Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Претседателот на општинската организација на СДСМ -Неготино Јане Трајков се запишал дека е од албанска националност за да се вработи по етнички клуч во во Инспекторат за земјоделство.
..

не ми е јасно,председател на општинска организација на СДСМ е волонтерска функција ?? па и ако е, толку не може да се вработи по партиски заслуги ??

Бидејќи не сум во тек, дали ова значи дека смениле дури и документи во полиција во држајанство дека се шќиптари или само се изјаснуваат без да мора да донесат и документ?

Познавам еден од листава, па кога ќе го сретнам да знам како да го поздравам.

Не пишува националност ни во државјанство ни во лична карта и никаде не треба да се заведеш како Македонец или Албанец. Така што можеш како овие труби на огласи да се пишуваш како дел од малцинство, па потоа на пример попис да се пишеш Македонец, па за 10 години пример да се пишеш Турчин. Турци/Власи/Срби/Роми така прават, но срам над срамовите е Македонец во сопствена држава да го направи тоа.

Малку помалку ќе признаеш дека си албанец.
Автоматски споено мислење:

Може да појасниш зошто мислиш дека се курви, тоа што се пишале како албанци, тоа што употребуваат квота за да се вработат, или двете?
Него батали ти политика,кажи ни ти,а еве и @Ali Pasha @Dardan-ia за кого ке навивате вечер? За вашата Татковина Македонија или за соседно Косово?

Mislam deka mnogu poveke zboruva gornata slika za sozivotot, otkolku jas za kogo ke navijam
Браво некој интернет бот си нашол со лажно име и презиме и го споредуваш со репрезентативец, па оттука заклучи кој етникум бил повеќе и помалку за соживот.

Mislam deka mnogu poveke zboruva gornata slika za sozivotot, otkolku jas za kogo ke navijam
Оф извинете еве во името на македонскиот народ, поради големата национална неправда која Ви ја нанесе ликот од Facebook ќе ве компензираме со 5-6 директорски места во Гостивар Струга и Кичево.
Уште еднаш се извинуваме. Не би сакале да премине во меѓународен скандал!!!

До кога ќе изигравате бе жртви. Барем пред 10-15год не бевте волкави пички.
Или таква ви е каузата сега. Македонија е неподносливо место за граѓани од Албанска националност а? Таа песна не ја пеевте порано сега ќе ја пеете?

Barem ne ne oslovuvaat so severdjani ili slavomakedonci. I toa e nesto neli? Djabe se murtite, uste samo tie taka ne oslovuvaat vaka javno. A vie nema ni blagodaram. Gje ce vi dusa cccccc
Многу почесто Албанците не викаат славомакедонци одколку Македонци, во сите тие нивни воени коминикеа и при разни други пригоди.

Многу почесто Албанците не викаат славомакедонци одколку Македонци, во сите тие нивни воени коминикеа и при разни други пригоди.
Mozi ne velam ne ama sega konkretno vo slucajot ne oslovija kako sto ne oslovija. Dali e toa pozitivno ili ne pojma nemam. Mozi sakaa da ne navredat so toa, ili mozi im e tesko so /// da ne oslovuvaat, koj da gi znae.
Автоматски споено мислење:

Тоа сме, Срби не сме.
Koj kako :cautious:

А да арно ме потсети, у школото Кирил Пејчиновиќ у Теарце пред влезот има споменик на извесен борец против славомачњдонас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom