Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да купам кола до 4.500 евра, по можност регистрирана. Околу таа цена, највеке ме фака око за Opel Astra или Ford Focus 2006.
Еве линк од Астрата и линк од Фокусот. Предноста кај Фокусот е што е купен од кај нас, а Астрата е увезена.
И Mazda 3 отприлика таа цена е , Линк.
Дали ке заштедам некое евро ако би купил кола од Бугарија?
Ваш коментар околу овие коли би бил повеке од добредојден.

Сакам да купам кола до 4.500 евра, по можност регистрирана. Околу таа цена, највеке ме фака око за Opel Astra или Ford Focus 2006.
Еве линк од Астрата и линк од Фокусот. Предноста кај Фокусот е што е купен од кај нас, а Астрата е увезена.
И Mazda 3 отприлика таа цена е , Линк.
Дали ке заштедам некое евро ако би купил кола од Бугарија?
Ваш коментар околу овие коли би бил повеке од добредојден.
Астрата има предност што е со 4 врати и што е УВЕЗЕНА! Бидејќи е правена за германски пазар и на запад не се става таков крш гориво ко што има по македонските бензински пумпи, патиштата не се калдрми и не се ставаат фушарски делови и моторни масла.
Недостаток - многу километри, сомнително е да се 180 000 (сигурно се повеќе) Можно е да има рѓа одоздола (Германија има влажна клима, плус ставаат многу сол зимно време)

Фордот има предност што е на помалку километри, (доколку се вистински) на изглед не е лош (2 години е понов), регистриран е :)
Недостаток - две врати, НЕУВЕЗЕН е (од горенабројаните причини)

Од Бугарија немој, ќе се заебеш, бугарите коа ќе увезат коли прво ги размонтираат и што е здраво го мењаат со крш па го продаваат (враќање километри стандард). Затоа и цените се доста пониски од истата кола купена од Германија со истите километри.[DOUBLEPOST=1422907152][/DOUBLEPOST]
Хахаха цекпот се новиве коли. Луфтмасер односно сензор за масен проток на воздух MAF сензор или работи т.е. Дава вистински податоци или не работи како што треба т.е. Дава неточни податоци. Чарето е НОВ. Со половен си ја одолжуваш агонијата. Е да стиснатиот трипати поише плаќа. Мајсторите ова го знаат добро и затоа пердашат на велико. Ако возиш таква кола биди спремен да ја одржуваш

Што е тоа масен проток? Објасни ми јас не сум од овде?

Како оди процедурата за купување на автомобили запленети од царината??Т.е. дали е можно да се купат??

Како оди процедурата за купување на автомобили запленети од царината??Т.е. дали е можно да се купат??

Како и за врски врски и само врски и прави луѓе пример директор на царина.

ај да прашам и јас нешто можеби некој ке знае да ми одговори.

татко ми е инвалид уште од дете и си има за тоа и потврда од лекар и цела документација што е потребна. е сега врз основа на тие документи државата мислам дека го ослободува од одредени давачки при увоз на возило од странство само незнам од што е ослободен односно што треба да плати а што нетреба кога би сакал да увезе кола... знам дека на регистрација не плаќа за улици и патишта...

Нови свеќици, понекогаш кога ја палам вака ми прави понекогаш не, ме нервира.
Чаре? :(

Нови свеќици, понекогаш кога ја палам вака ми прави понекогаш не, ме нервира.
Чаре? :(
вака ти прави само на палење или додека не загрее малце моторот?

мене ваква заебанција ми се дешаваше кога ми беше пред цркнување една свекица - ја сменив и се среди проблемот НО немора да начи и дека е свекица може да имаш и пробиен кабел така да провери прво тоа

п.с пошто е бензинец... имаш плински уред или не? плинот највеќе знае да заебава ако имаш проблем со струја или со воздух ( читај филтри / проток на воздух )

вака ти прави само на палење или додека не загрее малце моторот?

мене ваква заебанција ми се дешаваше кога ми беше пред цркнување една свекица - ја сменив и се среди проблемот НО немора да начи и дека е свекица може да имаш и пробиен кабел така да провери прво тоа

п.с пошто е бензинец... имаш плински уред или не? плинот највеќе знае да заебава ако имаш проблем со струја или со воздух ( читај филтри / проток на воздух )

Не е на плин, чисто на бензин возам.
Има еден сензор кој ако го изгасам колата не прави вака, а ако го уклучам пак прави.
Пробав со нов таков сензор нема промена.
А всушност кога загрева колата не прави, кога ќе загрее прави.

Совет за некој сервис каде ќе го поправат ова :D

Инаку прави вака само кога обртаите се под 1к, ако полека ги кренам до 1к и ја стиснам не трокира.

Здраво јас сум нов на форумот и сакам да прашам:
Имам БМВ 320Д 2000година и денес ми се случи додека колата ми е во место и дадов гас стрелката за вртежи во минута не падна долу на 750 или 900 не знам колку беше нормално ми застана на 1200 . Потоа постепено пага , Пробав во вожња , притиснав кунплнг дадов гас во 1 брзина и стрелката пак не падна на нормалата . Колата ја прима гаста перфектно , турбото работи супер колата не покажува никаков знак на губење снага или слаб старт . Тоа ми се деси неколку пати , а некогаш го немам тој проблем . Помош ? Мое мислење е да не прима од некаде некој воздух од некое црево или ???

нормално прво мора детален преглед.вака на муабет неможи ништо да се одреди

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom