Точно..Потврдувам дека DTI моторите се дебакл..Имам пријател и јас со Вектра,ја утепаа по мајстори,де бош пумпа,де турбина,де ова-она..Опел само 1.7 друго ништо не валја..Само JTD..[DOUBLEPOST=1403186792][/DOUBLEPOST]
Да сум на твое место..Би го зел Полото..Не дека ги обичам германските,али со овој памет сега што го имам би одел на послаб чист бензин..Колку може тоа Поло да троши низ град,еве 8 литри да земеме,на отворено 6.5..Што е таа потрошња..Фокусот исфрли го,не ти треба,мавни го тоа ѓубре,којзнае колку има поминато..2002 година 2300 евра,нелогично..Јас имам Брава 1.9 TD100,имав проблеми со бошот,со греачи,го средив тоа,и си реков наредната кола што ќе ја купам само бензин..Да сум на твое место,би одел на послаб бензин,ем поефтина регистрација,ем поефтини се во старт-бензин-дизел,ем ќе немаш проблеми со бош пумпи,греачи,па нафта се замрзнала,ова-она..Земи си бензинец и немај гајле..Кое одржување?Во полото собира 2.8 литра масло,во Пунтото дизел над 4 литра..Имај си на ум дека дизелот е многу потежок мотор од бензинецот..Свеќици-Греачи горе-доле иста цена..Знам за кај мене 400 денари греач..Сите ти се тие коли што си ги набројал без сервис,значи гуми,каиши,масло со сите 4 филтри,па уште ова-она ќе испадне..Да си знаеш.Ама турбодизел е турбодизел,сум се бркал со многу пасати,ауди а4,мерцедеси,на старт од семафор па при претицување..И добро сум ги минел..