Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе го распрашам другаров за мондеово убаво :)

А за дизелот ја издува на двапати брат ми, ставивме ликви моли и вурт после тоа адитиви за чистење бла бла
После егр вентил демек било ама пак дими
Мајсторов вика дизните да се отворат да се проверат ама дизни на 70.000 не верувам дека ќе настрадаат
Скоро месец се матка по мајстори безврска
Иначе се работи за корса 1.7 дизел обичен од 2000 год. Па помагајте

Знам за каква корса е маабето. Точно таква и јас купувах. Таа па не димеше, и беше ОК.
Километрите си немат баш врска со изминаната километража. Особено не кај нас. Как и да е, не знам... Ама се си мислам оти и чистејнето на дизните нема да смене ного нешта. А МАФ сензоро чистиле ли сте го?

Знам за каква корса е маабето. Точно таква и јас купувах. Таа па не димеше, и беше ОК.
Километрите си немат баш врска со изминаната километража. Особено не кај нас. Как и да е, не знам... Ама се си мислам оти и чистејнето на дизните нема да смене ного нешта. А МАФ сензоро чистиле ли сте го?
Први газди сме од салон нова е купена да не мислиш дека не се точни
Маф мислам дека нема стара школа е ова на исузу е машината

Први газди сме од салон нова е купена да не мислиш дека не се точни
Маф мислам дека нема стара школа е ова на исузу е машината
Mislam deka ovie imaat senzor za temperatura na vazduhot. Isto ko so imaat SDi. Ako dimi crno i ne e nekoj problem,dozira previse nafta, moze da se proba na bosch pumpata da se namali protokot na nafta, kaj site postari obicni dizeli ima sraf so koj ako dobro se sekavam mehanicki se steluva doziranjeto na naftata.

Ајде да се пофалам и јас... дочекав и јас да купам кола после 9/10 месеци

3da394fc047d409689b662be3e9fd0d5.jpg

ја купив ланчијата за која што пишав вчера - утре треба да ја преведам само. и нормално нели денеска следеше едно генерално чистење (немав време за од надвор да ја исперам пошто ми излегоа 10 други работи) колата е таа, сликата е симната од реклама5 - немав време ни да ја сликам за поубаво да се види здравје утре... се е океј само треба да ја однесам на плинар (мислам дека) - мембраните се заменување иако плинот е ставен пред 2 години. монтиран е кај нас во гасматик така да ке одам до кај нив најубаво си знаат за што се работи па ке ми кажат.

Ланчија Ипсилон 1200 кубика 8 вентила 44 килловати 60 коња
регистрирана до април
атест плин со боца во резервно тркало
клима централно со далинско аирбег електрика на ретровизори електрично подесување на фарови + издув (не бучи воопшто само реже :) )
4 зимски гуми со челични бандаши 14" и раткапни (солидни)
4 летни гуми со лиени бандаши 15" (солидни)

Цена - 1350 евра

мислам дека ми се исплати па... времето ке покаже...

Со здравје да си ја возиш,за тие пари количето е бомбона.
--- надополнето: 10 ноември 2013 во 20:08 ---
Ќе го распрашам другаров за мондеово убаво :)

А за дизелот ја издува на двапати брат ми, ставивме ликви моли и вурт после тоа адитиви за чистење бла бла
После егр вентил демек било ама пак дими
Мајсторов вика дизните да се отворат да се проверат ама дизни на 70.000 не верувам дека ќе настрадаат
Скоро месец се матка по мајстори безврска
Иначе се работи за корса 1.7 дизел обичен од 2000 год. Па помагајте

Филтер за нафта имаш сменето?Од кај точиш нафта?Смени бензинската на одреден период.И на крај краева,голем кур ако чади,што има врска тоа.Секој дизел чади,и кај мене скоро две години ја имам па чади,и до сега не дај Боже сум немап проблем,да не ја подречам.Само кај тебе е обичен дизел,кај мене е турбо,може и од неисправно турбо да чади,али ти го немаш тој проблем.Масло ти троши?Ја сум гледал Мерцедеси,БМВ-иња,Голф 5-ки,и други така поскапи коли што чадат па никому ништо.

Денеска сам си ја чистев генералка колата во двор. После чистењето нешто не ми работи централното отклучување... (Ја отклучував со клуч од врата, не со даљинско)... Од шо може да е тоа ??

Прво што треба да направиш е да провериш дали батериите се добри.

Филтер за нафта имаш сменето?Од кај точиш нафта?Смени бензинската на одреден период.И на крај краева,голем кур ако чади,што има врска тоа.Секој дизел чади,и кај мене скоро две години ја имам па чади,и до сега не дај Боже сум немап проблем,да не ја подречам.Само кај тебе е обичен дизел,кај мене е турбо,може и од неисправно турбо да чади,али ти го немаш тој проблем.Масло ти троши?Ја сум гледал Мерцедеси,БМВ-иња,Голф 5-ки,и други така поскапи коли што чадат па никому ништо.

Сменети се сите филтри и масло пред месец дена ... баш после тоа брат ми примети дека дими црно ама не верувам од филтрите дека е ... нафта од лукоил
нешто има мака што дими црно, некогаш не дими некогаш дими уште не и нашле што е точно

Денеска сам си ја чистев генералка колата во двор. После чистењето нешто не ми работи централното отклучување... (Ја отклучував со клуч од врата, не со даљинско)... Од шо може да е тоа ??

Сервис за фиат стило 1,2 2004 купив сите филтри масло воздух полен купив масло антифриз и ребраст каиш е сега дали можи да поминам само со смена на каишот без затегачи или мора и затегачите,што ако само го сменам каишот без затегачи дали би имала некоја мака колата кој се негативностите...благодариме :)

Сервис за фиат стило 1,2 2004 купив сите филтри масло воздух полен купив масло антифриз и ребраст каиш е сега дали можи да поминам само со смена на каишот без затегачи или мора и затегачите,што ако само го сменам каишот без затегачи дали би имала некоја мака колата кој се негативностите...благодариме :)

Обавезно нов каиш,со нови затегачи.Само таа комбинација пасува.

Може да го смениш ама не штеди на такви работи
После каиш нов недајбоже затегач да се укочи или слично не дека неможе од туѓо лошо искуство кажувам

Тогаш на филтрите и анти фризот ке си останам само :( каишот за потаму ке го оставиме заедно со затегачите....на колкуе се менува каиш и дали можи да се провери дали е океј и малку подетално објаснување за затегачите ако не ги сменам а го сменам само каишот можи сум досаден со прашањава ама то е, неам толку буџет во моментов

Тогаш на филтрите и анти фризот ке си останам само :( каишот за потаму ке го оставиме заедно со затегачите....на колкуе се менува каиш и дали можи да се провери дали е океј и малку подетално објаснување за затегачите ако не ги сменам а го сменам само каишот можи сум досаден со прашањава ама то е, неам толку буџет во моментов
Епа остави за понатака ... Знам како е кога ќе ги треснеш парите за кола и секогаш излегуваш надвор од лимитот :) па кнап доаѓа се оддеднаш

Каиш зависи од колата/моторот што го носи, прогуглај за твојата или прашај во сервис или нека ти го проверат дали е здрав сеуште

Последици може да има затоа се менува комплет, ти кажав на другар џабе нов каиш кога му блокирал ролер мислам или затегач и попара моторот

Како антифриз купи,100-постотен?Или разреден?Ако си купил 100-постотен,кога ќе го испуштите стариот со мајсторот,мешавината направи ја со дестилирана вода,50 денари 3 литра мислам беше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom