- Член од
- 12 март 2008
- Мислења
- 1.058
- Поени од реакции
- 762
Да не те излажам за тој мотор. Не знам.1.9 JTD e. Znaci gore dole volku se cenite
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да не те излажам за тој мотор. Не знам.1.9 JTD e. Znaci gore dole volku se cenite
Dzish e vo pravo ako ne znaes barem ne kazuvaj covekot bespotrebno da trosi vreme. Termostat sluzi bash za toa koe dzish ti go navede
Ако знајш да ме победиш на тема со аргументи, бујрум. Ама според она шо го прикажуваш како знаење... Не сезнајко, за тебе сум ДОКТОР на НАУКИ во полето на автомобилизмот.Знаеш дека замараш малку.Не приметуваш или не ти текнува?
Гледам си сезнајко за се те бива.е браос бе.....
А како би било да одмориш од автомобилизам 2 недели? Сакаш? Модератор сум тука од 2009-та, ти ќе бидиш првиот пациент шо се нашол да вреѓа. Ако знајш да напишиш аргумент бујрум. За лични навреди се добива одмор. А верувај дека нема да дозволам никој да падне на твое ниво.А бе кога те клецкаат тебе тој Џиш плаче.А кога го клецкаат него ти плачеш.Што е работата?Не приметувате дека замарате а?
Не, какво лупетарење.... А ова ако не е претпостафка и фрикција незнам што еЗначи и да сум згрешил голема работа.Барем не лупетарам со претпоставки и со фрикции на темата...
Evo XII напиша:Прочитав дека си го сменил термостатот,така?Оној што ја пушта водата да врти низ хладњакот.Е сега дали си 98 и 103% сигурендека тој термостат е исправен и дека одговара за тој тип на возило.Имаш термостати кои отвараат на 84 степени а имаш и термостати кои отвараат и на 93степени.Е сега не ти истекла вода,поради што термостатот ја нема пуштено водата да врти низ целиот систем.Значи запали го возилото и остави го нека качи работна температура(значи перката нека заврти).
Оди бркај работа не замарај....
Ako sakas sistemot polesno da se *ispumpa* od vazduh najubavo e koga ke go smeniš termostatot na nego da mu izbušiš malo dupče na prstenot od 1-2 mm,letno vreme pomalku ke gree,a voedno i vazduhot polesno ke go ispumpava. Jas sekojpat pravam ovaka na sekoe moe vozilo,odma koga ke kupam kola na termostatot mu busam malo dupce za sekoj slucaj.
Kako sto ni opisa verovatno deka ti fali voda(antifriz) vo sistemot,ili ne e dobro preduvan. Vo najloš slučaj može i da ti e duvnat dihtungot na glavata pa ne dozvoluva da dojde voda vo hladnjaceto za parno,se nadevam deka ne e toa problemot.
--- надополнето: 12 декември 2012 во 20:08 ---
Dizel motorite na huyndai se gjubre,poarno benzinec pa na plin.
Kolava ako e taa na slikata e reeksport od Bugarija,takvi pa ic nemoj da gledaš.Najgolemi kršovi se dovlečkaa od tamu,od 3 koli pravena edna,partal napraveni i od otpadi zimani pa krpeni i lickani vo BG. Gledaj samo ako e direkno so vozenje doneseno od zapad,inace moj sovet begaj sto podaleku ako vidis BG col tablici ili od tamu dovleckano na kamion.
Ако знајш да ме победиш на тема со аргументи, бујрум. Ама според она шо го прикажуваш како знаење... Не сезнајко, за тебе сум ДОКТОР на НАУКИ во полето на автомобилизмот.
А како би било да одмориш од автомобилизам 2 недели? Сакаш? Модератор сум тука од 2009-та, ти ќе бидиш првиот пациент шо се нашол да вреѓа. Ако знајш да напишиш аргумент бујрум. За лични навреди се добива одмор. А верувај дека нема да дозволам никој да падне на твое ниво.
Не, какво лупетарење.... А ова ако не е претпостафка и фрикција незнам што е
Ти препорачувам да ја прочиташ темава. Нареден испад несакам да видам.
Нека те бутнат да запалиш, после вози ја да напуни без светла прелу денpred 3 dena ko ja vnesuvav kolata vgaraza sum ja zaborajl vratata otvorena i duri sega vidov izgleda akumulatoro e prazen i sega? nemam polnacdrugo care
Друже опуштисе да му ебам мајката не сме тука да си ги мериме ја еба работата со термостатот исто ко и Riki AMG со греачите. Затоа смири се и уживај не драпај муда.Значи едно просто прашање?
Како ке провериш греач на дизел мотор дали е исправен?
Друже опуштисе да му ебам мајката не сме тука да си ги мериме ја еба работата со термостатот исто ко и Riki AMG со греачите. Затоа смири се и уживај не драпај муда.
И да не сме ретарди знаеме како се проверува греач и нема што тебе да ти се докажуваме.
Глупо е што се мешам ама ја претеруваш у ПМ
Треба да го извадиш греачот кај што иде жичката таму треба плус да ставиш а телото на минус да биде. Е сеа кога ке го приклучиш за 4-5 секунди треба да се вцрвени врвот на греачот (ако ова не се случи плаче за нови)Па кажете да му ебам мајката јас така ги преверував, и си мислам се е во ред, онака да ис ги проверам пак![]()
мењавав гуртни на колата и испуштив воздух од двете тркала и пак е длабока кочницата што може да биде работава
Треба да го извадиш греачот кај што иде жичката таму треба плус да ставиш а телото на минус да биде. Е сеа кога ке го приклучиш за 4-5 секунди треба да се вцрвени врвот на греачот (ако ова не се случи плаче за нови)
мењавав гурни на колата и испуштив воздух од двете кочници и пак е длабока кочницата што може да биде работава
Најпрост начин ти е да ги откачиш сите греачи од лентата која носи струја, и да пробаш со жица , да поврзиш + на акумулатор на штрафот од греачот. Жицата/лентата мора да биди откачена, бидејќи ако е остаена, еден од сите ако е исправен, таму ќе ти затвара и неможиш да одлучиш дали има или нема изгорен греач (единствено сите ако се изгорени). Ако фрла искри (треба да го пецниш само), значи дека имаш потрошувач - греачот најверојатно грее (пази со + жицата, бидејќи секаде на моторо имаш -, ако ти гибни на моторо некаде а е поврзана на акумулатор можиш да напрајш беља) . Друг начин ти е наместо со жичка, да земиш волт метар, и да мериш напон. Ако греачот е исправен ќе затвора коло и волтметарот треба да покажи +/- 12 волти.Па кажете да му ебам мајката јас така ги преверував, и си мислам се е во ред, онака да ис ги проверам пак![]()