Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Како прво тие мотори имаат фабричка маана т.е. со ланецот кој протропува. Имаш интернет и види одзиви за тој мотор. второ моторот има проблем со ЕГР, сензорот за проток на воздух, бобината (се појавува т.е. misfire). Самиот мотор има проектиран ресурс не повеќе од 200000Км. Така да тоа со штрафот е исто така еден проблем. Има доста такви Корси со дефектни подизачи а тоа е зашто им дошол денот.
Ako protropa lanecot ke go smenis i gotovo, isto ko rebrast. Nisto strasno. So taa razlika sto kaj korsata moze da izdrzi i 15+ godini i 200.000+km bez promena a rebrast se menja obavezno na 3-4 godini bez razlika na prevozeni kilometri. Obicno ne protropuva lanecot tuku popusta federceto na hidraulicniot zategac. Vo 70% od slucaevi problemot moze da se resi samo so promena na zategacot, ostanatite 30% problemot e vo izabeni klizaci zaradi neredovno menuvanje na ulje ili upotreba na ulje so slab kvalitet. Samoto lance ne pretstavuva problem, ama obicno se menja sve komplet. . EGR,luftmaser,bombina,senzori itn imaat skoro site motori od 97-8 nagore, toa ti e potrosen materijal. EGRto najubavo da se blindira uste odma koga ke se kupi kolata, na postarite vozila moze bez problem.[DOUBLEPOST=1406964502][/DOUBLEPOST]
Подобро е оригинална од производителот одколку репарирана зашто репарираниот кратко трае за 2-4 години зависи како го сочуваш додека оригиналниот ќе тера со години се разбира ако го сочуваш е сега цената меѓу тие двете опции разликата е околу 100 евра дури и помалку па види кое се исплати,а предницата на Голф 2 тоа е друга приказна и нема смрт.
Kaj nas tesko da kupis original. Sve se kopii. Original prednica komplet kosta preku 600 evra samo za delovite zboram, a kaj nas *kobajagi* originalna cini 250.
Podobra opcija e repariranje, 600-1000 denara e od parce sose montaza na lice mesto. Ne gi repariras site ramenja nego samo tie sto se rastropani

Последно уредено:
Некоја препорка за возило до 5000 евра, почетник сум што значи да не биде повеќе од 100кс
Благодарам однапред.

Некоја препорка за возило до 5000 евра, почетник сум што значи да не биде повеќе од 100кс
Благодарам однапред.
Прецизирај што возило сакаш ... за тие пари имаш од малишан пример 107 до џип санта фе да речеме

Во план сум во скоро време да си купам автомобил прво што сакам да прашам е дали пасат можам да најдам добар 98,99 годиште до 2,000 евра? и уште нешто ме интересира дали повеќе ќе ми се исплати да си земам пасат од германија и отприлика доколку најдам пасат таму до кај 1,200 евра максимум колку ќе ме кошта да го регистрирам и со сите тие давачки значи вкупно отприлика колку ќе ме фати... Доколку некој биде во можност нека ми одговори...

Во план сум во скоро време да си купам автомобил прво што сакам да прашам е дали пасат можам да најдам добар 98,99 годиште до 2,000 евра? и уште нешто ме интересира дали повеќе ќе ми се исплати да си земам пасат од германија и отприлика доколку најдам пасат таму до кај 1,200 евра максимум колку ќе ме кошта да го регистрирам и со сите тие давачки значи вкупно отприлика колку ќе ме фати... Доколку некој биде во можност нека ми одговори...
Ako mislis limuzina tdi za 2000 evra od taa god moze samo kanta za na otpad da kupis. Na cena 1200e od germanija (i toa ke bide kanta, za tie pari asalen ne kupuvas ni tamu), sose transport i site davacki ke te fati najmalku 2300-2500 do registracija. 500e se samo transportni troskovi, bez razlika dali na kamion ili so vozenje ke go doneses. Dosta poeftini se karavanite, ama i se obicno vo poslaba sostojba.

Последно уредено:
Ako mislis limuzina tdi za 2000 evra od taa god moze samo kanta za na otpad da kupis. Na cena 1200e od germanija (i toa ke bide kanta, za tie pari asalen ne kupuvas ni tamu), sose transport i site davacki ke te fati najmalku 2300-2500 do registracija. 500e se samo transportni troskovi, bez razlika dali na kamion ili so vozenje ke go doneses. Dosta poeftini se karavanite, ama i se obicno vo poslaba sostojba.
Jas sakam karavan da zemam kako sto nekoi mi kazaa za 1,000 mozam da najdam dobra kola za tamu imam Covek kaj kogo ke spijam taka da za takvite troskovi ke bidam Ok. Na mobile.de razgleduvav ima dobri koli do 1,200e

Се работи за опел вектра 2.0 1997 год. маслото го сменав пред некаде 100 км и сега ја отворив капачката и ми мирисаше некако како на бензин и исто и од шипката, дали е можно од некаде да оди бензин во маслото? или самото масло мириса така а маслото е арал?

Има повеќе начини како да навлези бензин во маслото,а тоа воопшто не е добро.бензинот го разредува маслото и тоа неможи да подмачкува повеќе.Под хитно најди го дефектот,или ќе правиш генералка за брзо време.

Има повеќе начини како да навлези бензин во маслото,а тоа воопшто не е добро.бензинот го разредува маслото и тоа неможи да подмачкува повеќе.Под хитно најди го дефектот,или ќе правиш генералка за брзо време.
имам и лада баш пред малку отворив и кај ладата исто мириса, а дали се познава некако маслото дали точно има бензин во него

имам и лада баш пред малку отворив и кај ладата исто мириса, а дали се познава некако маслото дали точно има бензин во него
Провери го пумпата за бензин зашто во пумпата има вентилче најверојатно се откажа или нешто друго и навлегува бензин во моторот и се помеша со масло.Предлагам веднаш да решиш проблемот и после поправка на пумпата и задолжително менувај маслото истото важи и за другите бензински мотори.(партизански коли)

Провери го пумпата за бензин зашто во пумпата има вентилче најверојатно се откажа или нешто друго и навлегува бензин во моторот и се помеша со масло.Предлагам веднаш да решиш проблемот и после поправка на пумпата и задолжително менувај маслото истото важи и за другите бензински мотори.(партизански коли)
hehe, nemaat ovie mehanicka benzinska pumpa, elektricna e na site koli nad 95 samo tikoto ima mehanicka. Cukni ja toa lejkata malku.
:)

hehe, nemaat ovie mehanicka benzinska pumpa, elektricna e na site koli nad 95 samo tikoto ima mehanicka. Cukni ja toa lejkata malku.
:)
Знам дека немаат тие коли туку мислев на ладата што спомнуваше членот МилеТочката :)
Инаку и на електричната имаат сличен проблем само што тука се работи електрика и дизните и др.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom