СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Ајде тие шо знаете ростери, костури и слични стори како одат, колкави се шансите Аргентина и Германија да се сретнат во финале, ако завршат први во групите?

Сами го изградија својот тренинг-центар у Бразил(Кампо Бахија) сосе куќите за сместување за 30 милиони евра...Ќе го продаделе после светсково за туристички намени...:eek:

Малце бесен народот беше коа разбраа колку пари коштало....такада само титула ќе ги испере :eek:
За телевизијата велам, студио на копакабана имаат. :D

За телевизијата велам, студио на копакабана имаат. :D

Не поентата ми беше,кога им се даваат 30 милиони да градат свое сместување,вероватно не им е и проблем студио да си напраат свое на плажа...:D[DOUBLEPOST=1402955265][/DOUBLEPOST]
Ајде тие шо знаете ростери, костури и слични стори како одат, колкави се шансите Аргентина и Германија да се сретнат во финале, ако завршат први во групите?

Не сум 100% сигурен али ко што гледав последен пат,нема шанси пред финале да се сретнат,такада финале е можно...

Со Бразил вкрстуваат во евентуално полуфинале или Шпанија...

Незнам дали го има оваа на некоја тема ама еве да се подсетиме на листата на репрезентации според вредност.

Ranking: Marktwerte der 32 WM-Teilnehmer

• 1. Brasilien – 508,7 Mio. Euro Gesamtmarktwert – 22,1 Mio. Euro / Spieler
  • 2. Spanien – 504,0 – 21,9
  • 3. Argentinien – 475,2 – 20,7
  • 4. Deutschland – 465,5 – 20,2
  • 5. Frakreich 373,4 – 16,2
  • 6. Belgien - 319,6 – 13,9
  • 7. Italien – 315,8 – 13,7
  • 8. England – 312,0 – 13,6
  • 9. Portugal – 309,6 – 13,5
  • 10. Kolumbien – 218,6 – 9,5
  • 11. Uruguay – 185,2 – 8,1
  • 12. Russland – 169,0 – 7,3
  • 13. Kroatien – 162,9 – 7,1
  • 14. Niederlande – 161,6 – 7,0
  • 15. Chile – 135,4 – 5,9
  • 16. Elfenbeinküste – 129,1 – 5,6
  • 17. Schweiz – 124,1 – 5,4
  • 18. Kamerun – 122,7 – 5,3
  • 19. Bosnien-Herzegowina – 121,0 – 5,3
  • 20. Japan – 105,8 – 4,6
  • 21. Nigeria – 89,5 – 3,9
  • 22. Ghana – 84,3 – 3,7
  • 23. Ecuador – 69,2 – 3,0
  • 24. Griechenland – 64,7 – 2,8
  • 25. Algerien – 63,0 – 2,7
  • 26. USA – 51,3 – 2,2
  • 27. Mexiko – 47,1 – 2,0
  • 28. Südkorea – 46,1 – 2,0
  • 29. Honduras – 24,3 – 1,1
  • 30. Australien – 23,6 – 1,0
  • 31. Iran – 21,9 – 1,0
  • 32. Costa Rica – 20,8 – 0,9

Аргентина и Германија можат да се сретнат во финале ако бидат први во своите групи .
Аргентина би се сретнала со Холандија во полуфинале , а Германија со Бразил.

Elfenbeinküste гр гр гр гргргрр гров гров гров ко свињине :D

Германија нели со Бразил ќе се погодат во 1/4 финале?

Аххх не знам, ги немам разгледано тие пресметки, натаму. Нека завршат групите еднаш, па после ќе видиме. Муабетот ми беше ако мора да е финале, сакам да е така, ама ете гледам можи да се сретнат во полуфинале ако се први во групите и ако, нормално стигнат до таму. Али ако некој можи да му ја земи титулата на домашен терен, мислам дека тоа е Германија.

Добра е рекламава, и добро што фудбалот во САД е се попопуларен, ама кој ќе ги слуша Америве ако ја тепаат Гана "WE'RE WINNING AND WE DON'T EVEN CARE. WE ARE THAT DAMN GOOD ! :vozbud: "
Затоа нека си отпаднат во групи и пак да влезат во фазон- Па да бе...не не ни интересира..ај безбол ако сакате, ова не е за прави мажи..

Единствена попогана нација од Америка сме ние само. :ROFLMAO:

Милер да биде најдобар стрелец на СП имаше 20 коеф. Убеден бев оти Германија оди далеку и оти бар од Германците ќе даде најмногу голови ама сингл не било интересно, поарно стотката на 2 ливчиња да ја ставам. Будала. Пичка.
Коефициентот е 32 за Милер прв стрелец, ја уплатив на 100че за добивка 3к, конкретно и на прошлото првенство беше изедначен со Форлан или втор по голови и зема башка најдобар млад играч..

Коефициентот е 32 за Милер прв стрелец, ја уплатив на 100че за добивка 3к, конкретно и на прошлото првенство беше изедначен со Форлан или втор по голови и зема башка најдобар млад играч..
E браво за мене. Сеа сигурно е 8.

Бидејќи теоретски е возможно 4 екипи во група да имаат ист број на поени а дури и ста гол разлика што би одлучувало во таква ситуација ?

Добра е рекламава, и добро што фудбалот во САД е се попопуларен, ама кој ќе ги слуша Америве ако ја тепаат Гана "WE'RE WINNING AND WE DON'T EVEN CARE. WE ARE THAT DAMN GOOD ! :vozbud: "
Затоа нека си отпаднат во групи и пак да влезат во фазон- Па да бе...не не ни интересира..ај безбол ако сакате, ова не е за прави мажи..

Единствена попогана нација од Америка сме ние само. :ROFLMAO:

Американците гледаат спортови само каде што имаат шанса да бидат прво место. Ако не можат - не гледаат, единствено ги интересира да се најдобри.
Јас би сакал да стане фудбалот попопуларен во САД и конечно и тие да се вклучат во лудилото па да има уште подобри фудбалери од таа земја. Баш би сакал уште една посилна репрезентација да има во тој дел од светот, а не само Европа, Јужна Америка и чат-пат Африка. Да им текне на Кина, Индија и Америка да играат посериозно фудбал и го развијат спортот би било многу поинтересно во иднина на СП да бидат тие држави.

Бидејќи теоретски е возможно 4 екипи во група да имаат ист број на поени а дури и ста гол разлика што би одлучувало во таква ситуација ?

Кој ќе покаже поголем ентузијазам :D

The ranking of each team in each group shall be determined as follows:

a) greatest number of points obtained in all group matches;
b) goal difference in all group matches;
c) greatest number of goals scored in all group matches.

If two or more teams are equal on the basis of the above three criteria, their rankings shall be determined as follows:

d) greatest number of points obtained in the group matches between the teams concerned;
e) goal difference resulting from the group matches between the teams concerned;
f) greater number of goals scored in all group matches between the teams concerned;
g) drawing of lots by the FIFA Organising Committee.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom