Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Троши многи ама и ќефот е голем со таа кола...[DOUBLEPOST=1457123752][/DOUBLEPOST]Добри сервиси за ауди низ Скопје?
Сервиси ретко го носам освен компјутерска дијагноза бидејќи јас сам си го правам сервис и не е кој знае што,тешко се расипува зборам за ТДИ 1.9 ,а за ТфСи тоа не знам,па белки и тоа тешко се расипува само ако редовно и навреме секој по најмалку 8000км го менуваш маслото и сите четири филтри,а за тешки работи како што е менување ребраст каиш,затегач и водна пумпа и за серво пумпа е за тоа ви треба сервис со проверен мајстор јас го носам кај пинтија кај мајсторот Ѓоце

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Последно уредено:
Абе што уље да ставам во Поло 1.4 тди со 9N мотор, имаше Liqui Molly ставено ама не ми текнува вискозитетот и некако брзо ми го троши, останато беше пола на шипката по 4000км поминати...

Абе што уље да ставам во Поло 1.4 тди со 9N мотор, имаше Liqui Molly ставено ама не ми текнува вискозитетот и некако брзо ми го троши, останато беше пола на шипката по 4000км поминати...

10w40-Aral,Castrol.Sobira mislam okolu 3.5-4.0 litri.Pola na sipkata od max do sredina ima razmak od okolu 300-500 ml.Ne e nekoja kojznae kakva potrosuvacka, ke izleze deka trosi po 100-150 ml na 1000 km,so e vo granici na normala.Moze da go trosi i preku turbinata,ako se otideni piksnite, nemora da znaci deka go trosi preku motorot.

Okej fala ke kupam takvo

Taa gradacija na maslo, znaci 5w40 se upotrebuva za zimno vreme, oti toa e mnogu tenko maslo, i koga e ladno prodira sekade, turbini,klipovi za kratko vreme gi podmackuva,ama pak ne e mnogu preporaclivo za vo leto bidejki moze motorot da ti go trosi, i stanuva vodlesto,oti e zesko vremeto.Se preporacuva za koli koi se stari 5-6 godini, ne po 10-15.Neznam ti sto kola imas, ama najubavo ti e 10w40 da si kupis, Aral,Castrol itn.Pa i agresivno ako vozis, moze da go trosi.Sto kola imas ti.

Здраво луге.. имам голф 3 тди 110 гт верзија.. и му дојде за сервис.. прв пат правам сервис.. филтри најдов лесно.. ме интересира дали да користам масло 15w40 или 10W40 ... и дали ова е добро масло или какво да барам?
1.9 tdi 110 ks taka rece ??? Za toj motor 10-40 maslo, ti sobira okolu 3,7-3,8 litri so se filterot, a jas so godini stavam Pennasol, na nego vika made in Germany, pa sega kolku e tocno neznam, ama mu odgovara na toj motor odlicno. Go menuvam ednas godisno ili na nekoi 7000 km od prilika i ne go trosi ic, a i ne e skapo masloto...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Taa gradacija na maslo, znaci 5w40 se upotrebuva za zimno vreme, oti toa e mnogu tenko maslo, i koga e ladno prodira sekade, turbini,klipovi za kratko vreme gi podmackuva,ama pak ne e mnogu preporaclivo za vo leto bidejki moze motorot da ti go trosi, i stanuva vodlesto,oti e zesko vremeto.Se preporacuva za koli koi se stari 5-6 godini, ne po 10-15.Neznam ti sto kola imas, ama najubavo ti e 10w40 da si kupis, Aral,Castrol itn.Pa i agresivno ako vozis, moze da go trosi.Sto kola imas ti.
Сепак според декларирано фабричко за дизел мотори препорачано е 5-30 само ако не постаро 4-5 години додека стара кола над 5-7 год маслото треба да биде 5-40 целосно синтетичко бидејќи ако става масло 10-40 тоа е полисинтетичко и чади од ауспухот пошо е дизел и масло 10-40 е лоша комбинација затоа најубаво 5-40 и гајле си нема,а тоа што спомна за употреба за зимско време е баш токму 5-30,а не 5-40.

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Сепак според декларирано фабричко за дизел мотори препорачано е 5-30 само ако не постаро 4-5 години додека стара кола над 5-7 год маслото треба да биде 5-40 целосно синтетичко бидејќи ако става масло 10-40 тоа е полисинтетичко и чади од ауспухот пошо е дизел и масло 10-40 е лоша комбинација затоа најубаво 5-40 и гајле си нема,а тоа што спомна за употреба за зимско време е баш токму 5-30,а не 5-40.

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Nema vrska, jas vozam dizel vozilo, niti cadi,ni pa go isfrla niz auspuh ni pa go trosi dosega.Stavam Selenia 10w40,na limenkata pisuva deka e sinteticko.

Nema vrska, jas vozam dizel vozilo, niti cadi,ni pa go isfrla niz auspuh ni pa go trosi dosega.Stavam Selenia 10w40,na limenkata pisuva deka e sinteticko.
Isto i kaj mene na tubata pisuva samo sintetic, ni ful-sintetic, ni polu-sintetik, tuku samo 10W-40 sintetik... A isto nema da cadi, ni da go isfrla ni pak da go trosi...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

во дилема сум дали да купам LED или xenon светла, за xenon знам и сум имал искуство со нив но ме итресира дали некој имал искуство со LED светла дали некој има купено и испробано како се имаат покажано, дали се подобра заменеа за стандарните од xenon или сеуште не се стигнати до тоа ниво на развој за споредба со xenon светла.

во дилема сум дали да купам LED или xenon светла, за xenon знам и сум имал искуство со нив но ме итресира дали некој имал искуство со LED светла дали некој има купено и испробано како се имаат покажано, дали се подобра заменеа за стандарните од xenon или сеуште не се стигнати до тоа ниво на развој за споредба со xenon светла.
Од туѓи искуства сеуште се слаби и неспоредливи со ксенон ... јас би те советувал ксенон, пробана работа

И јас истото сакав да прашам. Колку чинат LED и дали се добри? received_10209512884045931.jpeg Нешо слично на овие? HID се всушност ксенон така?

Има веќе добри ЛЕД искочено ама ценовно повеќе се исплати Ксенон да се стави.

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom