Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
околу 200-300 грама на 500 км

Тоа е многу не малку.Види да не ти капе од некаде,да не ти протекува,моторот масен ли е?Можеш да пробаш да туриш погусто масло,незнам за бензинци 20-50 како ќе го поднесе,можеш да и ставиш и масло за мењач,ептен ќе се намали потрошњата не е правилно ова,али чим си решил да не отвораш мотор тоа е.За тоа Милада ли викаш ти,или како и да се вика сум слушнал за него,али не сум користел.Наједноставно ќе ти биде само каричиња да и смениш,и нема да троши ич.

малку,многу - тоа е,прашав дали има некој искуства со “универзалниот модификатор“..........

Здраво. Сакам да земам пежо 206 1.1 60кс на старо 2002-2003 модел, па ако може некој да ми каже искуство квалитет, потрошувачка, трошоци околу регистрација, убрзување итн.

Како стручно се вика делот шо е со преклопник за регулирање на парното, конкретно тоа со бројчиња од 0 до 4 шо ја регулира јачината? До пред некое време работеше променливо, те на 0 дува, те на 4 е најслабо и така...сега ништо не работи.

малку,многу - тоа е,прашав дали има некој искуства со “универзалниот модификатор“..........
И мене ме интересира за универзалниот модификатор ама колку што разбрав од механичарите дека тоа е наменето за оние што имаат над 350.000/400.000 км и го користат тоа чудо за поубаво да работат и посмирено и најчесто е за дизелашите дека таквото масло најчесто ги користат армијата кај нивните камиони,тенкови и др. А за југо не вреди да фрлаш пари кој југото чинат едвај 500 евра и помалку ,а модификаторот е над 50 евра само за 400 грама шишенце и пазете има многу фалсификати така да внимавај да гледаш дали е оригинал .

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

Сакам да прашам човек кој е инвалид 90% и сака да увезе автомобил од германија или бугарија, дали има бил какво ослободување од царина?

Каде можам да најдам половна ракета за мерцедес А 170?

Каде можам да најдам половна ракета за мерцедес А 170?

За бришачи?За жмигавци?На некој автоотпад според мене.Тетово,Гостивар и околина,може и Скопја,али натаму е поефтино сигурно.
--- надополнето: 18 јануари 2014 во 02:04 ---
Сакам да прашам човек кој е инвалид 90% и сака да увезе автомобил од германија или бугарија, дали има бил какво ослободување од царина?

Мислам дека нема,знам имаат бенефиции во здравството,околу тоа тешко.Инвалид 90% и кола да вози и увезе?Малку нелогично,али нема веза,

Како стручно се вика делот шо е со преклопник за регулирање на парното, конкретно тоа со бројчиња од 0 до 4 шо ја регулира јачината? До пред некое време работеше променливо, те на 0 дува, те на 4 е најслабо и така...сега ништо не работи.

Е вакво ми треба:
http://www.ebay.com/itm/93-94-95-96...swagen|Model:Golf&hash=item2334ec784e&vxp=mtr
Само кај мене тоа со бројките е на средина, а тоа за топло/ладно е лево. Ако има некој за продавање? :)

За бришачи?За жмигавци?На некој автоотпад според мене.Тетово,Гостивар и околина,може и Скопја,али натаму е поефтино сигурно.
--- надополнето: 18 јануари 2014 во 02:04 ---

Мислам дека нема,знам имаат бенефиции во здравството,околу тоа тешко.Инвалид 90% и кола да вози и увезе?Малку нелогично,али нема веза,
за жмигацви?начув дека е околу 70 евра

Или никој не знае или стварно нема:
- Барам перална во Скопје, кај што можам колата да ја измијам одоздола.
Имаше една перална со таква рампа (да ја наречам така). на Илинденска, али одкоа го реновираа булеварот ја снема таа перална.
Иначе перев кола одоздола после одмор (на море) и кога ќе завршат снеговите, пред пролет (и во двата случаи причината е солта). Но сега не можам никако да најдам таква перална.

Или никој не знае или стварно нема:
- Барам перална во Скопје, кај што можам колата да ја измијам одоздола.
Имаше една перална со таква рампа (да ја наречам така). на Илинденска, али одкоа го реновираа булеварот ја снема таа перална.
Иначе перев кола одоздола после одмор (на море) и кога ќе завршат снеговите, пред пролет (и во двата случаи причината е солта). Но сега не можам никако да најдам таква перална.

https://www.facebook.com/pages/Avto-peralna-VAG/484680714922771?fref=ts повели.

Зрдаво ај ако има некој нека ми одговори побрзо.. имам нов акумулатор на со гел со се .. ми се испразни ги заборавив свелата дали мозам да го наполнам со обицен полнац за акмулатори ? или за овие треба посебни полнаци ?

Pred nekoe vreme eden komsija mi zborese deka ja nosel kolata na perenje vo Lisice, negde kaj Morski bila peralnata i perele komplet odozdola so nekoe spec. sredstvo i kostalo 700 den.

Sent from my U8600

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom