Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Не е на плин, чисто на бензин возам.
Има еден сензор кој ако го изгасам колата не прави вака, а ако го уклучам пак прави.
Пробав со нов таков сензор нема промена.
А всушност кога загрева колата не прави, кога ќе загрее прави.

Совет за некој сервис каде ќе го поправат ова :D

Инаку прави вака само кога обртаите се под 1к, ако полека ги кренам до 1к и ја стиснам не трокира.
Ovaka po zvukot skoro 100% sum siguren deka ima skinat nekoj sraf na izduvnata grana. Obicno od zesko se kine krajniot lev ili desen sraf na izduvnata i zaradi toa tamu ne dihtuva dobro ke se napravi mikro procep i pomalku ke brci. Koga ke se zagree zaradi temperaturata i sirenjeto na metalot se podzatnuva procepot i zatoa pomalce ili voopsto nema da brci. Ako ima skinat sraf ova e mlce zaebana rabota za popravanje, parce od srafot ostanuva vnatre vo navojot od glavata, treba da se izvadi izduvnata grana, na skinatiot srafot da se navari matica i po potreba po malce da se popuni dupkata ako e skinat mnogu vnatre i otkako zavarenata matica ke se oladi polecka da se izvadi-odsrafi skinatiot sraf i da se stavi nov.
Ako imas pristap moze i sam da gi proveris krajniot lev i desen sraf na granata dali e nekoj skinat. Inaku posledici od ova nema nikakvi, ic nemaj gajle i ovaka da si ja vozis.
Eve video so ovakov problem:
Eve kako se poprava, isto kako sto ti objasniv pogore. Sam imam popraveno 3-4 koli ovaka. Gledaj od 9.00 natamu, toa e najvaznata procedura, kako se navaruva matica.

Последно уредено:
Дали некој знае Luff maser дали можи да биде ослабен или рикнува наеднаш,бидеќи пробав со друг како повеќе да ми примаше колата ?
Luff maserot ti e da mu kaze na kompjuterot kolku vozdug vleguva i togas kompj. dava gorivo za pravilna mesavina za eksplozija na gorivoto. E sega ako toj e neispraven kje kazuva pogresen dotok na vozduh pa kompjuterot kje dava povekje gorivo za da postigne optimalna eksplozija. Taka da ako e neispravno mozes sa probas so polovno no ispravno ako sakas da pomines poevtino no se zavisi od polovnoto (macka vo vrekja). Ja go imav istiot problem i vo leto koga e topol vozduhot preku den ne mi vlecese se do vecerite koga kje zaladese i togas letase.

Колку би коштало вградување на радио на Фиат Уно од 96та?

Толку колку што ке си го купиш радиото или плеерот зависи што ке ставиш ... Уствари што и какво радио сакаш да ,местиш ???

Толку колку што ке си го купиш радиото или плеерот зависи што ке ставиш ... Уствари што и какво радио сакаш да ,местиш ???
Во колава никогаш сум немал радио. Прашањето ми беше колку би чинело вградување.
Еве слика од нет како изгледа:
139832408713090364561375427015_533397330_4-fiat-uno-for-sale-Vehicles.jpg

Luff maserot ti e da mu kaze na kompjuterot kolku vozdug vleguva i togas kompj. dava gorivo za pravilna mesavina za eksplozija na gorivoto. E sega ako toj e neispraven kje kazuva pogresen dotok na vozduh pa kompjuterot kje dava povekje gorivo za da postigne optimalna eksplozija. Taka da ako e neispravno mozes sa probas so polovno no ispravno ako sakas da pomines poevtino no se zavisi od polovnoto (macka vo vrekja). Ja go imav istiot problem i vo leto koga e topol vozduhot preku den ne mi vlecese se do vecerite koga kje zaladese i togas letase.

Тоа е така затоа што ладниот водух е со многу поголема густина од топлиот,а со тоа смешата што се вбризгува во цилиндарот е побогата и поексплозивна.Затоа зиме,или кога е поладен воздухот колата има малце повеќе снага.

Во колава никогаш сум немал радио. Прашањето ми беше колку би чинело вградување.

Купи си радио,за 4000-5000 денара се наоѓа КОСКА радио,и отиди кај некој автоелектричар ќе ти го намести за 10 минути..Звучници имаш?

Не си отварај беља. Уното лесно се отвара ќе ти ја направат лом бравата за едно радио.

Ако има инсталација и звучници ке чини толку колку што ке платиш за радиото и сам ке си го наместиш... Е ако нема тогаш ке чини повеќе... Радио + звучници + инсталација + работна рака ( ако несакаш самиот да се заебаваш иако нема некоја филозофија голема )... Да кажеме дека ке купиш половно радио за 2000 ден + 1000ка за два звучника + кабли ( силиконски околу 50 ден метар ) + џекови + папучи + мајстор = околу 5000 ден ...

Пред некоја година сакав да ставам, но никако не ни испадна. Сега е време за нова кола. Мислев ако не е нешто посебно да ставам, ама немам ни звучници ни ништо и треба да почнувам од 0, а не вреди.
Деновиве ќе пишам и да ме упатите за нова кола. :D

Пред некоја година сакав да ставам, но никако не ни испадна. Сега е време за нова кола. Мислев ако не е нешто посебно да ставам, ама немам ни звучници ни ништо и треба да почнувам од 0, а не вреди.
Деновиве ќе пишам и да ме упатите за нова кола. :D

А ако и таа нова кола нема радио?

Онака орионтационо, ако колата кошта 7500 евра да се купи од Бугарија колку плус давачки ке имам во Македонија за да ја префрлам на мк таблички?

Онака орионтационо, ако колата кошта 7500 евра да се купи од Бугарија колку плус давачки ке имам во Македонија за да ја префрлам на мк таблички?

Модел, година ниво на опрема ?

Па не ти зависат давачките овде од цената што ке ја платиш таму ... за тие пари од Бг можеш да купиш мерцедес е класа, ауди а6, бмв серија 5 од 2004-05 или голф од 2010 што е голема разлика ... зависи што кола, каков мотор, која година е, што опрема има и тн... значи од тоа највеке зависи

Модел, година ниво на опрема ?
Па не ти зависат давачките овде од цената што ке ја платиш таму ... за тие пари од Бг можеш да купиш мерцедес е класа, ауди а6, бмв серија 5 од 2004-05 или голф од 2010 што е голема разлика ... зависи што кола, каков мотор, која година е, што опрема има и тн... значи од тоа највеке зависи

Па шознам, размислувам за BMW со фул опрема од 2006 год? Мада само гласно размислувам сега за сега :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom