ и Ракитиќ како ДМФ, премногу простор се отвара, а одбранава е прилично слаба за да спасува нон стоп.
Се на се Хрвативе дефинитивно не заслужија да изгубат на овој начин, можда во тие 20 минути пак ќе примеа гол, ама не овака, ама шта је ту је, утре едно нерешено меѓу Камерун - Мексико многу убаво ќе дојде за Хрвативе.

И жити се за Бразил зборувате, не ги правете како да се Сандерленд, не судете по една утакмица, ќе видиме како ќе изиграат на наредната.

Шпиц шут е тежок за бранење затоа што е од трк, нешто слично на пеналот што го изведе Нејмар на тренинзите на Бразил.

Голманот очекува играчот да продолжи да трча со топка, најмалку очекува удар на прва статива. Не е потребно големо замавнување со нога, во тоа е и изненадувањето од шутот, а не му дава на голманот време да се спреми, како на мал фудбал.

Сетете се Агуеро каков гол му даде Чех на прва.

Екстремно е тешко да се погоди топката на тој начин, и затоа, Оскар направи мала мајсторија со голот.

Еј прво нешто што ми падна на памет е Марсело, на толку лабилна и ментална личност (играчиште е нема што) да му стаиш резерва од типот на Максвел треба да си ментален. Дечково ќе биде најслаб поединец кај Бразил на првенствово, ич кур не го боли типот кога знае дека нема конкуренција.

Друго, бразилциве тепаа на ``среќа``, непостоечки пенал, абе ај таков фаул ни на мал фудбал у маало не се признава а не па не светско првенство ПЕНАЛ!

Кај хрвативе мислам дека работата ја утна Ковач, многу повлечено го играше Модриќ а Ковачиќ на таа позиција е тотално анемичен, требаше да им ги смени улогите уште многу рано. Олиќ искина!
Не функционира оваа средина со 3ца ист тип на играчи, мора еден деструктивец да има, ја би го остаил Ковачиќ на клупа а во средина Вукојевиќ-Лука-Ракитиќ или евентуално Иван на крило а Матео у средина.

Плетикоса многу аматерски бранеше денеска, третиот гол иде на негова душа, па и пеналот до негде.
Haha go odbra I ti igracisteto mu eba mater. Marselo za Maksvel go ima izmisleno fudbalot.

Sent from my Grand X In using Tapatalk

Ивица Голич за чист пенал! :pos:

А и другово било за пенал бе, во право бил судијата, џабе се препирате. Јасно се гледа на сликава подолу дека ова е чист пенал. :pos:
Солза.png

Последно уредено:
Имаа срека Бразил што Ракитич не играше лом ке ги направеше.

Хрватска, а и Бразил секако, ќе ги растурат Мексико и Камерун. Голема мизерија беа овие на подготовките, а Камерун и се глупираа нешто со платата. Од нив очекувам 0-2 гола денеска и најверојатно нерешено.[DOUBLEPOST=1402639783][/DOUBLEPOST]А, иначе тоа на Олич не е дајв, видете го коленото на Дани Алвес, во втората ситуација се гледа подобро од видеото.

10152500_10154242576525483_8171076513173743194_n.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom