Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
супер количе малку троши три клипа дизелМислење за Seat Ibiza 1.4 TDI 2004/05 година?
Мислење за бенџаминов ? секако со плин да се стави обавезно и освен тоа што е караван
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1495183-BMW-520-i--99-god-full-oprema-extra-cena--
Сите овие се извозени, дури и зачувано стои а сигурно има околу 250.000 ако не и повеќе, фул не е нема ни кожа ама мање битноУбав е, само шо е ного повеќе извозен.
И дефинитивно нема фул опрема. И малку ќе му теже газо за тија 150 којна.
Ама се на се, ОК кола за Македонија.
Само би го закачил на компјутер, да му се провоере МАФ сензор, свекици, и други ситни нешта.![]()
Сите овие се извозени, дури и зачувано стои а сигурно има околу 250.000 ако не и повеќе, фул не е нема ни кожа ама мање битно
цената му е смешка ... проверка секако дека ќе мора
А мондеово мислам дека ти имаше вакво или може грешка сум
на другарче мое е ... има околу 220.000 реални може и повеќе, на плин и троши околу 9-10
а голема кола е .... какви се моторите и за одржување какви се ?
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=989691
![]()
Реално мене сега сеуште не ми е потребна голема кола ама имам црви што да правамЈас имаах 320ка бензинец со двоен ванос. Купих го на 170 000, продадех го на 215 000. Никаков проблем со моторо. Никаков. Моторите са издржливи. Ногу издржливи. Малку е поскапо одржувајнето оти собират 7 литри ујле, 6 свекици, и сакат убаво ујленце, и 98ца бензин.
Ама филтерите са исто како и секоја друга кола. Подвозјето е ОК, иако му мених јас амортизери, јабучици, и некакви чаури тук там.
Да, имам и Мондео, само дизел. Подвозјето му е бетон цврсто после 50 000 километра по патиштата. 3 пати менено ујле 5-30 пуна синтетика, сите филтери под ред, термостат, и други ситни нешта. Гром е. Исто собира некаде околу 6-7 литра ујле и ако купуваш синтетика како шо купувам јас, доваѓа малку скапо. (Ама јас ного возам, и ми треба колата да е тип топ у секој момент).
На тај тип на бензинец мондео, најголем проблем е пластичните swirl flaps на усисната грана. Како профилактика, може да се отворат и да се заменат, или извадат целосно. Иначе како цврстина, исто ного добри мотори и добро се справуват и со гасификација.
И јас сам на акл да зимам нова кола, и реално оште се мислам дали да е Бмв или друго Мондео.
И од двете шо сам ги имал сам презадоволен, од Мондеото сам дури и поизненаден (не очекуваах да е толку добар квалитето споредено со постарите генерации на мондео...).
Реално, големи коли са и двете. Ама требе да си имаш пари настрана за да можеш да ги одржуваш како шо треба. За да ти служе. Плус, требе да знаеш за шо точно ќе ја користеш таа кола. Јас на пример тешко се нафаќам да зимам некоја на смешна цена, оти најчесто патувам на големи релации, и не ми се ризикува со изморени и извозени коли.![]()
.....
Ќе го распрашам другаров за мондеово убавоАх, значи ти си у категоријата на мераклии. И јас сам таков.
Ќе ти ја кажам најголемата мудрост за тија работи. Ќеф цена нема. Ако имаш мерак на голема кола, еми земи си ја. Извози ја, иако ќе флезеш унатре со пари. Барем ќефо ќе си го напрааш.
Јас на пример не можам да се замислам у мала кола. Поснажен сам, и у мала кола се осеќам како у кутија. И коа се разминувам со шлепер се си мислам оти ветаро ќе ме подместе. Возил сам еден куп мали коли, купувал сам и корса за едни пријатели, ама не ми праат ќеф. Ама никаков ќеф.
За корсата дизелаш, извади ја на автопат и издувај ја. После провери дали ќе диме црно. Раздвижи тај вбризгувачки, издувувачки систем. Затнал си ја со саѓи ако нон стоп возеш градска. (Фрли 2-3 литра нафта, ама излези на обиколница, прва до прекинувач, втора до прекинувач, трета до прекинувач, четврта до прекинувач, и петта додека прима, или додека има пат... Ќе се изненадеш после таа операција).
Е сега, малку порационално. Да, ако не ти треба реално голема кола, не си купувај така. Регистрацијата е поскапа, гумите са поскапи, повеќе троше, повеќе за одржувајне ќе даваш. Ама па имаш голема кола, тргнеш на негде, како господин ќе си. Да речеме после 3 000 километра слевам од мондеото, ни грб ме боле, ни сам здрвен, ако е летно време климатроник на 24-5 степена, ни испотен, ни дотепан од жешкото. Ако е зима, грее ми бубрезите со греејне на седиштата. Убава акустика у натре, изолиран од шумове, од тресејне, само фучеш по пато и ги газеш километрите. Има си разлика, голема разлика, особено у самио филинг за возејне. Нешто шо мала кола никојпат нема да ти го овозможе.
Јас мојто нон стоп си го носам на проверки, ама сега за сега доста добро се држе. Единствено сега требе нов акумулатор да му земам, оти фабричкио почна да откажува. А зима иде....
И ќе ти кажам, мондеата са ного потценени коли. Неправедно потценени.![]()
здравје... моторот е фиат - 99% одговараат делови од пунто барем СИТЕ што имале ланчија ми го рекоа тоа а за скапано не најдовме никаде осим на едно место малце почнува да рѓа.. утре и на канал ке ја однесам па ке видам што е како е - од наше гледање не видовме никаква сериозна маана што би коштала многу париAj so sreka. Pogledni ja odozdole,lanciite do 2000g strasno skapuvaat na patos i pragovi. Interesno kolice,ama malce tersene ke ti bide za delovi i odrzuvanje.