Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Цех зa oвие рaбoти?Мoже oдделнo дa се нaпрaви дефектoт или кoмплет се менувa? И јaс сум слушнaл декa нa 131кс им стрaдa предницaтa пoвеќе oд вooбичaенoтo.
Мои другари кои имаат Ауди 4 и Пасат од оваа генерација менуваат предница во Прилеп кај еден мајстор кој за помалку од половина цена ти менува предница или ако имаш време твојата ја репарира. Чоекот има пронајдено начин на репарирање кој го користат и поголеми фирми и дава гаранција од незнам колку илјади км.

``Новите`` делови по продавници се од исти ваков тип,репарирани се. Едноставно не се исплати да се лијат нови делови ,туку се оди на репарирање.

Кој сака нека пиши ПП ,ќе му го дадам бројот, па кој сака нека менува, кој сака нека оди во Порше Македонија.

Мини купер по признание на сите стручни лица во светот, ја има достигнато пефекцијата во дизајниорањето на вешањето на кола со преден погон. Се верува дека повеќе од тоа тешко можи да се постигни во конструкциска смисла на зборот.

А за практични проблеми-нека пиши тој што имал ваква кола бидејќи од гуглање неможи многу да се научи баш

Може некој да ми каже со сигурност,дали ако ме фатат после 11(возач почетник сум) и со појака машина од 100 коња,ќе ми пишат казни за двете работи ?

еден другар ми кажа дека не можело за двете пошто се воделе како исто,туку ќе пише за една само...?

Може некој да ми каже со сигурност,дали ако ме фатат после 11(возач почетник сум) и со појака машина од 100 коња,ќе ми пишат казни за двете работи ?

еден другар ми кажа дека не можело за двете пошто се воделе како исто,туку ќе пише за една само...?
Зависи на каков џандар ќе налеташ пошто има некои ќе те пуштат ако ме си пиел... Ако си пиел секако добиваш казна. Плус ако си направил некаков прекршок тогаш нема да ти прогледаат низ прсти.

Чистп онала ако те запрат ќе ти кажат др пат не вози и тоа е тоа. :) Е сега ако налеташ на некој што ни на живо се смее ни на мртво плаче тогаш можеш да добиеш

По закон ќе ти пишат..Ич око не му трепнува..Остави ти расположен,нерасположен,ебан-неебан..Ти буричкај му во газот,па после друг ти е крив..Оди пешки,со такси.Казните се огромни,и треба да бидат.

По закон ќе ти пишат..Ич око не му трепнува..Остави ти расположен,нерасположен,ебан-неебан..Ти буричкај му во газот,па после друг ти е крив..Оди пешки,со такси.Казните се огромни,и треба да бидат.
Али најглупав закон е тој кој го имам слушнато до сега и кој е измислен. На тој што му текнало валјда е само за да се пишуват казни не дека нешто допринесува добро реално гледано.

Али најглупав закон е тој кој го имам слушнато до сега и кој е измислен. На тој што му текнало валјда е само за да се пишуват казни не дека нешто допринесува добро реално гледано.

Зошто?И јас поминав низ тоа..Поминаа две години,можам да возам после 23:00..Мора да има закони..За да не се пишуваат казни,ќе си одиш пешки,или со такси..Мора да има контрола над младите,не дека јас сум стар,21 година имам..Се прават глупости.

Се прават глупости и дење,глупости прават и тие над 21,демек ако си над 21 возиш по внимателно...

нема везе,само прашав,значи ако ме запре можам да го јадам за двете...

увек внимавам што правам,возам до 60 макс,ептен некад ако стиснам до 80,појас увек светла увек и семафори и пешачки поштуем,така да тоа малце ми дава оправдание дека нема зошто да ме сопре...

фала ви на двајцата :)

Се прават глупости и дење,глупости прават и тие над 21,демек ако си над 21 возиш по внимателно...

нема везе,само прашав,значи ако ме запре можам да го јадам за двете...

увек внимавам што правам,возам до 60 макс,ептен некад ако стиснам до 80,појас увек светла увек и семафори и пешачки поштуем,така да тоа малце ми дава оправдание дека нема зошто да ме сопре...

фала ви на двајцата :)
Се возевме со Комита Ултрас една вечер и тој така поштуваше ама го запре еден клен кај паркингон кај Холидеј Ин, требало 6 метра растојание да држел. Глупости. Ќе му пишеше и казна дека е почетник после 12 да не му ги покажев јас моите документи, ни прашуваат ни ништо. Страшни говеда се некои.

Се возевме со Комита Ултрас една вечер и тој така поштуваше ама го запре еден клен кај паркингон кај Холидеј Ин, требало 6 метра растојание да држел. Глупости. Ќе му пишеше и казна дека е почетник после 12 да не му ги покажев јас моите документи, ни прашуваат ни ништо. Страшни говеда се некои.
И те како..има тешки опинци...ама јбг,секаде ги има :D

Зошто?И јас поминав низ тоа..Поминаа две години,можам да возам после 23:00..Мора да има закони..За да не се пишуваат казни,ќе си одиш пешки,или со такси..Мора да има контрола над младите,не дека јас сум стар,21 година имам..Се прават глупости.
Море за 2 години ке направеш дете ке се роде и ке почне да оде до дека ти мине тај глуп закон за почетник возач, според мене не треба да го има тој закон али веке коа го има барем да бил 6 месеца ...

Море за 2 години ке направеш дете ке се роде и ке почне да оде до дека ти мине тај глуп закон за почетник возач, според мене не треба да го има тој закон али веке коа го има барем да бил 6 месеца ...

Епа баш тоа е проблемот..Што деца,прават деца..Според мене законот е ТОП..Не е исто да седнеш да пиеш во 13:00 саатот,и вечер во кафич или во меана во 22:30 саатот..

Епа баш тоа е проблемот..Што деца,прават деца..Според мене законот е ТОП..Не е исто да седнеш да пиеш во 13:00 саатот,и вечер во кафич или во меана во 22:30 саатот..

Законот е стварно глуп поготово пошо важи и за лица од странство или со странски возачки.Еве ја имам англиска возачка и можам да возам и кола од 500кс тука без проблем у секое време,али у мк би ми пишале казна,сеа спореди сообраќај у мк со тој у англија. коа веќе спомна пиење,тој што пие и вози,најверојатно ќе пие и вози и после 2 години.Попаметно би им било да биде ако у рок од првите 2 години после полагање добиеш пример 6 поени,да ти ја земат возачката(овој закон го има тука у англија и нормално си пазам повеќе да не добијам поени).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom