Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
сум заборавил малку.... ај кажи ми тристачот резервна кај му стоеше? во мотор? или позади од доле?
Абе кај моторот не е во гепек е ама да не беше од страна во гепекот во крилото

Одјавена кола од еден град, треба да се реѓистрира во друг... Моментално е без табли.

Колку време може да се вози без табли, или не може? или ќе треба да ладиме некој......?

Moram gumite da gi smenam zasto se krivi i tresat. Za novi nema sansi da zemam rabotata e da zemam nesto sea so ke vozam dur da soberam pari za nesto novo da kupam. Imam dve ponudi:
1. Tigar 165/65 r13 tg 621 proizveden 2007
2. Continental 165/65 r13 ecocontact 3 proizveden 2004
Za sto bi se odlucile vie kontinentalov e postar ama sepak e kontinental i neznam sea so da zemam od ovie?

Дали може некој да ми каже колку е ребрасти каиш за ровер 200 1.4?

незнам точно, ама не би требало да појде повеќе од 2.000 денари...

Одјавена кола од еден град, треба да се реѓистрира во друг... Моментално е без табли.

Колку време може да се вози без табли, или не може? или ќе треба да ладиме некој......?

не смееш ни 1 минута да ја возиш... си има пробни таблици акао сакаш, земи и вози со нив...

Kолку се движат плинските уреди? Ми треба за Fiat Bravo 1.4 1998год.

незнам точно, ама не би требало да појде повеќе од 2.000 денари...

не смееш ни 1 минута да ја возиш... си има пробни таблици акао сакаш, земи и вози со нив...
A што уствари се пробни талички?

A што уствари се пробни талички?

тоа се таблици за пробно возење. се купуваат со одредено време траење. мислам дека беше 3 дена или 5.. така нешто... и коштаат околу 100 евра. ти издаваат такви таблици кои се уствари исштампани на хартија, ги ставаш од внатре на шофершајбна и пандур не те дира по тоа прашање.

тоа се таблици за пробно возење. се купуваат со одредено време траење. мислам дека беше 3 дена или 5.. така нешто... и коштаат околу 100 евра. ти издаваат такви таблици кои се уствари исштампани на хартија, ги ставаш од внатре на шофершајбна и пандур не те дира по тоа прашање.

1500 денари (25 евра) за 5 дена.

Само што кај нас или не ги купуваат, или ги купуваат еднаш, ги користат засекогаш. Јас извадив во 2004-та пробни за фиестата (ја увезив од Германија) а после вујко ми ги користеше во уште 10 возила најмалце. И да, 25 евра се, и важат за една релација...

На ливчето на кое ти се издадени пишува Скопје - Битола - Скопје (пример) само што никој неможе да знае дали јас ќе одам Скопје - Велес - Штип - Струмица - Велес - Прилеп - Битола или по некоја трета маршута.

ете... за цената не бев информиран, сум згрешил... а покрај тоа што пишува релацијата, пишува ли датум за кога е, или на пример од-до времетраење за да се искористи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom