Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Предлог за летни гуми 205/55/16? Добри се тигарот како едни од поефтините? Или да одам на нешто поскапо, Данлоп и Пирели има на попуст гледам. Годишно возам околу 4000-5000 км.
Good Year model Efficiengrip Performance ... Vrven kvalitet i dolgovecnost po pristapna cena...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Good Year model Efficiengrip Performance ... Vrven kvalitet i dolgovecnost po pristapna cena...

Многу лошо искуство со оваа гума. Два пати проклизано на влажен пат и два пати дупната во рок од само 10 месеци. Никогаш повеќе.

За к*р не ги бива јас го имам скоро 20 месеци и нема поминато повеќе 9000 км и станува тешка пластика и најмала дупка и многу се осеќа тропање(чукање)

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Дечки вака, имам Пежо 307 1.4 бензин 16в 2006та, сабајле видов нема вода, дотурив 3 литри еве сега на враќање од работа гледам нема ни капка вода? А моторот си работи нормално на 90 степени не загрева ниту уклучува перка. Нормално ли е ?
Наполни го казанчето, запали ја колата да поработи 5 мин, изгаси ја и дотури вода доколку фали. Вози 1-2 дена и провери пак. Ако пак фали, отвори го капачето од уљето дали има фатено "мајонез". Доколку има ти меша вода со уље и треба повторно да менуваш дихтунг на глава. Пред 3-4 години на Астра менував дихтунг на глава, ама пак губеше вода. Се убив од барање од каде губи вода и на крај испадна водната пумпа, а нова беше пумпата сменета со дихтунгот. Ја сменив и се реши проблемот. Втора работа провери дали под совозачката/возачката патосница е мокро, ако е мокро казанчето за парно ти е отидено и треба да го смениш.

Наполни го казанчето, запали ја колата да поработи 5 мин, изгаси ја и дотури вода доколку фали. Вози 1-2 дена и провери пак. Ако пак фали, отвори го капачето од уљето дали има фатено "мајонез". Доколку има ти меша вода со уље и треба повторно да менуваш дихтунг на глава. Пред 3-4 години на Астра менував дихтунг на глава, ама пак губеше вода. Се убив од барање од каде губи вода и на крај испадна водната пумпа, а нова беше пумпата сменета со дихтунгот. Ја сменив и се реши проблемот. Втора работа провери дали под совозачката/возачката патосница е мокро, ако е мокро казанчето за парно ти е отидено и треба да го смениш.
Го средив проблемот денес. Имало мала дупка во некоја цевка малце подоле од моторот(некаде на средина на колата). Од таму губела вода полека полека. Благодарам за помошта.

Здраво пријатели незнам дали прашањето е за тука ама сакам да ве прашам за мислење треба да земам кола овие денови и се мислам помеѓу AUDI A4 1.9 2003 131ks ili pak Mercedes C200 или C220 тоа годиште да ми кажете како стојат овие две коли со потрошња цена за одржување за Аудито се збори дека е со лоша и скапа предница исто така и предложете некоја кола која би била добра за цена околу 4-5000Е.

Здраво пријатели незнам дали прашањето е за тука ама сакам да ве прашам за мислење треба да земам кола овие денови и се мислам помеѓу AUDI A4 1.9 2003 131ks ili pak Mercedes C200 или C220 тоа годиште да ми кажете како стојат овие две коли со потрошња цена за одржување за Аудито се збори дека е со лоша и скапа предница исто така и предложете некоја кола која би била добра за цена околу 4-5000Е.
Аудито ти е добро.Јас колку што знам Нема проблеми со предница.Пасатот е тој со лоша предница
Мерцедес ако зимаш земи од 2004 нагоре фејслифт моделот,инаку стариот е многу демоде.Ептен грозно изгледа

Мерцедес бе,какво Ауди..Меѓу тие две возила само Мерцедес..Инаку за до кај 5000 евра Алфа 159-ка ако најдеш,ама тешка работа..

Jas go imam istoto audi i do sega imam smeneto dvapati prednica, prviot pat me zaebaa i mi stavija nekoja skart prednica pa za godina dena pak ja menuvav. Slednata sam si ja zemav od asalna prodavnica za ista cena i eve vekje 100.000km nema gajle. Odrzuvanje ne e nesto skapo, normalno e kako i sekoja kola. Motorot e ludnica ako si go cuvas kako sto treba. Dodeka za Mercedes nemam iskustvo ama od drugarot sto go ima znam deka e isto mnogu zadovolen. Samo sto on pominuva upola od mene kilometri.

Jas go imam istoto audi i do sega imam smeneto dvapati prednica, prviot pat me zaebaa i mi stavija nekoja skart prednica pa za godina dena pak ja menuvav. Slednata sam si ja zemav od asalna prodavnica za ista cena i eve vekje 100.000km nema gajle. Odrzuvanje ne e nesto skapo, normalno e kako i sekoja kola. Motorot e ludnica ako si go cuvas kako sto treba. Dodeka za Mercedes nemam iskustvo ama od drugarot sto go ima znam deka e isto mnogu zadovolen. Samo sto on pominuva upola od mene kilometri.
Кое е година ти е Аудито ,инаку јас си возам Ауди 2002/3 година 1.9 ТДи и веќе имам скоро 3 години и досега ништо не ми прави проблеми и маста му ја извадив и пак ништо не му е и се разбира знам да го сочувам како што треба .[DOUBLEPOST=1456864686][/DOUBLEPOST]
Кое ти се допаѓа таа ќе земаш сеедно ,но јас би земал Ауди еве до ден денес уште возам Ауди и презадоволен сум и згора на тоа помалку троши од мерцедесот па види сега.

bmw e46, аудито и мерцедесот у поглед на дизајн може вода да и носат. Ауди има убава серија после оваа исто и Мерцедес но околу 2003та мн им се утепани на изглед.

bmw e46, аудито и мерцедесот у поглед на дизајн може вода да и носат. Ауди има убава серија после оваа исто и Мерцедес но околу 2003та мн им се утепани на изглед.
Ајде де, мислиш на БМВ 3-ката и не викам дека не чинат напротив одлични се ама за комоција не може со мерцедес и Ауди во тој поглед додека БеМчето е премногу тесна што ме потсетува како опел астра LoL тоа е неприфатливо за таа цена само БМВ од 4-ка па се до 7-ка признавам.

Ајде де, мислиш на БМВ 3-ката и не викам дека не чинат напротив одлични се ама за комоција не може со мерцедес и Ауди во тој поглед додека БеМчето е премногу тесна што ме потсетува како опел астра LoL тоа е неприфатливо за таа цена само БМВ од 4-ка па се до 7-ка признавам.

Заеби комоција изгледот е најбитен:) а е46 тука ги јаде сите. Btw ако си нормална висина и тежина не верувам да имаш некаков проблем со комоција. Иначе четворката сеа искочи, истата тројка е само во купе и малце подолга гран купе верзија

Заеби комоција изгледот е најбитен:) а е46 тука ги јаде сите. Btw ако си нормална висина и тежина не верувам да имаш некаков проблем со комоција. Иначе четворката сеа искочи, истата тројка е само во купе и малце подолга гран купе верзија
Точно така заеби за комоција ама има некои што се женети и со деца па затоа мерцедес и Ауди ќе врши работа додека за БМВ е за беќари што сакаат високи адренали ,инаку за четворката широчината е скоро баш како Ауди А4 и маалце подолго од тројката што е одлична кола штета што нема половно бидејќи излезе нова само купе верзија а подоцна со 4 врати :)

Во ауди а4 позади човек повисок 1.65-170 не може да седи особено до вратите совозач не знам ама возач 1.80-1.90 со подискривени нозе некако се собира додека е46 е во секој поглед по фаца и покомотна

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom