СП 2014 Бразил - генерална дискусија

10270329_670127766391101_7972487710490443089_n.jpg

Марадона не пропушта прилика да го покаже своето анти-фифа расположение кое го тера веќе преку 20 години :D

Марадона не пропушта прилика да го покаже своето анти-фифа расположение кое го тера веќе преку 20 години :D

и со право во секоја прилика и неприлика ги руга.

Види,во негово време се играло машки фудбал,со дупка на главата,само се ставало завој да не шиба крв и пак се играло машки и без страв,се влегувало во дуели како маж со маж.
Ова денеска не е фудбал,ова денеска е циркус полн со манекени кој при секој допир со противнички играч се тегават по теренот како Леон да ги упукал со снајперицата у лево око.Оние што искршија многу нозе не се соочија со никаква казна или пак се соочија со минимална казна,ништо во споредба со оваа на Суарез.Денеска ФИФА ја гледаме како се умешува со драконски казни,а на Суарез му е прв таков испад за репрезентацијата.
Но битно да се истера правдата,да ја истера правдата мафијашката структура наречена ФИФА,да изиграва Мајка Тереза за доброто на фудбалот ( :pos: ),а не гледаат дека со таквите драконски и бесмислени казни само го уништуваат фудбалот.

Ретки се тие што денеска сакаат да гледаат вистински фудбал каков што имало во минатото,со жар и со борба на теренот.Поише се осврнува внимание денеска на фризурите на играчите,на мускулите и на тоа дали си го издепилирале курот или не.
Тоа не е фудбал.

За тие кои не се запознаени побарајте ја на youtube тепчката со Марадона на мечот Барселона - Атлетик Билбао. Тепачка на која многу ultimate fight и навивачки пресметки би делувале понежно :D и за тоа имаат добиено учесниците као 3-4 утакмици суспензија :ROFLMAO:

За сите тие што кога јадев гомна дека утакмицава е на наместена, ми се закануваа со бан и како тоа сум правел масонски муабети или нз какви.Еве видете колку сте изгубени,ме исмевавте па прочитајте го линкот.Не е доказ, сигурно нема н ида се докаже пошто ако се докаже тоа ќе биде срам за футбалот.Па проценете сами.

http://www.rts.rs/page/sport/ci/Bra...1634375/Меч+Хрватска+-+Камерун+намештен?.html

На оваа тепачка мислиш?

:D

Таа е таа :D

Какво колено од Марадона до голманот, куфер го спакува на земја :pos:

Темпераментен Марадона vs Баскијци, и тоа се дешава.

Мислам дека беше финале за некој куп, а цела утакмица опасен ќотек Марадона има јадено.

Таа е таа :D

Какво колено од Марадона до голманот, куфер го спакува на земја :pos:

Темпераментен Марадона vs Баскијци, и тоа се дешава.

Мислам дека беше финале за некој куп, а цела утакмица опасен ќотек Марадона има јадено.
Едно од појаките Маја Гери во историјата на оваа вештина. :D

Aj dodeka trae ovaa mala pauza eden vremeplov.
1930 Urugvaj, pbednik Urugvaj
Na evropskite timovi im trebashe 15 dena da stignat vo urugvaj, so brod. Treniraa na paluba.

1934 Italija, pobednik Italija.
Za prv i posleden pat domakinot morashe da uchestvuva vo kvalifikacii.

1938 Francija, pobednik Italija
Musolini gi prinudi igrachite da nosat crni dresovi i da otpozdravat fashistichki pred finaleto.

1950 Brazil, pobednik Urugvaj
Japonija i Germanija bea suspendirani. Indija se kvalifikuva, ama ne uchestvuvaa bidejki ne im beshe dozvoleno da igraat bosi. Urugvaj i Brazil igraa pred 199 000 gledachi (?)

1954 Shvajcarija, pbednik Zapadna Germanija
Ungarcite imaa 32 posledovatelni pobedi, vo grupa ja pobedija Germanija(rezervi) 8:3
Vo finale Germanija slaveshe 3:2

1958 Shvedska, pobednik Brazil
17 godishniot Pele debitirashe i postigna 2 gola vo finaleto so Shvedska (5:2)

1962 Chile, pobednik Brazil
Komentar na BBC za mechot Italija Chile:
"The game you are about to see is the most stupid, appalling, disgusting and disgraceful exhibition of football in the history of the game"

1966 Anglija, pobednik Anglija
Afrikanskite nacii go bijkotiraa prvenstvoto, trofejot na Jules Rimet beshe izguben, i go pronajde nekoe kuche, zavitkan vo vesnik pod nekoi grmushki.

1970 Meksiko, pobednik Brazil. Brazil pobeduva po tret pat i go dobiva trofejot koj stanuva sopstvenost na brazilskata federacija.Prv turnir prenesuvan vo boja i prv pat uchestvuvashe tim od Afrika.

1974 Germanija, pobednik Germanija.
Chileanecot Carlos Caszely e prv igrach sht dobil crven karton. Kartonite bea vovedeni za prv pat na prethodnoto prvenstvo vo Meksiko.

1978 Argentina, pobednik Argentina
Eden od najkontraverznite turniri, Peru pushta na Argentina 6:0 i Brail ispagja. Se spomnuva deka diktatorot na Argentina Jorge Videla bil vmeshan vo mestenjata.

1982 Shpanija, pobednik Italija.
Vo znakot na Paolo Rossi, koj izdrzhuvashe kazna za mestenje utakmici, koja mu beshe namalena za edna godina.

1986, Meksiko, pobednik Argentina.
Vo 1/4 finale protiv Anglija Maradona dava gol so rakata na Gospod, inaku izglasan za gol na vekot.

1990 Italija, pobednik Germanija.
Najniska efikasnost 2.21 gol na utakmica i 16 crveni kartoni.

1994 USA, pobednk Brazil.
Najposeten turnir so prosek od 69 000 gledachi po utakmica.
Maradona beshe suspendiran poradi upotreba na ephedrine.

1998, Francija, pobednik Francija.
Po porazot od Francija 3:0 Brazilskata vlada sprovede istraga okolu iznenzdnoto razboluvanje na Ronaldo na denot na mechot. Nishto ne e dokazhano.

2002, Juzhna Korea/Japonija, pobednik Brazil
Mnogu somnezhi okolu plasmanot na Koreja vo polufinale. Osobeno loshoto sudenje protiv Italija.
Sudijat Byorn Moreno vo 2010 beshe uapsen vo New York so 6 kg heroin skrini vo gaki.

2006 Germanija, pobednik Italija.
Poznatiot udar/nokdaun so glava od Zidane, zhrtva Materazzi. Navodno ovoj ja navredil ili ja pcuel sestra mu.

2010, Juzhna Afrika, pobednik Spanija.
Rekord na Shpancite, osvoija titula so samo osum postignati golovi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom