Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Повеќе ќе ви се исплати да ја смениш само вратата и потоа малку испеглање и полирање кај прагот и на крај фарбање и тоа е тоа.
Мислиш дека се пеглат прагот?

На прагот е најкомплициран и тешко се пегла ама после пеглање нема да биде исто како што е,но сепак мајсторот треба да види дали е можно да се изведе,а за вратата е лесно .

Se pravi pragot ne e strasno, loso e stolb da se mavne i iskrivi... Inaku i pragot mislam deka moze da se smeni... Mnogu ti pobarale za vrata, mislam ako e toa cenata za da ja kupis samo... Aj ke prasam ovde koja cena ke mi ja dadat pa ke ti pisam...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Вчера почна да ми свират колцата, како да стружи, под мала туража, ко че возам полека, и ко че стагам благо на кочница... шо можи да биди, и колку би била поправката? Пежо 206.

Zdravo imam seat kordoba 1994 godina , 1, 9 obicen dizel sto treba za da se smeni lamela postapka koja e i mozda e i potisna , mirisase lamelata na izgorena pozdrav

Веќе неколку денови ја палам колата и airbag сијаличката за возачот не се гаси. Пали колата после 5-10 секунди дава краток звучен сигнал и си свети сијаличката нон-стоп. Се работи за пежо 206

Zdravo imam seat kordoba 1994 godina , 1, 9 obicen dizel sto treba za da se smeni lamela postapka koja e i mozda e i potisna , mirisase lamelata na izgorena pozdrav
Се вади мењачот цел а за тоа треба да се откачи предното лево тркало, полуосовината, споните и рамената...и се менува ламелата, потисната и друк лагерот. И све се враќа повторно назад

Вчера почна да ми свират колцата, како да стружи, под мала туража, ко че возам полека, и ко че стагам благо на кочница... шо можи да биди, и колку би била поправката? Пежо 206.

Најверојатно сстрошени диск плочки. Чим стружи се надевам не си ги симнал до метал инаку ќе треба да менуваш и дискови.

Ако плочките се во ред и дисковите немаат знаци на истрошеност, имаш почетни знаци на торзија на дискови (деформација - искривување на дисковите) и треба да се заменат.

Препорака моја е да одиш веднаш да ти ја проверат во сервис, кочница не е шала.

P_20160417_161812.jpg

Шо е жолтово сијаличе и мислам дека на бордот ми напиша antipollution fault

Check engine e sijaliceto ali stom ti napisalo antipollution znaci catalytic converter e.

Kaтализаторот?

Значит ја возев на угорница подолго време и крена температура над 90, во возејне ми светна сијаличето и ми напиша antipollution fault, после од кога ја изгаснав и ја остајв да оладит, ко ја запалив само antipollution fault ми напиша на бордот без сијаличето и стасав дома и ја одморив подолго време, сега кога ја запалив повторно ништо не се деси ни сијаличето ни известувањето на бородт? Шо мојт да е проблемот со катализаторот ако добро те разбрав, не се разбирам воопшто?

zdravo luge imam problem so passat 1.9 tdi 110hp 1999,pri vozenje na pola gas si raboti nakacuva a ke ja gazam malce poveke kako na mesto da stoi kako ne izduvan motor ja gazev ubavo ama pak nejke so gubi snaga ako znae nekoj neka pomaga pozdrav[DOUBLEPOST=1460986990][/DOUBLEPOST]zdravo luge imam problem so passat 1.9 tdi 110hp 1999,pri vozenje na pola gas si raboti nakacuva a ke ja gazam malce poveke kako na mesto da stoi kako ne izduvan motor ja gazev ubavo ama pak nejke so gubi snaga ako znae nekoj neka pomaga pozdrav

Застани и изгасни ја, после 30 секунди запали и гас до даска Ако оди како што треба и после пак почне да те заебава а ќе те заебава оди на мајстор и нека провери вакум црева на турбина и евентуално протокомерот за воздух.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom