Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Бидејќи сум почетник ми го посочија ова возило Opel Corsa 1.3 CDTI, ако може да ми кажете збор-два конкретно за овој модел...
Odlicni se, zdrava prednica bas za nasive makadami. Treba da se pazi kade se sipa gorivo, osetlivi se na kvalitetot na naftata. Imaat fabricka maana mnogu im se rasipuvaat servovcite ama sega mislam gi popravaat i repariraat za eftini pari.

Poz decki,preska krenav za bugarija i na pola pat kolata pocna da gube snaga i da secka,rabote se za audi a3 1.9tdi..e sea nekoj da ima predstava so mos da e...javih se na eden majstor i mi vika sigurno maf sensoro bil.pa me interesira so para e toa i dali toa ke da e problemo?

Sent from my C2105 using Tapatalk
Ова да се очисти или друго на пример има гареж турбото бидејќи има доста утепана километража

Здраво дечки, се мислам да купам Голф 4 тди. Е сега ме интересира какви се за одржување, цена за регистрација и дали се исплаќа да се купи за 3000-4000 евра ? Исто ме интересира дали има разлика при цена за регистрирање на Голф со едно/две црвени или обичен тди и кој модел е најдобар да се купи за македонски стандард. Фала однапред

kade moze da se najde zvucna izolacija za vo kola?
http://www.carsonelove.com/wp-content/uploads/2013/10/stp.jpg
ili nesto slicno fala na odgovorot
А бе тоа не е баш звучна изолацја туку штитник за сонце тоа шо се става на шофершајбната е такви ќе земеш повеќе 10 парчиња па потоа ќе си кроиш по мерка значи тоа е импровизирана работа и батали го тоа нема ефект, туку барај баш звучна изолација како на сликиве.
p1010216v.jpg

stduct.jpg
4.jpg
2.jpg

или може вакви слични и не мора е дебела
plivajuci-pod-s-kamenom-vunom.jpg
А тоа што си постирал тоа не е баш звучна изолација туку топлотна :) Клик

Последно уредено:
Здраво дали имал некој искуство со опел омега 2.5 тд ? потрошувачка одржување и дали страдаат од нешто често ? поздрав

Здраво дали имал некој искуство со опел омега 2.5 тд ? потрошувачка одржување и дали страдаат од нешто често ? поздрав
Моторот ти е истиот од бмв 525 тдс ... шест клипа редни

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=1106722

Мана некоја имет овие? Ме интересират конкретно овие со 90 којна, пошо по јако и не смеам да возам, според ценава ова многу ме бендиса, но ме интересират кога би го купил на што да обрнам внимание.. Знам дека ауди е поскапо за сервис, но ме интересират конкретно за ова ауди во споредба со голф 4 дали цената за сервис на аудиво би била драстично поголема од голфот?

Мана некоја имет овие? Ме интересират конкретно овие со 90 којна, пошо по јако и не смеам да возам, според ценава ова многу ме бендиса, но ме интересират кога би го купил на што да обрнам внимание.. Знам дека ауди е поскапо за сервис, но ме интересират конкретно за ова ауди во споредба со голф 4 дали цената за сервис на аудиво би била драстично поголема од голфот?
Jas imam ovakvo samo 110hp e mojto,e sea skapicko e odrzavanjeto ali Audi ke vozes :D inaku za cenata ne ti e skapo ali se zavisi so ima za menuvanje po nego..rebrest,zategaci,flitri,diskovi,plocki mora da pazes koa ke odes da go gledas..

Последно уредено:

Не е скапо за одржување за разлика од ауди А4 ,значи ова аудиво А3-ка мала нијанса поскапо од голф за одржување ама пак затоа поиздржлив од голф затоа не бери гајле ако ти се бендиса земај само зависи како ќе ти се погоди. :)[DOUBLEPOST=1393879798][/DOUBLEPOST]
Батали го тоа бедотија не викам дека е лошо туку ептен троши гориво иако е дизел ама рачунај мерцедес 190 D 2.5 од 1987 год. и троши помалку од опел омега 2.5 тд бидејќи дупло потешка од мерцедес 190 D 2.5 па види сега поарно земај мерцедес Е класа 2.7 CDi исто троши ко опел омега ТД 2.5 и башка мецедес Е класа е поголема КС од омегата .

Последно уредено:
Чим е мала разликата пре би идел на Ауди одколку на Голф, пошо искрено гледам дека А3 ојт за нијанса поефтино за купвење од 4ка, а пак во сервис викате дека било обратно... Вака гледано за чоек ко мене шо не се разбират изгледат исто. Пошо добар голф 4 на слика шо ми фатил око не бил ис под 3300 а а3 ме бендисаја поќе за 2800 до 3000. Сервисот на старт ќе го напрајш и на едната кола и на другата и мислам дека ќе коштат горе доле исто. Фала на помошта, уште да имав кеш да го земев аудиво ич не се двоумев, ама ќе требит да почекам уште малце време.

Чим е мала разликата пре би идел на Ауди одколку на Голф, пошо искрено гледам дека А3 ојт за нијанса поефтино за купвење од 4ка, а пак во сервис викате дека било обратно... Вака гледано за чоек ко мене шо не се разбират изгледат исто. Пошо добар голф 4 на слика шо ми фатил око не бил ис под 3300 а а3 ме бендисаја поќе за 2800 до 3000. Сервисот на старт ќе го напрајш и на едната кола и на другата и мислам дека ќе коштат горе доле исто. Фала на помошта, уште да имав кеш да го земев аудиво ич не се двоумев, ама ќе требит да почекам уште малце време.
Почекај малку и не се брзај и да знаеш по правило кога се тестира најновиот мотор TDi прво се става во Сеат и како ќе се покаже и ако има фалинки и ги преправа и го става во Шкода и ако ептен се покажа добро се става во VW и пак кога се покажа фалинки и го поправа да биде совршен и го става во Ауди така да за Ауди не бери гајле штом е докажан мотор и затоа ауди А3 од 2001 е поефтин од голф 4 од 2004/5 год.бидејќи обично прво кај голфот е со понов мотор TDi па потоа Ауди .Само коллку да знаеш технологијата на моторот TDi прв го применува Ауди .

Pane G da ne znaes kade moze da se zeme takva izolacija fala na odgovorot

Koj filter za vozduh e dobar da staam na kolata,dajte predlog so da kupam?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom