СП 2014 - Група А (Бразил, Хрватска, Мексико, Камерун)

• Креатор на темата Креатор на темата Uli Hoeneß
  • Време на започнување Време на започнување
Брат не заебавај, го глеаше ли денеска што праеше, се губеше по терен, на моменти и тотално незаинтересиран делуваше. Да му беше тука Филипе ќе си прашав кур што вака ќе играше.
Ја го овожавам Марсело како играч, ама многу несериозна и лабилна личност ми е.

Брат не заебавај, го глеаше ли денеска што праеше, се губеше по терен, на моменти и тотално незаинтересиран делуваше. Да му беше тука Филипе ќе си прашав кур што вака ќе играше.
Ја го овожавам Марсело како играч, ама многу несериозна и лабилна личност ми е.

Не те негирав дека е дупе. Таков е цела сезона. Ама нема врска тоа дека играл така затоа што е незаинтересиран. Ко прво не е таков играч, туку тотална спротивност. Второ, ова е СП, на домашен терен, тоа прави да нема шанси да игра без желба или шознам, едноставно дупе е сезонава у одбрана, тоа.

10423944_10152894519757306_5224084146266370525_n.jpg

Многу ми личи на Панчев у стилот! :D

Немав фаворит на мечов и сакав да уживам во добар фудбал и многу голови. Голови имаше, арно ама судијана косоок го еба мечот со пеналот. Крв да серат ФИФА и нивните судии од свирипичино. Ако е СП, тоа важи за репрезентациите а не и за судиите. Стави ги таму најдобрите судии без разлика дали се од Европа сите или не. Тие нема да си го ризикуваат своето реноме за да судат "навивачки" на некој меч. Се додека има вакви егзотични судии, косооки, мулати, црнци, индијанци, абориџини, бербери, пигмејци и разни судии од други племиња ширум светот секогаш некоја клучна одлука ќе биде во полза на фаворитот или домаќинот на турнирот (алудирам на Кореа 2002 и неуспешниот абортус од судија од Еквадор, Морено).

Дефинитивно сум убеден дека Хрватска проаѓа групи. Одлично изиграа. И добра утакмица у секој случај.

Па овој Бразил доживеа дебакл? А и у 98 тесно се провлече Бразил против Данска и Холандија (чинам).

Роналдо тогаш = Нејмар сега, 22 години двајцата, суперталенти. Роналдињо тогаш = Вилијан/Оскар сега, сеуште без статус на мега ѕвезда. Па тоа, носителите беа горе долу истите.

Мене муабетот ми е дека овој Бразил не е значително послаб од тој и дека може да ја освои титулата. Кој ќе испадне во право, ќе видиме месецов.

Да бе, ова цела сезона е, секоја година се игра СП и секоја година во Бразил и тоа. Па затоа Марсело ќе го лади и нема да запне и да го освои СП. Не заебавајте, шо е толку битно кој ти е замена, па уште за бек, секако 13-15 играчи го носат товарот, не е ова цела сезона па да има постојано ротирање.
немој сега и ти до толку. Тој напад на Бразил од 2002 е најдобриот тандем на сите времиња. Плус од 98ма Франција имаше легендарна генерација, Турам,Лизаразу, Дешамп, Десаи, Карембу, Блан, Живарш, Зидан итн. да не ги набројувам пошто нема слаб играч, да изгубиш од ваква репрезентација која плус беше и домакин и не е така дебакл ко што викаш..

Супер натпревар, браво за играта на Хрватите, заслужија барем бод. Супер ќе биди ако се вакви барем 80% од натпреварите, само со подобро судење. Многу лошо започна првенството од судиска гледна точка. Без врска пенал кој го реши победникот и неколку други доста очигледни грешки.
Да се надеваме дека натаму ќе се подобрат :)

Бразил и на светското 2002 на првата утакмица доби глуп пенал од судија со коси очи :D, и баш на таа утакмица Ривалдо се утепа од дајвање.

Бразил и на светското 2002 на првата утакмица доби глуп пенал од судија со коси очи :D, и баш на таа утакмица Ривалдо се утепа од дајвање.
Тогаш со Турција не добија пенал, туку Турција доби црвен за дајвот на Ривалдо кога турчинот со топка го погоди во нозе а овој се фати за фаца ко пиче некое.

многу сакам Шпанија да заврши втора во група и да ги преврти Бразилциве..

Тогаш со Турција не добија пенал, туку Турција доби црвен за дајвот на Ривалдо кога турчинот со топка го погоди во нозе а овој се фати за фаца ко пиче некое.
Добија пенал баш тогаш и црвен за турците, а Ривалдо со најлегендарниот дајв евер изнуди втор црвен. :D

Па овој Бразил доживеа дебакл? А и у 98 тесно се провлече Бразил против Данска и Холандија (чинам).

Роналдо тогаш = Нејмар сега, 22 години двајцата, суперталенти. Роналдињо тогаш = Вилијан/Оскар сега, сеуште без статус на мега ѕвезда. Па тоа, носителите беа горе долу истите.

Мене муабетот ми е дека овој Бразил не е значително послаб од тој и дека може да ја освои титулата. Кој ќе испадне во право, ќе видиме месецов.

Да бе, ова цела сезона е, секоја година се игра СП и секоја година во Бразил и тоа. Па затоа Марсело ќе го лади и нема да запне и да го освои СП. Не заебавајте, шо е толку битно кој ти е замена, па уште за бек, секако 13-15 играчи го носат товарот, не е ова цела сезона па да има постојано ротирање.
аууу немој брат жити се вакви глупости...роналдо тогаш беше во најдобра форма и беше меѓу најдобрите на свет...газеше се пред себе....беше дупло подобар играч од што е нејмар сега...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom