Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Dali xenon svetla go trosat povekje akomulatorot od obicnite (zolti) svetla ?
Акомулаторот во секој случај не се троши, бидејќи кога колата е запалена струја се добива од алтернаторот. На тие ксенонки јас што ги ставив пишуваше 55 вати, а иначе фабричките коли се продаваат со 35 ватни но многу поквалитетни светилки. Така да не би требало да има проблеми

Акомулаторот во секој случај не се троши, бидејќи кога колата е запалена струја се добива од алтернаторот. На тие ксенонки јас што ги ставив пишуваше 55 вати, а иначе фабричките коли се продаваат со 35 ватни но многу поквалитетни светилки. Така да не би требало да има проблеми
Mislev za izgasnata koga e kolata

Да ја провериш состојбата, вака ги шминкаат на лик да бидат убави

Овој мотор ти е со три клипа и е економичен за потрошувачка, не е моќен ама има турбина и за низ град е доволен
Ако е се ок механички и на дијагностика земи си ја
јас живеам во високиот дел на градот со нагорнини па се мислам дали со тој слаб мотор ќе може да се искаќи по тие нагорнини со комплет 4 луге внатре. не си разбирам многу многу од коли затоа прашувам.

Ima snaga i asfaltot da go iskorni. Iako motorot e samo 75 konji, dizelite imaat ogromen obrten moment koj e najkorisen na nagornini. Sum vozel Polo so ovoj motor i osven što zvukot nalikuva na traktor vo drugo sve e bezprekoren

Репарирањето во цена излагаше поевтино или тука некаде со половна турбина, а дека е подобро и поисплатливо да се репарира е, зашто по цена за половна турбина со која пак се коцкаш, ти добиваш нова и потполно функционална турбина ...

Неможе да биде поефтино..Еве ти конкретен пример..Да земеш еден мотор во целина,карики,клипови,брегаста,радилица да го репарираш,дел по дел,поефтино ли ќе те кошта од колку да отидеш и да си купиш ист таков,ама половен?Нормално дека поефтино ќе те кошта цел половен мотор.

Ако некој знае нека пише дали се точни овие делови за фиат уно и тие што не се напишани да ми ги каже некој што знае како се викат ???
1.сајла за ручна кочница
sajla za rucna kocnica.JPG

2.немам појма што е
DSCN0174.JPG
3. Носач на мотор ?
DSCN0187.JPG
4????.DSCN0181.JPG

5 ???
DSCN0183.JPG
6 ????/
DSCN0184.JPG

Хаха бегај подалеку. 3000 евра се премногу пари за ова, јас не би ни пола дал за истово.

Иначе прв пат гледам Ибица 1.4 ТДИ. Мислев само 1.9 прават.
za tebe moze neso i bespari ke se najde.
:tapp:
Cenata e ok, tie motori se top, samo imaat karakteristicen zvuk poso se so 3 klipa.

Луѓе, мора колата да има катализатор за да може да се регистрира кај нас? Знам дека донесуваа некој таков закон, па го менуваа и не можам да најдам точно како гласи сега.

Ако некој знае нека пише дали се точни овие делови за фиат уно и тие што не се напишани да ми ги каже некој што знае како се викат ???
1.сајла за ручна кочница
Прегледај го приврзокот 125288

2.немам појма што е
Прегледај го приврзокот 125289
3. Носач на мотор ?
Прегледај го приврзокот 125290
4????.Прегледај го приврзокот 125291

5 ???
Прегледај го приврзокот 125292
6 ????/
Прегледај го приврзокот 125294

2.Сајла за рачна
3.Не е држач за мотор
4.Ребраст каиш
5.Манжетни

za tebe moze neso i bespari ke se najde.
:tapp:
Cenata e ok, tie motori se top, samo imaat karakteristicen zvuk poso se so 3 klipa.

Тие мотори имаат и проблем со ланчето на балансерот. Тоа кога ќе пукне не кажува ама затоа после замена на цел мотор.

opel corsa 1.3 cdti 2004 god so 190 000 pominato vrede li za 2700 evra ?

Тие мотори имаат и проблем со ланчето на балансерот. Тоа кога ќе пукне не кажува ама затоа после замена на цел мотор.
Ne sum slusnal za nekoj problem osven bregasta, so e maana na site PD. Vo pomalite gradovi ima dosta fabii so istiot motor imaat izvrteno po 5-700+ iljadi km se menja samo bregastata i nisto drugo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom