Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Брат ко што е Лада топ е и цената е смешна у споредба со другите СУВ
Цената е ниска да ама почетната прашање со која опрема. Зборот ми е дека не многу поскап е и Дастерот во однос на топ верзијава од ладава а нуди квалитет за ниска цена

Sent from my E560 using Tapatalk

Брат ко што е Лада топ е и цената е смешна у споредба со другите СУВ

Ако остани денарот врзан за еврото, а рубљата девалвира уште малку да можи барем за 4000 евра нова да се земи. Инаку колата не е евтина туку рубљата е евтина, поради падот на цените на нафтата, санкциите кон Русија итн.

Цената е ниска да ама почетната прашање со која опрема. Зборот ми е дека не многу поскап е и Дастерот во однос на топ верзијава од ладава а нуди квалитет за ниска цена

Пре би лада да ти кажем и 8 илјади за фул опрема климатроник, задна камера команди на волан медиа плеер со тач

Прво што паѓа напамет за тоа Дунстерот Дачија купија па плачи ја. А Лада, асоцира Лада Нива нема смрт.

И пола квалитет да го има пак е боље од Дачијата ;)

Еве сега баш гледав Тојота Рав 4 2005 година 7000 евра ја продаваат, ја пре би Лада од 2016 за 5500 најевтината верзија отколку 11 години стара Тојота. Овие со плацевиве за поволни коли нека му ја мислат.

Прво што паѓа напамет за тоа Дунстерот Дачија купија па плачи ја. А Лада, асоцира Лада Нива нема смрт.
хехех одамна Дачија е далеку од плачија

Поло ми е нешто најбезвезе.Толку се демоде коливе.Пробале да направат од VW мал голф,ама очајно изгледаат еве веќе 2-3 генерации.Внатре ми е како 101 во шалтаблата.Второ овие се утепани од возење.какви 120000км.Види да не фали една 0 во тие 120

Голф земи бензин 1.4 или ибица нешто.Тие се со малку километри,а не коли кои се заборавиле со враќање на километражи[Да надополнам откако го видов мислењето на член подолу.Пежо 206 исто така е добар избор втор после голфот и евтино за одржавање

DOUBLEPOST=1455588119][/DOUBLEPOST]

Добар е моторот 1.4Hdi.Немаш мани.Пежо 206 гледај трапот доле и да е некое сочувано.Ако е трап има многу работа и ретко кој се нафаќа да го прави,a да е добар мајстор.Јас 206 ка барав за на девојчево мое сестра(не го знам називов за тоа што ми паѓа:()
Не успеав да најдам саглам пежо 206.Се беше многу лошо сочувано.Ако најдеш добро некое кое не е како во вц одено во него тогаш земи го.

Споредба со голф 4 нема. Голфот е 10 пати подобар и со убедливо поквалитетни материјали во ентериерот:Едноставно совршенство према пежото.Не дека правам лице или дека јас возам голф 5,но голф 4 е навистина без конкуренција возило.

Голф 4 убав се наоѓа за 2600-2700.Плин уште 350 евра и вози џабе.Тоа не само што е преценет туку е најдобра инвестиција во моментов.Така да не е преценет.Дизелите се извозени па не би ги земал во обзир,па бензин со плин или пак само на бензин е најдобра варијанта

Пежо 206 1.4 хди пак ќе речам ако најдеш убаво земај го под услов да е до 2500-2600 евра за моделите 2003-2005 година.
мислам дека си грешка воврска со пластиката на голфо во споредба со пластиката на пежото... досега не сум видел голф со здрава пластика внатре особено на вратите цело откорнато додека на пежото може само да крцка... тоа е мое мислење

Еве сега баш гледав Тојота Рав 4 2005 година 7000 евра ја продаваат, ја пре би Лада од 2016 за 5500 најевтината верзија отколку 11 години стара Тојота. Овие со плацевиве за поволни коли нека му ја мислат.
Те подржувам и ја во ова мислење реално и ја би пре 16 лада него 11 години стара тојота

Дајте малку помош какви гуми да одберам :D. Прв пат купувам гуми. Некои ми викаат М+С земи, некои ми велат земи си летни нема зима кај нас, некои ми викат земи си гуми за дожд :D.
Не сакам ефтина гума (некоја кинеска), ама и да не е мн скапа како мишелинов 7.000 од гума.
Ако може предлог со производител (испробано). инаку 195/60/15 ако е битно нешто.
Сега за сега имам сава и корморан најдено на 3000 и тигар за 2800.

Кога ќе купиш возило од друг град за да го одјавиш треба да ги вратиш таблиците и сообраќајната па да платиш нови таблици и сообраќајна од местото на живеење
Во цела гужва најтрагично е тоа што парите за вратените таблици не ти ги враќаат.
Кога ретардирана банана држава со КРИМИНАЛНИ ВЛАДИ сме дури и домородците ни се смеат

И пола квалитет да го има пак е боље од Дачијата ;)
Сум ја возел Дачијата и пријатно сум изненаден. Тивка работа на мотор ' удобна вожња, мехсника на Рено...и во Евн и Македонски шуми се многу задоволни

Бате има голф 3 со 600-700000км нема да крцне внатре.Алфа 147 што се возев со 270000 км се живо и диво крца,тропа.
Се се расипува,но голф е друга планета за алфа
Абе не лупетај бе не крцал :D Јас иам тројка 97 год чуван е ко бебе, ич не е возен, дојди да те повозам да видиш дали не крца внатре..

Дајте малку помош какви гуми да одберам :D. Прв пат купувам гуми. Некои ми викаат М+С земи, некои ми велат земи си летни нема зима кај нас, некои ми викат земи си гуми за дожд :D.
Не сакам ефтина гума (некоја кинеска), ама и да не е мн скапа како мишелинов 7.000 од гума.
Ако може предлог со производител (испробано). инаку 195/60/15 ако е битно нешто.
Сега за сега имам сава и корморан најдено на 3000 и тигар за 2800.
Jas vozam isklucivo Good Year gumi, marka koja e ajde ne na isto, ama pola skalilo zad Michelin... Letni 195/65-15 me kostaat okolu 4000 den parce... Porano go vozev NCT Eagle modelot, a od preklani navaka Eficient Grip S (model koj na testovite ima dobieno najvisoki ocenki za rastojanieto na zastanuvanje i upravlivost na mokri kolovozi)... Spored mene toa e odlicna i poveke od prifatliva cena za gumi so ekstra kvalitet i trajnost... A ti ne brzaj, za pomalku od mesec dena ke pocnat akciite 3+1 (ako veke ne se pocnati), pa namesto da platis 16-18 000 den sega, togas ke platis 12-13 000 za istite gumi... A i kade i koj model na Michelin ti go prodavaat tebe 7000den za tie dimenzii???

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom