СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Официјалниот список за Италија. Го нема Џузепе Роси. :facepalm:

исправна одлука што не е земен Роси.Имаше тешка повреда,не е доволно опоравен и не сака да ризикува со нова потешка повреда,ќе го заебе и него,а ќе ја заебе и репрезентацијата.

Јас Дурм би го клал лево, Мертесакер и Хумелс централни, десно Гроскројц. Лам и Крос средина, Ројс и Шурле по страните, Геце средина, Милер лажна деветка.

Озил и Кедира се во лоша форма, Швајни не е подобар од Крос моментално, а чим Воланд го скина значи со лажна деветка ќе стартуват сигурно. Клосе ќе биди суперсуб. Боатенг е 'hit or miss' и искрено не би ризикувал со него под притисок знај да се изгуби чоеко Мертезакер е далеку посталожен.

Што се случи со анализите, не знаев кај да прашам, кога ќе ги ставаме?
Oд денеска веќе треба да бидат комплет сите списоци, па може да почнеме со анализите. :)

@G@rfielD

Oд денеска веќе треба да бидат комплет сите списоци, па може да почнеме со анализите. :)

@G@rfielD
Да да, јас сум за Бразил и се договоривме да ја отворам. Ќе биде или денес или утре, спремајте анализите :)

Да да, јас сум за Бразил и се договоривме да ја отворам. Ќе биде или денес или утре, спремајте анализите :)
И отворете ја темата за пријави за да ги тагнете сите уште еднаш и да ги потсетите. :)

Goalkeepers: Igor Akinfeev (CSKA Moscow), Yuri Lodygin (Zenit St. Petersburg), Sergei Ryzhikov (Rubin Kazan).

Defenders: Vasily Berezutsky (CSKA Moscow), Sergei Ignashevich (CSKA Moscow), Georgy Shchennikov (CSKA Moscow), Vladimir Granat (Dynamo Moscow), Alexei Kozlov (Dynamo Moscow), Andrei Yeshchenko (Anzhi Makhachkala), Dmitry Kombarov (Spartak Moscow), Andrei Semyonov (Terek Grozny).

Midfielders: Igor Denisov (Dynamo Moscow), Alan Dzagoev (CSKA Moscow), Roman Shirokov (Zenit St. Petersburg), Denis Glushakov (Spartak Moscow), Viktor Faizulin (Zenit St. Petersburg), Oleg Shatov (Zenit St. Petersburg), Yuri Zhirkov (Dynamo Moscow), Alexander Samedov (Lokomotiv Moscow).

Forwards: Alexei Ionov (Dynamo Moscow), Alexander Kokorin (Dynamo Moscow), Maxim Kanunnikov (Amkar Perm), Alexander Kerzhakov (Zenit St. Petersburg).

Каков Дурм не трипајте.
Ја мислам дека ќе си го игра Лам лев бек а Ботенг десен... Во неколку наврати има изјавено дека најкорисен е Лам лево.

Боатенг-Хумелс-Мерцезакер-Лам.

Нема Лам лев бек да игра. И Лам изјави дека не сака лев бек да игра, а денес изјави Лев дека Лам нема на таа позиција да игра. Дурм или Гроскројц.

Лам или десен бек или во дефанзивната средина и така Кедира е очаен, не знам ни зошто е повикан. Свен Бендер мораше да го повика.

И отворете ја темата за пријави за да ги тагнете сите уште еднаш и да ги потсетите. :)
Ќе ги тагнам јас вечер колку да ги потсетам, не мора да ја отвараме. :)

Па тоа де, да тагнете и пак да ја затворите :D
Ја пошо модератор, немам потреба да ја отварам за да ги цитирам. :cool: :D

Донев, спреми ја ти анализата до утре ко што се договоривме ти ќе ја отвориш темата бидејќи за Бразил беше ти, и после тебе сите почнуваме да ги редиме анализите.

Колку лош глумец :pos:

NAKON nekoliko upita prenosimo vam u cijelosti pojašnjenje slučaja Mandžukić.

Mario Mandžukić napustio je reprezentaciju Hrvatske, ali samo nakratko. Kako zbog crvenog kartona Mario Mandžukić ne može igrati 12. lipnja utakmicu na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva protiv Brazila odlučio je svojim suigračima pomoći na drugi način.

Pozivaju se svi navijači da pronađu Maria na www.pronadjimandzu.hr i pridruže mu se u navijanju za Hrvatsku.

Navijač je najvažniji igrač!

зошто шупаци?..во Америка луѓето немаат одпојќе слободно време како овде па да читаат секакви информации за спортот воопшто туку работат нон стоп и тоа слободно време што го имаат го користат за шетање и дружење..

И тие што го користат времето за читање спортски информации, пред се читаат за драфтојте во НФЛ рагби тимојте, кој каде оди,кој каква предност има ...за Безбол тимојте , распореди едно друго и за НБА класика..

Во Обединетите нации се вртат огромни пари за комерцијализирање на нивните спортови и лиги како што се НФЛ,МЛС,НХЛ и НБА и едноставно фудбалот нема место во Америка кога е потиснат од самите пропаганди што му ги прават на другите спортови и затоа никој скоро не го интересира за СП или било какво натпреварување во фудбал макар и да се светски прваци..воопшто нема да се израдваат за тоа колку што ќе се израдваат ако нивниот тим го освои супер болот

^
Во ред се тоа, нормално дека не знаат колку нас за фудбал и нормално дека и ние не знаеме за НФЛ, НХЛ или нз што. Ама, кога ќе видам онакви глорихантери со фудбалски дресови, а појма немаат за спортот или за самиот клуб, тоа ме вади од такт. Изгледа го немаш видено видеото, има двајца безкичмењаци со дресови од Реал. Исто ко јас да се облечам во опремата од Бостон Бруинс (овие ми се појавија на гугл).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom