Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Сеедно кое ви се допаѓа тогаш таа инаку слични мотори се со 3 цилиндри само е фејслифт и елекрика и остранување на мааните од првото и ништо друго затоа таа второто земај

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

И јас ја имам возено навистина има убава вожња а и убаво количе е стварно а и убаво е што не е тесна и има убав гепек.

Како е за одржавање?
Ефтино поминувам. Патем заборавив да напоменам дека има рено мотор (F9Q). Филтер за : улје = 550 ден, воздух = 820 ден, гориво = 670.
Собира 4.5 - 5 литри 5w40 = 2400 ден.
Па вкупниот сервис ми излегува околи 4500 ден со работна рака.

Сакам да сменам гуми, моментално носи 195/55/15Р.
Сакам да ставам 195/60/15Р. Сега за сега најдобар предлог имам 2900 ден САВА М+С. Да ги купам или за тие пари можам да најдам подобри гуми некаде?

Ефтино поминувам. Патем заборавив да напоменам дека има рено мотор (F9Q). Филтер за : улје = 550 ден, воздух = 820 ден, гориво = 670.
Собира 4.5 - 5 литри 5w40 = 2400 ден.
Па вкупниот сервис ми излегува околи 4500 ден со работна рака.

Сакам да сменам гуми, моментално носи 195/55/15Р.
Сакам да ставам 195/60/15Р. Сега за сега најдобар предлог имам 2900 ден САВА М+С. Да ги купам или за тие пари можам да најдам подобри гуми некаде?

Izminuva zimata, poarno kupi si letni i samo letni.Imas za eftini pari super gumi,Fulda, Petlas,Sava. Vidi na e-gumi,tamu imas cenovnik.Mnogu skap be osnovniot servis, ili mene taka mi se gleda.

На луѓе што имаат камен во бубрег за полесно истерување им препорачувам гољф
Malku samoreklama- moite roditeli pravat lek za kamen na bubreg(efikasnost nad 90% za dva dena tretman)

Se izvinuvam za ufrluvanje na natrapnik vo temava:icon_mrgr:

Zdravo mi treba mislenje nekoj so se razbira poveke za ovoj tip na kola,razlikata e samo vo godinite fala odnapred

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1923525

Првото поло е превисока цена. За тие пари имаш Голф 4 од сите видови на мотор да си бираш и баш со фул опрема, а не како "фул" опрема што претставува огласов, без климатроник, нема кожен волан итн... којзнае дали и ESP имаат.

здраво
сакам да купам пежо 206 1.4 hdi па некој од поупатените да ми ги каже предностите и маните на моторот, најчестите проблеми со моторот и цени на резервни делови( одприлика цени пошто нели пежо е "скапо"за правење)...
Најдобро ке биде некој да направе споредба со голф4( според мене пре- преценета кола)
фала ви поздрав

здраво
сакам да купам пежо 206 1.4 hdi па некој од поупатените да ми ги каже предностите и маните на моторот, најчестите проблеми со моторот и цени на резервни делови( одприлика цени пошто нели пежо е "скапо"за правење)...
Најдобро ке биде некој да направе споредба со голф4( според мене пре- преценета кола)
фала ви поздрав
Мојот пријател има пежо и мислам дека беше 1.4 кога ќе уклучи клима ич не влече и тоа мене лично воопшто не ми се допаѓа... Имаку издржливи се.

На Scenic 1.9дци во последниве неколку денови ми се промени звукот додека возам (побучна е и дава чуден звук како да појачува и намалува, нешто слично како кога ја туражираме), а на моменти се уклучува и сијаличката за грејачите и на неколку секунди ми блокира и не прима додека газам на гаста. Според она што сум читал можни причини за ова би биле егерт вентил, обртометар или луфмасер, дали има врска ова што ми го кажувале или јок?
Исто и за автокозметика од каде се најприфатливи цените низ Скопје?

Звук по кажување неможи да се опиши. Мора да се наслушни, да се види каков е звукот... а најдобро да се стави на компјутер.

истото можи да се случи и од лабмда сондата, а обртометарот лошо си го разбрал

Zdravo mi treba mislenje nekoj so se razbira poveke za ovoj tip na kola,razlikata e samo vo godinite fala odnapred

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1923525
Поло ми е нешто најбезвезе.Толку се демоде коливе.Пробале да направат од VW мал голф,ама очајно изгледаат еве веќе 2-3 генерации.Внатре ми е како 101 во шалтаблата.Второ овие се утепани од возење.какви 120000км.Види да не фали една 0 во тие 120

Голф земи бензин 1.4 или ибица нешто.Тие се со малку километри,а не коли кои се заборавиле со враќање на километражи[Да надополнам откако го видов мислењето на член подолу.Пежо 206 исто така е добар избор втор после голфот и евтино за одржавање

DOUBLEPOST=1455588119][/DOUBLEPOST]
здраво
фала ви поздрав

Добар е моторот 1.4Hdi.Немаш мани.Пежо 206 гледај трапот доле и да е некое сочувано.Ако е трап има многу работа и ретко кој се нафаќа да го прави,a да е добар мајстор.Јас 206 ка барав за на девојчево мое сестра(не го знам називов за тоа што ми паѓа:()
Не успеав да најдам саглам пежо 206.Се беше многу лошо сочувано.Ако најдеш добро некое кое не е како во вц одено во него тогаш земи го.

Споредба со голф 4 нема. Голфот е 10 пати подобар и со убедливо поквалитетни материјали во ентериерот:Едноставно совршенство према пежото.Не дека правам лице или дека јас возам голф 5,но голф 4 е навистина без конкуренција возило.

Голф 4 убав се наоѓа за 2600-2700.Плин уште 350 евра и вози џабе.Тоа не само што е преценет туку е најдобра инвестиција во моментов.Така да не е преценет.Дизелите се извозени па не би ги земал во обзир,па бензин со плин или пак само на бензин е најдобра варијанта

Пежо 206 1.4 хди пак ќе речам ако најдеш убаво земај го под услов да е до 2500-2600 евра за моделите 2003-2005 година.

Последно уредено:
Абе вреди нов џип Лада за 5500 евра, ако се покажи издржлива како Нивата јас мислам да.

ВИДЕО: Започна продажбата на LADA XRay за 5.500 евра
Од Игор Николовски Ник на 16/02/2016 Прочитано 708 пати.
AvtoVAZ започна со продажба на моделот LADA XRay на 14. февруари во 124 продажни центри во 57 градови во Русија.

Цената на возилото, зависно од варијантата и опремата чини од 5.500 до 8.000 евра. За сега LADA XRay е достапна само за рускиот пазар, а на пролет ќе почне извозот во Унгарија.

„Планирани се две можни сценарија за продажбата на LADA XRay. По песимистичкото сценарио ќе бидат продадени од 16.000 до 20.000 примероци, а по оптимистичкото над 25.000 единици“, соопшти прес службата на LADA XRay, а пренесе агенцијата TASS.

http://www.visokioktani.mk/?p=27126

задниот дел е скрос изменет во однос на концептот што не ми се допаѓа. За другото ќе видиме

Sent from my E560 using Tapatalk

задниот дел е скрос изменет во однос на концептот што не ми се допаѓа. За другото ќе видиме

Sent from my E560 using Tapatalk
Брат ко што е Лада топ е и цената е смешна у споредба со другите СУВ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom