СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Осминафинале:

Бразил-Чиле (28. јуни 2014 год., Бело Хоризонте)

Колумбија-Уругвај (28. јуни 2014 год., Рио де Жанеиро)

Холандија-Мексико (29. јуни 2014 год., Форталеза)

Костарика-Грција (29. јуни 2014 год., Ресифе)

Франција-Нигерија (30. јуни 2014 год., Бразилија)

Германија-Алжир (30. јуни 2014 год., Порто Алегре)

Аргентина-Швајцарија (1. јули 2014 год., Сао Паоло)

Белгија-САД (1. јули 2014 год., Салвадор)

По мене ќе поминат:

Бразил,Колумбија,Мексико,Костарика,
Франција,Германија,Аргентина и САД.

Јас очекувам полуфиналните двојки да бидат:
Бразил - Германија
Холандија - Аргентина

Мое мислење е дека сите што поминаа во следната фаза го заслужија тоа. Оние кои испаднаа стварно не покажаа ништо со што би оправдале играње во нокаут фазата, тоа особено важи за овие европските фаворити како Шпанија, Англија, Италија и Русија.

Одлично првенство според мене. Отпаднаа премногу ѕвезди ама сепк треба да научат дека успехот не им е право дадено од бога туку е нешто што треба да се заслужи. Секоја им чест на помалите репрезентации.

Мое мислење е дека сите што поминаа во следната фаза го заслужија тоа. Оние кои испаднаа стварно не покажаа ништо со што би оправдале играње во нокаут фазата, тоа особено важи за овие европските фаворити како Шпанија, Англија, Италија и Русија.

Грција не.

10366255_877658935596123_6725663166285453554_n.jpg

Кога ќе ти текне дека една од Грција и Коста Рика ќе игра во 1/4 финале на СП 2014. :icon_lol:

Сакав грците да ги спомнам како исклучок, веројатно Брегот ќе пружаше поинтересни утакмици ако поминеше отколку грците ама и они сами си се криви што испаднаа и никој друг.
Но грците можат да се стават како исклучок.

Да заслужеа БСК, ќе ги победеа грците и немаше да се молат во 99та минута голманот да им одбрани пенал.

Мексико во финале, за друга репрезентација не знам.

Мех, се гледаше уште пред Светско дека Аргентина-Бразил ќе биде финале.

Уште стојам на тоа. Аргентина очекувам да победи среде Бразил.

Ова со Суарез отиде надвор од сите пропорции. Да не играше во Англија медиумите немаше да го надуваат балонот. Од кога ставија столчиња зад гол и камери насекаде, фудбалот стана игра за манекени. Го гризнал та преку Тасета ако го гризнал, црвен картон, 2-3 утакмици и тоа е тоа. Па не му било прв пат, не му доаѓал умот ти реков ми рече... а овие што одат со копачки во нозе тие само по еднаш одат и после се опаметуваат.

Фудбалот не е за плачковци. Помирете се.
Пост на денот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom