Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
дечки ај едно прашање... на колава ми се ближи регистрација ама не планирам да ја регистрирам пошо кнап сум со пари .. е сега слушнав дека таблиците шо ги имам треба да ги вратам најкасно еден месец по истекот на регистрацијата - во спортивно добивам казна на наредна регистрација.. незнам дали е нов или е стар законов ама стварно е глуп како и повеќето... ако некој знае нешто повеќе околу ова ве молам кажете на време да не го папам...
;3907464 напиша:Уживај и свиркај, нема врска сето тоа со ти го кажале, изгледа некој добро те нафурал! Кога ке имаш кеш ке си отидеш и ке си ја регистрираш, без никакви проблеми и се разбира со истите таблици!
абе ја така си напраив лани него знаеш како е.. кај неам за регистрација па коа ке отидам следен пат намео да си ја регистиррам кењ треба да си платам казна и па со не регистрирана кола да одам.. да си прашам ја на време
дечки ај едно прашање... на колава ми се ближи регистрација ама не планирам да ја регистрирам пошо кнап сум со пари .. е сега слушнав дека таблиците шо ги имам треба да ги вратам најкасно еден месец по истекот на регистрацијата - во спортивно добивам казна на наредна регистрација.. незнам дали е нов или е стар законов ама стварно е глуп како и повеќето... ако некој знае нешто повеќе околу ова ве молам кажете на време да не го папам...
тоа нема врска... според новиот закон, едни регистраски таблици се на една кола и крај со муабетот. порано беше ако ти пројдат 30 дена од регистрација,ке треба нови таблици и сообракајна... денес више не. ако сакаш и 10 години не ја регистрирај, после 10 години идеш на технички со истите таблици и истата сообракајна и ти остануваат исти.
а осигурањето ке биде поскапо за за некои 300 до 400 денари заради како што рече кафер изгубен континуитет...
сепак, поубаво би било да си прибереш пари и да ја регистрираш... попаметно е, немој да возиш не регистрирано возило...
Инаку казната за нерегестрирано возило е 500 EUR. За малку ќе ме спружеа, ама пројдов на комисијата!
Совет: Не возете со нецелосни документи. Имав потврда од технички, имав сообраќајна со помината регистрација, имав осигурување ама не ми беше внесена колата во МВР и сакаа 500 евра казна, оти типот не работи во сабота од МВР на технички. Пишаа налог, ама падна на комисија кога им ги ископирав документите.
Како ќе те застанат да те пишат ако не ја возиш колатада, 500 евра, ама ако возиш, а ако си сопственик на нерегистрирано возило, кое не го возиш нема казна... кој може со закон да те натера да регистрираш кола која не ја возиш? нема таков закон нити казна...
Сакам да прашам каде може да купам SPARCO опрема во скопје ? Каде се наоѓа продавницата ?