Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто е канта?
Воланот претапациран, предниот браник префарбуван и сменет, не е од Италија увезена, не е 2004та, туку 2002ра некаде, педалите се лом за 200к километри.
Тоа само од слики. Во живо ќе излезе уште некој скриен дефект. И конкретно за оваа кола, кој ќе ја купи, нека спрема 800 евра за нови инјектори.

Воланот претапациран, предниот браник префарбуван и сменет, не е од Италија увезена, не е 2004та, туку 2002ра некаде, педалите се лом за 200к километри.
Тоа само од слики. Во живо ќе излезе уште некој скриен дефект. И конкретно за оваа кола, кој ќе ја купи, нека спрема 800 евра за нови инјектори.
Добро неам такво око затоа прашав.. Се зачудив пошо е 3к евра а е 2004 очекував дека нешто не е како шо требит но не до толку.
А конкретно за ваков модел 2001-2002 година шо викаш?

Добро неам такво око затоа прашав.. Се зачудив пошо е 3к евра а е 2004 очекував дека нешто не е како шо требит но не до толку.
А конкретно за ваков модел 2001-2002 година шо викаш?
Дизел или бензин?
Генерално, добри возила, ама си имаат каприци на кои треба да се внимава.

пс. И јас моментално барам добро мондео за купување, па затоа се интересирам.
ппс. Огромни се. :-)

Дизел или бензин?
Генерално, добри возила, ама си имаат каприци на кои треба да се внимава.

пс. И јас моментално барам добро мондео за купување, па затоа се интересирам.
ппс. Огромни се. :)
Дизел нормално од бензин бегаме.
Зборов ми е не сакам да возам форд а одржвејнето да ме коштат ко да возам ауди или бмв, со потрошната не вервам дека се многу сигурно трошит 6.5 до 7 комбинирано.

Зборов ми е не сакам да возам форд а одржвејнето да ме коштат ко да возам ауди или бмв, со потрошната не вервам дека се многу сигурно трошит 6.5 до 7 комбинирано.
За одржување исто толку ко Ауди А4 тди 1.9 инаку јас имам Ауди А4 и мој другарче има Мондео караван дизел и по муабетење и на крај излезе иста цена за одржување приближно :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

Во што е разликта помеѓу VW POLO 1.4 MPI 8V и VW POLO 1.4TDI?

Добро, а зошто еден автомобил би имал поевтино одржување од друг автомобил? Таа класа на автомобили имаат горе-долу иста цена на одржување. Дали ќе е поевтино со 10 евра или поскапо со 10 евра на 10-15к километри и не е некоја разлика..

100 пати боље да возиш на плин него дизел, како прво ќе ја земеш колата за поефтини пари со помалку километри него тие извозени дизели со по 500к километри што ги има по плацевите, и со плин ќе ти искочи како да си зел дизел скоро, или може да најдеш некоја со веќе вграден плин но таквите се доста извозени. Трето нема да ти тропа како трактор додека работи, нема да се грижиш дали се поебала турбината, бош пумпата, инјекторите и остали тракатанци. Со новите модерни плински уреди потрошувачката во литри е скоро иста како на бензин

100 пати боље да возиш на плин него дизел, како прво ќе ја земеш колата за поефтини пари со помалку километри него тие извозени дизели со по 500к километри што ги има по плацевите, и со плин ќе ти искочи како да си зел дизел скоро, или може да најдеш некоја со веќе вграден плин но таквите се доста извозени. Трето нема да ти тропа како трактор додека работи, нема да се грижиш дали се поебала турбината, бош пумпата, инјекторите и остали тракатанци. Со новите модерни плински уреди потрошувачката во литри е скоро иста како на бензин

100 пати е боље да возиш точак..Според муабетов..И бензинот и дизелот си има свое одржување..Мада,горе-доле и чисто бензин да возиш,пак си во предност према дизелот..Да не биде некој в6 мотор само..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom