Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Се работи за опел вектра 2.0 1997 год. маслото го сменав пред некаде 100 км и сега ја отворив капачката и ми мирисаше некако како на бензин и исто и од шипката, дали е можно од некаде да оди бензин во маслото? или самото масло мириса така а маслото е арал?
Kaj ovoj tip na motor (multipoint so dizni) edinstven nacin da dojde benzin vo uljeto e ako slabo prskaat diznite (plukaat) i istovremeno da se slabi-izedeni-osteteni karikite ili hilznite.[DOUBLEPOST=1407183348][/DOUBLEPOST]
Jas sakam karavan da zemam kako sto nekoi mi kazaa za 1,000 mozam da najdam dobra kola za tamu imam Covek kaj kogo ke spijam taka da za takvite troskovi ke bidam Ok. Na mobile.de razgleduvav ima dobri koli do 1,200e
Karavani ima eftinki, na 1000 evra uste 500 minimum patni troskovi sose col ke te fati, i tuka vo mk use 700-900 evra carina sose rezija do registracija. poveke davacki se fakja nego so e vredna kolata.

како што реков има повеќе начини за влез на бензин во картерот,а покрај горенаведените и послаба работа на една свеќица,и тогаш бензинот наместо да согорува,еден дел ќе заминува во картерот.но тоа се лесно се детектира со неравномерна работа на моторот.

исто или слично е ако се истрошени `воѓиците` од вентилите,а тогаш детекцијата е преку плав чад од цревото што излегува од кај картерот и што влегува во усисот.

има и други начини,но зависи за кој мотор се работи

Дали на бензин се проверува дување на мотор низ капачката за уље или само за дизел важи

Вака........ конечно се решив кола да купувам, уште некој месец да присоберам повеќе пари и ќе купам.
Е сега прашањето ми е дали е подобро да купам на старо или ново?
Сакам да купам некое џипче кое ќе изгледа добро, ќе има добри карактеристики, ама и да биде по некоја допирна цена за мене.
Дајте ми предлог за некоја таква кола:)

Вака........ конечно се решив кола да купувам, уште некој месец да присоберам повеќе пари и ќе купам.
Е сега прашањето ми е дали е подобро да купам на старо или ново?
Сакам да купам некое џипче кое ќе изгледа добро, ќе има добри карактеристики, ама и да биде по некоја допирна цена за мене.
Дајте ми предлог за некоја таква кола:)
Прво и најбитно до која цена ? и отприлика што бараш

и брат ми бара некое џипче, па докај 12К имаш спортаж, ix35 (што мене ми прави најголем мерак), после гранд витара, има исто мн фаца Dodge caliber

Прво и најбитно до која цена ? и отприлика што бараш

и брат ми бара некое џипче, па докај 12К имаш спортаж, ix35 (што мене ми прави најголем мерак), после гранд витара, има исто мн фаца Dodge caliber
До кај некои 15.000 евра. Би било пожелно и за помалку:D
Барам кола која може да издржи лоши патишта, посебно при качување на угорница на место каде во зима има многу снег.
Размислував за Дачја и реков не, е сега гледав нешто околу Фиат Панда 4х4 и ми личи ко јако количе, ама ептен е мало.
Мене лично ми се свиѓаат колите ко Hummer, ама цените и на старо се ептен високи.
Барам за тие пари нешто јако, а и на изглед убаво:)

Сакам да купам Seat Ibiza 1.4 tdi половно.
Па ако може да ми кажете за маните на овој модел, дали е скап за одржување.
Може и да ми предложите друг модел до кај 4500 евра само дизел да е. :)

па за настаро де 11/ 12 000 евра некаде добар 5ка и уште 1500 нека даде за да го досреди ете му нов за тие пари ем по фаца е од дачиа ,панда манда незнам што гледал
сепак тоа е до вкус на човек јас да би ги имал тие пари што ги кажуваш на располагање за возило вака би изиграл ;)

па за настаро де 11/ 12 000 евра некаде добар 5ка и уште 1500 нека даде за да го досреди ете му нов за тие пари ем по фаца е од дачиа ,панда манда незнам што гледал
сепак тоа е до вкус на човек јас да би ги имал тие пари што ги кажуваш на располагање за возило вака би изиграл ;)
И кога ќе дојде време за сервис на X5 нека зема кредит, гуми мора да купи уште еден сет (1000 евра), троши градска сигурни 15 л нафта, потоа иде за сервис подвозје, итн.Ова е се редовни сервисни интервали, а ако се расипе нешто дополнително што ќе прави?Тие се возени преку 200000 илјади км, мора нешто да покаже по 12-13 години, подобро нека вид џип помал и понов, има доста избор со помалку км.

До кај некои 15.000 евра. Би било пожелно и за помалку:D
Барам кола која може да издржи лоши патишта, посебно при качување на угорница на место каде во зима има многу снег.
Размислував за Дачја и реков не, е сега гледав нешто околу Фиат Панда 4х4 и ми личи ко јако количе, ама ептен е мало.
Мене лично ми се свиѓаат колите ко Hummer, ама цените и на старо се ептен високи.
Барам за тие пари нешто јако, а и на изглед убаво:)

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1188554-TOYOTA-HILUX-2-5-DIZEL-KLIMA--06

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom