Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе биде,ќе се направи..Ја рамневте главата така?Мајсторот провери ли надоле,блокот,хилзните,клиповите во каква состојба се?Ја запаливте ли денеска?Пиши што си направил..
Се е во ред, проверено тотално се. Се е океј и термостати и други глупости. Веројатно целиот проблем ја направило капачката за антифриз, демек компресија воа ноа. Сменивме капачка, то само остана несменето шо се вика.

Сега ја земав, тошиба ко лудо, одма се осеќа со друга турбина.

Ne sum slusnal za nekoj problem osven bregasta, so e maana na site PD. Vo pomalite gradovi ima dosta fabii so istiot motor imaat izvrteno po 5-700+ iljadi km se menja samo bregastata i nisto drugo.

Па мислиш оние што го јаделе ќе признаат. Инаку не е лош 1.4 ТДИ ама гледам дека СДИ држи повисока цена. Едино на запад ги земаат заради помалите такси.

Неможе да биде поефтино..Еве ти конкретен пример..Да земеш еден мотор во целина,карики,клипови,брегаста,радилица да го репарираш,дел по дел,поефтино ли ќе те кошта од колку да отидеш и да си купиш ист таков,ама половен?Нормално дека поефтино ќе те кошта цел половен мотор.

Еее остави ја сега ти таа логика... Што се треба да се смени во цел мотор и колку кошта сето тоа дел по дел, а што има и колку кошта во турбината ... Ова ти кажувам дека со цента е поисплатливо од тоа што правев муабет сега брзо со двајца механичари и ми кажаа дека е подобро за исти, може и за помали пари да се репарира турбото, отколку да се коцкаш со половно ... А конкретно ги запрашав за цени за половни турбовци и колку е паметно да се земе половно турбо и ми кажаа орентациона цена 250-350 евра и дека е подобро да се репарира тоа што веќе го имаш ...

Се е во ред, проверено тотално се. Се е океј и термостати и други глупости. Веројатно целиот проблем ја направило капачката за антифриз, демек компресија воа ноа. Сменивме капачка, то само остана несменето шо се вика.

Сега ја земав, тошиба ко лудо, одма се осеќа со друга турбина.

Ако,мило ми е што испаднало се како што треба..

Каква е таа фолија и каде може да се најде што се лепи под седиште за Фиат Стило за АИРБЕГ да покажува дека работи ?

Дечки имaм прoблем, нa Пaсaтoт левaтa преднa гумa ми јa излижa (види фoтoс :) ) Мaње-више штo е зимскa гумaтa aмa деснaтa не е излижaнa.Зглoбoт не трoпa меѓутoa кoгa тргaм кaкo дa имa некoјa ситнa луфтa и звук (кaкo дa зaoстaнувa тркaлoтo мaлку) и ми влече мaлку нaлевo.Незнaм кaкo дa прoверaм и дaли лежиштетo нa гумaтa е нa aсфaлтoт убaвo или гумaтa е мaлку нaвaленa(нaкoсенa) нaвнaтре...

20150729_070652_zpsgyvpylr3.jpg~320x480

Дечки имaм прoблем, нa Пaсaтoт левaтa преднa гумa ми јa излижa (види фoтoс :) ) Мaње-више штo е зимскa гумaтa aмa деснaтa не е излижaнa.Зглoбoт не трoпa меѓутoa кoгa тргaм кaкo дa имa некoјa ситнa луфтa и звук (кaкo дa зaoстaнувa тркaлoтo мaлку) и ми влече мaлку нaлевo.Незнaм кaкo дa прoверaм и дaли лежиштетo нa гумaтa е нa aсфaлтoт убaвo или гумaтa е мaлку нaвaленa(нaкoсенa) нaвнaтре...

Оди кај некој што штелува предници нека ја зирне, ќе ти каже што е маката.

Imaš istrošeno rameno ili spona. Idi na tehnički sve će ti kazat, no kaj Pasati obično na kraj spisokot e pogolem za menuvanje. Aluminiumski se site delovi i lesno stradaat a imaš 12 elementi na prednicata

Јас имав ваков проблем, кај мене беше луфта во бананата (рамо)

Оди кај некој што штелува предници нека ја зирне, ќе ти каже што е маката.

Imaš istrošeno rameno ili spona. Idi na tehnički sve će ti kazat, no kaj Pasati obično na kraj spisokot e pogolem za menuvanje. Aluminiumski se site delovi i lesno stradaat a imaš 12 elementi na prednicata

Јас имав ваков проблем, кај мене беше луфта во бананата (рамо)

Цех зa oвие рaбoти?Мoже oдделнo дa се нaпрaви дефектoт или кoмплет се менувa? И јaс сум слушнaл декa нa 131кс им стрaдa предницaтa пoвеќе oд вooбичaенoтo.

Цех зa oвие рaбoти?Мoже oдделнo дa се нaпрaви дефектoт или кoмплет се менувa? И јaс сум слушнaл декa нa 131кс им стрaдa предницaтa пoвеќе oд вooбичaенoтo.
Како и да е се за да дојде на свое место на крај ќе треба да ги смениш двете предни гуми за да може прецизно да се наштелува предницата.... Ќе те фати ова скапо.

2500 нагоре тие само рамото плус за мајстор плус зависи центрирање а за гумите тоа од тебе зависи алои ова ќе те кошта од 4000 нагоре зависи и гуми ако си земаш

2500 нагоре тие само рамото плус за мајстор плус зависи центрирање а за гумите тоа од тебе зависи алои ова ќе те кошта од 4000 нагоре зависи и гуми ако си земаш

И нова гума и уште 2500-3000
Околу 8-9000 ден. Со кинески делови.
Оригиналните ќе се поскапи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom